Infoavond Buurtpreventie in Dorpshuis Julianadorp

1

Den Helder – De BuurtPreventieApp is nu bijna vier jaar actief in Den Helder en Julianadorp. Wat door Sylvia Hamerslag als een klein burgerinitiatief gestart werd, is inmiddels een groot succes. Het aantal inbraken en pogingen daartoe is nog steeds aan het dalen. De samenwerking tussen de BuurtPreventieApp, politie en de gemeente is wat het uniek maakt.

Buurtpreventie is van en voor de bewoners van de buurt. Extra oren en ogen op straat geven buurtbewoners een veiliger gevoel en helpen ook om de buurt daadwerkelijk veiliger te maken. Op 11 april is er in MFC t’ Dorpshuis Julianadorp een informatieavond. Alle deelnemers of geïnteresseerden van de BuurtPreventieApp zijn welkom vanaf 19:15 uur. Tijdens deze avond wordt uitgelegd wat de app precies inhoudt. Van do’s en don’ts tot waarin het preventieve van de buurtapp precies ligt.

Een ambtenaar van de gemeente-afdeling Veiligheid en Handhaving vertelt over hoe buurtbewoners kunnen bijdragen aan de veiligheid van een buurt. De wijkagent is daarentegen ook aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

1 REACTIE

  1. heb deze even gebruikt. snel weer uitgezet.
    de beheerders willen vooral maar niet dat je vragen gaat stellen als er een melding is.
    vraag de buren wel als er iets loos is.
    kan ik vrij uit vragen wat er loos is zonder allerlei rare onbegrijpelijke onzin te lezen als “één op één”
    whatever dat mag betekenen

Comments are closed.