LOS zoekt presentatoren, vloggers, redacteuren en nog veel meer!

0

Den Helder – De lokale omroep is op zoek naar nieuwe medewerkers. Na de aanstaande verhuizing gaat het roer flink om en dus zijn extra mensen meer dan welkom. Presentatoren, vloggers, filmers, redactiemedewerkers en meer, er is veel mogelijk binnen de LOS.

De LOS is een publieke organisatie die vooral werkt met vrijwilligers. Binnen de LOS kunnen medewerkers terecht bij radio, tv, online, redactie, techniek, ICT en verkoop. De LOS is een zogeheten publieke omroep en behoort tot de derde laag van het omroepbestel. Laag 1 is de NPO (landelijke zenders), laag 2 de provinciale zenders en de derde laag zijn de lokale omroepen. De omroep werkt samen met NH, Den Helder Actueel en RTV Noordkop.

“In de zomer van 2019 verhuizen we naar de Torplaan en na de zomer beginnen we met een compleet nieuwe opzet van de radioprogrammering”, laat parttime hoofdredacteur Ronald Boutkan weten. “Op dit moment zijn we extra op zoek naar mensen (man of vrouw, jong of oud maakt niet uit) die zich tenminste twee uur per week voor de omroep willen inzetten. Zo zoeken we nog presentatoren van het nieuwe dagprogramma, dat straks van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur wordt uitgezonden. Een presentator neemt tenminste 1 blok van twee uur voor zijn of haar rekening. We zoeken ook nadrukkelijk mensen die redactiewerk willen verrichten. Dan ben je tenminste twee uur per week aanwezig op onze locatie aan de Torplaan en verwerkt binnenkomende persberichten, zoekt zelf op social media naar leuk Helders nieuws, ontvangt gasten die de LOS bezoeken, tipt de presentator van dienst over leuk of interessant nieuws, et cetera. Redacteuren doen dus meer dan alleen maar suf stukjes tikken.”

Ook mensen die willen vloggen, filmen, een leuk wekelijks item maken, et cetera zijn welkom. Voor al het vrijwilligerswerk geldt dat een onkostenvergoeding tot de mogelijkheden behoort. Ook biedt de omroep in- en externe opleidingen aan, zodat de vrijwilliger zich verder kan bekwamen. De omroep telt op dit moment zo’n vijftig vrijwilligers en is een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat er ook regelmatig stagiaires aanwezig zijn. Drie keer per jaar is er een medewerkersvergadering, in de zomer een BBQ en begin januari een nieuwjaarsreceptie.

Interesse? Klik dan op deze link en vul het formulier in!