DHA-A leader
DHA-A leader

Huizenprijzen Noordkop snel omhoog

Den Helder – De huizenprijzen van woningen in de Kop van Noord-Holland zijn het afgelopen jaar het meest gestegen van alle regio’s in Nederland. Gemiddeld werden de huizen 17,8 procent duurder, zo blijkt uit een analyse van LocalFocus van cijfers die makelaarsvereniging NVM heeft gepubliceerd.

Dat de woningprijzen stijgen zal voor niemand een verrassing zijn, maar de Kop van Noord-Holland is wel een flinke uitschieter naar boven. De woningprijzen daar zijn meer dan dubbel zo hard gestegen als het gemiddelde in Nederland. Er worden wel minder woningen verkocht. Waar gemiddeld in Nederland dat aantal met 3,2 procent daalt, wisselden in de Kop van Noord-Holland 8,1 procent minder woningen van eigenaar. Een woning in Noordkop kost nu 288 duizend euro, gemiddeld in Nederland is dat 294 duizend euro.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

NH is de provinciale omroep voor Noord-Holland en sinds 2016 mediapartner van Den Helder Actueel.

Lees ook: