Man blijft hardleers, opnieuw aangehouden

0

Den Helder – Een 59-jarige man is maandag 16 april door de politie aangehouden, omdat hij niet had voldaan aan de voorwaarden van zijn gedragsaanwijzing. De man is een zogenoemde overlastgever en heeft de afgelopen jaren al vele processen-verbaal gehad voor openbare dronkenschap, het lastig vallen van omstanders, bedelen, de natuurlijke behoefte doen op de openbare weg en drinken van alcohol in gebieden waar dit niet mag.

Vanwege dit alsmaar aanhoudende gedrag heeft de burgemeester besloten om de man een locatieverbod te geven: Hij mag zich niet in en rondom de winkels in het centrum bevinden. Voor het negeren van dit gebiedsverbod was de man het laatste half jaar al acht keer aangehouden en veroordeeld. Tevens heeft de Officier van Justitie hem een gedragsmaatregel opgelegd waarin eveneens werd aangegeven dat hij niet in het centrum mocht komen.

Maandag liep hij in het centrum. De man had geen logistieke binding met het centrum en was er dus geen reden om daar te komen. De man is door de politie aangehouden. Hij wordt aan het einde van de week voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie heeft de man al vaker hulp aangeboden, maar hier wilde hij niet aan mee werken.