Koningsspelen na een gezond ontbijt

0

Den Helder – Het lijkt vroeg, maar vrijdag waren al de Koningsspelen. Traditiegetrouw zijn die op de eerste vrijdag voor Koningsdag, maar die datum valt dit jaar in de schoolvakanties. De vrijdag ervoor is het Goede Vrijdag en dus werd besloten op vrijdag 12 april de Koningsspelen 2019 te houden. Zo ook bij de basisschool De Trimaran in Nieuw Den Helder.

Samen de dag beginnen met de Pasapas, gevolgd door een koninklijk gezond ontbijt. Daarna lekker naar buiten waar de ouders en leerkrachten het schoolplein hadden omgetoverd in een waar spelletjesparadijs. Was het tijd om te wisselen van spel? Het luchtalarm, dat door een ietwat enthousiaste papa Leon was geregeld, was niet te missen!

Voor de groepen 1 tot en met 4 was het plein beneden gereserveerd. Mikado, mega-koningsbal rollen, zakdoekje leggen, touwtrekken en Judoles waren enkele van de vele spelen. Drie leraren van Judoschool Den Helder/Zeemacht namen steeds kleine groepjes onder hun hoede. Spelenderwijs leerden zij de kleintjes de eerste beginselen van de Judosport. Het valbreken met een klap op de mat is daar een mooi voorbeeld van. Soms leek het wel theater zoals de judoka’s de kinderen met veel plezier meenamen in het spel. De kinderen vonden het prachtig en de begeleiders lagen in een deuk.

Bovenbouw
De bovenpleinen van de school waren ingericht voor de bovenbouw. Te veel op om te noemen, maar voetbal, trefbal, volleybal, basketbal en lasergamen hoorden er bij. Vooral het lasergamen was populair bij de kinderen. In de bunker was je veilig, maar na vijf seconden weer hup de bunker uit, anders was je af. Als ware soldaten renden, kropen en tijgerden de leerlingen van dekking naar dekking.

Bij het volleyballen was de bal weg en moesten de leerlingen met waterballonnen spelen. Met handdoeken de ballonnen over het net gooien en met handdoeken de ballonnen proberen als tegenpartij de ballonnen in theedoeken te vangen. Hilariteit alom, zeker als een hulpmoeder de volle lag van een uit elkaar spattende ballon over zich heen krijgt.

Den Helder Suns
Van de Eredivisie basketbalclub Den Helder Suns waren vier spelers aanwezig om met de kinderen te ballen. Leuk om te zien hoe die toch best wel lange gasten alles deden om de leerlingen het spelletje te leren begrijpen. De langste van het stel tilde zelfs Milan even naar grote hoogte om eens een lekkere score te maken! De inschatting is dat de grijns van Milan’s gezicht er voorlopgi niet meer vanaf gaat!

Foto’s: DHFOTO.