Jonge dievegge slaat, knijpt en bijt

0

Den Helder – Krabben, bijten, slaan en knijpen. Een 17-jarige winkeldievegge liet zich dinsdag niet zomaar aanhouden. Ze werd rond 13.15 uur in een kledingwinkel betrapt op winkeldiefstal: bij het verlaten van de winkel gingen de poortjes af en toen de medewerkers bij haar kwamen zagen zij dat zij onder haar broek nog een broek van de winkel droeg.

Het meisje had hiervan de prijskaartjes afgehaald, maar het alarm functioneerde nog prima. Toen zij werd aangesproken en werd meegenomen naar een aparte ruimte werd zij opstandig. Hierbij sloeg, kneep en krabde zij en probeerde een medewerker van de winkel te bijten.

De politie heeft haar meegenomen naar het bureau. Toen de agenten met haar de winkel verlieten gingen wederom de alarmpoortjes af. Op het bureau bleek zij onder haar kleding ook nog andere kleding uit de winkel te dragen. Zij is ingesloten en wordt in de loop van dinsdagavond gehoord over de winkeldiefstal en de mishandeling van het personeel.

Even eerder op de dag werd een 44-jarige vrouw aangehouden ter zake winkeldiefstal. Zij had meerdere goederen in haar tas gestopt en deze niet afgerekend. Zij werd aangehouden en gehoord en mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.