Limieten en top 10 NJK voor MSV Zeemacht

0

Den Helder – Emma Riemers heeft vrijdag op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (onderdeel van de Swim Cup in Den Haag) op de 800 meter vrije slag een nieuw persoonlijk record gezwommen. Dat record was goed voor een vijfde plek.

Collin Schouten verbeterde op de 1500 meter vrije slag zijn persoonlijk record met 35 seconden en werd daarmee negende. Bij de Swimcup zelf kwam Amber van der Kruk uit voor de Nationale Paralympische Talentenselectie en wist bij deze wedstrijd haar persoonlijke records op de 100 meter rugslag en 100 meter vrije slag te verbeteren. Op de 200 meter vrije slag was zij nog minder dan twee seconden verwijdert van de limiet voor de Wereldkampioenschappen Parazwemmen.

Op zaterdag kwamen in de pauze van de Swimcup zes minioren zwemmers in actie bij de sterk bezette Ranomi Cup. Ondanks dat de wedstrijd in een 50-meter bad werd gezwommen slaagden de Helderse zwemmers er toch in persoonlijke records te zwemmen. Romee Smit zwom PR’s op de 50 vrij, 50 rug en 50 school, Hiba Essataa op de 50 school en 50 rug en Emma Marsman en Lieke Schuijl op de 100 rug. Nikki Hofland bereikte als 9-jarige de finale voor 10-jarige zwemmers en werd op de zware 200 meter wisselslag knap vierde.

Limietwedstrijd
Op zondag waren nog zwemmers actief bij de limietwedstrijd in Amersfoort en de Lenie van der Meer Bokaal in Aalsmeer. Emma Riemers zwom de NJJK limiet op de 50 meter rugslag in Amersfoort en Christoph Smit zwom in Aalsmeer al de paralimiet op de 50 vlinder voor het NJJK korte baan van volgend seizoen. In Amersfoort werden ook nog limieten gezwommen voor de Regiokampioenschappen door Jip Duursema (50 rug en 200 wissel) en Femke Paus (50 rug) en PR’s de 50 meter rugslag en 200 meter wisselslag voor Collin Schouten.