KNRM haalt lichaam uit zee

0

Den Helder – De vrijwilligers van de KNRM in Den Helder hebben in de nacht van maandag op dinsdag een stoffelijk overschot aan wal gebracht. De Helderse reddingboot werd om 02:30 uur gealarmeerd door de bemanning van een viskotter, die op de Noordzee een lichaam had opgevist.

Na het oppikken van een politieagent voer de Joke Dijkstra uit naar de kotter die zich 25 mijl verderop bevond. Nadat het stoffelijk overschot was overgenomen meerde de Joke Dijkstra om 06:00 uur weer af in Den Helder en kon de bemanning aan het ontbijt om vervolgens naar hun werk te gaan.

Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie is niet te zeggen of het om een man of vrouw gaat. Het lichaam heeft vermoedelijk lange tijd in het water gelegen en is in verre staat van ontbinding. “Er wordt nu eerst een scan gemaakt van het lichaam, om te zien of er bijvoorbeeld protheses inzitten. Mocht dat het geval zijn, maakt dat het zoeken naar de identiteit makkelijker”, aldus de woordvoerder. Na de scan gaat het lichaam naar het NFI voor nader onderzoek, in de hoop dat aan de hand van DNA of gebitsgegevens meer informatie over het slachtoffer kan worden gevonden.