Julianadorper opgepakt voor reeks steekincidenten

11

Julianadorp – Een 23-jarige man uit Julianadorp is woensdagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een reeks steekincidenten in november 2018 en januari 2019. De incidenten vonden plaats in Castricum, Egmond aan den Hoef en Barsingerhorn.

Op donderdag 22 november werden een 18-jarige en een 52-jarige vrouw uit Limmen aangereden door een auto en daarna met een voorwerp gestoken. De slachtoffers waren aan het fietsen en hardlopen over de Zanddijk in Castricum. Een 18-jarige vrouw uit Egmond aan den Hoef raakte op eenzelfde soort wijze gewond toen zij op 26 november een rondje aan het hardlopen was op de Rinnegommerlaan in haar woonplaats.

Zaterdag 26 januari werd een 15-jarig meisje tijdens het fietsen gepasseerd door een auto en werd tijdens het passeren, met een scherp voorwerp in haar arm geraakt. Dit gebeurde op de Heerenweg in Barsingerhorn.

Onderzoek
Het was voor de politie enige tijd onduidelijk of de automobilist die betrokken was bij deze incidenten, dezelfde was en of er een verband was tussen de misdrijven. Na uitgebreid onderzoek door de informatie en sporen uit de vier afzonderlijke onderzoeken aan elkaar te koppelen, kwam de recherche echter op het spoor van de 23-jarige verdachte. Op deze manier kon ook de link tussen de vier incidenten worden gelegd.

In totaal zijn er ruim 150 tips binnengekomen naar aanleiding van onder andere de getuigenoproep in de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Bureau NH. Deze hebben zeker een bijdrage geleverd aan het onderzoek en het rechercheteam is tipgevers en getuigen hiervoor dankbaar. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die zal bepalen of de man in bewaring zal worden gesteld.

11 REACTIES

  1. Knap werk van de Politie denk dat er ook veel inwoners in Noord-Holland blij zijn dat deze persoon eindelijk is gepakt want hij heeft veel angst en leed veroorzaakt onder de slachtoffers met zijn daden. De wens is dan ook dat hij een behoorlijke straf zal krijgen voor deze walgelijke praktijken is mijn mening.

  2. …….. dat het vreselijke en walgelijke acties van bovenstaand zijn moge duidelijk zijn,maar U schrijft als of de verdachte de dader is.
    Valt mij voor het kaliber pers. eschotman ietwat tegen

  3. Hr.Schotman, deel jou mening, goed politiewerk met een resultaat. Een behoorlijke straf zou hij moeten krijgen, maar zelf denk ik dat het belangrijk is om te achterhalen waarom een man van 23 zoiets doet, wat waren zijn drijfveren?
    Geen werk, verveling of iets dergelijks, want hier kan je wat mee.

  4. Voordat deze man voor het hekje staat , dan heeft hij al een hele horde logen e.d. gezien en die moeten ieder voor zich , overal hun plasje over doen. Om teneinde te horen , dat deze man een slechte jeugd gehad heeft , gepest werd op school , buiten zijn schuld de school niet heeft af kunnen maken enz,enz . Drie tikken op zijn vingers een taak strafje, en een paar keer melden waar je zit en waar je mee bezig bent en hij zit zo weer thuis.

  5. Als je de media bijhoudt in dit soort zaken, dan zie je dat vaak gebeuren. De dader wordt zo afgeschilderd dat hij/zij bijna het slachtoffer is. De advocaten van de dader . benadrukken dit soort bevindingen en brengen dat maar al te graag naar voren , om strafvermindering dan wel vrijspraak te bepleiten. Daar hoef je geen ervaringsdeskundige voor te zijn .

  6. Dit is duidelijk een gestoorde man die intensieve psychiatrische hulp nodig heeft in een kliniek, zonder vrije weekenden.

Comments are closed.