Judotalenten in de prijzen

0

Den Helder – Helderse judotalenten pakten dit weekeinde prijzen in Sporthal Olympus in Assen, tijdens het 42e Internationale Bartje Toernooi. Het was een toernooi met een groot deelnemersveld dat gedraaid werd op maar liefst 12 judomatten. Vanuit Bakker Sports Schagen deden vier Helderse judoka’s mee, waarvan er uiteindelijk twee in de prijzen vielen.

TJ Schippers was bij de A-pupillen ingedeeld in de gewichtsklasse tot 27 kg. Na vorig jaar al een verdienstelijke tweede prijs behaald te hebben, ging hij ook nu weer voortvarend van start. De een na de andere tegenstander werd door hem verslagen was en uiteindelijk wist hij een welverdiende eerste prijs binnen te slepen. Trots mocht TJ de hoogste plek op het erepodium betreden en een mooie grote medaille in ontvangst nemen.

Ook voor Jayden Tijdeman was het de tweede keer dat hij deelnam aan dit judotoernooi. Vorig jaar pakt hij de kampioenstitel en dit jaar was hij gebrand om hetzelfde te doen. Tot aan de finale won Jayden (B-pupil, -34 kg) zijn vier partijen vrij gemakkelijk. In de finale trof hij een bekende tegenstander die altijd gebrand is om van Jayden te winnen en die het hem zeker niet cadeau zou geven. Toch wist Jayden ook dit keer deze tegenstander kort na het vastpakken al met een snoeiharde judoworp op zijn rug te werpen, wat hem voor het tweede achtereenvolgende jaar op dit toernooi de kampioenstitel opleverde.