Masterplan voor de strandslagen

4

Den Helder – De Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) heeft het “Masterplan verbeteren strandslagen” uitgereikt aan de wethouder toerisme van de gemeente Den Helder, Heleen Keur. Dit masterplan is een redelijk uniek plan langs de Nederlandse kust, zo meldt Jan Roelofsen. Het betreft een inventarisatie van de huidige probleemgebieden en wat er de komende jaren nog te verbeteren valt in zowel beheer als het onderhoud van de strandslagen.

Tevens geeft het een overzicht per strandslag van wat er de komende jaren nog specifiek aangepakt kan worden, inclusief een schatting van de kosten die hiermee zijn gemoeid. Gezien de steeds drukker wordende stranden is ook gekeken naar de bereikbaarheid (zorgtoerisme), plaatsing (elektrische) fietsen, scooters en voorzieningen hulpdiensten. Met een goede basis en uitwerking van deze plannen wil de SSN streven naar het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor de stranden.

Dit plan geeft tevens een goede onderbouwing voor het aanvragen van subsidies bij allerlei instanties. Klik hier voor het volledige plan.

4 REACTIES

  1. Ziet er zeer goed uit dit Masterplan misschien is er nog wat te halen c.q. subsidie te verkrijgen bij ‘De Kop Werkt’ en de Provincie omdat die nogal wat geld c.q. miljoenen beschikbaar hadden tot 2020 voor de strandopgangen zoals ik uit een artikel in de media van 2017 heb vernomen en waar de voorganger van Wethouder Keur de Hr. E. Krijns nog de ondertekening heeft gedaan voor de Gemeente Den Helder.

  2. Eerst maar eens de strandopgang achter de donkere duinen toegankelijk maken!!!

Comments are closed.