Kevin Visser winnaar Marinestad Open

0

Den Helder – De zevende editie van de Marinestad Open telde dit jaar 44 koppels en 63 singles. Zij verschenen aan de oche in de Marine Onder Officieren Club (M.O.O.C.). Titelverdediger Richard Bruul had de grote beker van zijn schoorsteenmantel gehaald en met pijn in zijn hart aan de organisatie teruggegeven.

Bruul moest flink aan de bak om zijn titel te prolongeren, helaas voor hem strandde hij in de halve finale. Patrick de Vries was te sterk en stootte door naar de finale. De andere finalist wist door te dringen door Hinko Zijlstra in de andere halve finale te verslaan. We hebben het hier over de nieuwe winnaar van Marinestad Open 2019: Nieuwedieper Kevin Visser versloeg Patrick de Vries in de finale en daardoor blijft de grote beker weer in Den Helder. Kevin was dolblij met deze titel en zei later tegen de organisatie dat het als inwoner van Den Helder een enorme eer is om Marinestad Open te winnen.

Het toernooi begon met de koppels, een onderdeel van het toernooi dat in de beginjaren ‘erbij’ werd gedaan. Ondertussen is het koppeltoernooi van Marinestad Open uitgegroeid tot een erg sterk bezet toernooi, dat niet meer het ondergeschoven kindje is van het single-toernooi. Dat er sterke koppels zijn bewijzen Rick Vos en Melvin van Stralen, deze twee maten stonden voor de 3e (!) keer in de finale, wisten de vorige twee edities te winnen, maar verloren van (latere) winnaar Marinstad Open Richard Bruul en Kevin Visser.

Eindstanden MO 2019:

Winnaarsronde:

Singles:

 1. Kevin Visser
 2. Patrick de Vries
 3. Hinko Zijlstra

Koppels:

 1. Kevin Visser/Richard Bruul
 2. Melvin van Stralen/Rick Vos
 3. Sjoerd Stuiver/Sherwin Esase

Verliezersronde:

Singles:

 1. Jilke Alkema
 2. Giel van der Bij
 3. Leonie Jansen

Koppels:

 1. Dennis Lem/Erik Hermans
 2. Olga Laagland/Jilke Alkema
 3. Isla Eelman/Giel van der Bij

Meeste 180 gegooid: Edwin van der Duim (4)

Hoogste finish: 160 uitgegooid door Richard Bruul en Sjoerd Stuiver