Niet langer roken langs de zijlijn

10

Den Helder – Voetbalvereniging FC Den Helder wil vanaf 1 september volledig rookvrij zijn. Daartoe wordt een aantal maatregelen genomen, zoals het verbod om te roken op het terras en bij de entree. “Roken en sport passen niet bij elkaar”, stelt de vereniging, die zich onlangs aansluit bij een initiatief van de gemeente om meer plekken rookvrij te maken.

“Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk”, zegt secretaris Arnold Eisma van FC Den Helder. “Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals sporters, trainers en ouders.” Een rookvrij sportterrein draagt bij aan “Op weg naar een Rookvrije Generatie”. Deze beweging werkt naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen beschermd worden tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Zij streven er naar kinderen niet meer in de verleiding te laten komen om te gaan roken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen.

“Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers!”, aldus Eisma. “Wel vragen we rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen het sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.”

10 REACTIES

  1. Vettesnack, snoep en alcohol ook maar verbannen dan? Volgens mij net zo slecht. Wat een betutteling weer zeg

  2. Even voor de duidelijkheid ik ben geen voorstander van roken en zal mijn kinderen en kleinkinderen er altijd voor waarschuwen dat het slecht en ongezond is. Maar vind het te ver gaan (dus betutteling) als ouders of grootouders word verboden een sigaretje in de buitenlucht op te steken als ze naar een voetbalwedstrijd van hun kinderen of kleinkinderen staan te kijken. Maar wel Alcohol, vettehap of snoep onbeperkt kunnen consumeren.

    • Zij verbieden niemand persoonlijk iets. Ook u maakt die vergissing. Ze wijzen plaatsen aan waar ze niet willen dat daar gerookt wordt. Als u wilt roken, ga dan op een plaats staan waar dat wel mag. Dan is er niemand die u iets in de weg legt. Ook roker zijn welkom bij wedstrijden wordt duidelijk gezegd. En wat de vette hap betreft die u beschrijft, daar beschadigd de gebruiker/eter een ander niet mee , alleen zich zelf, en niet degene die naast hem/haar staat.

  3. Dus als we ons vol staan te stoppen met vette hap en ons vol gieten met alcohol geven we wel het goede voorbeeld? Met het roken gaat dit toch ook om het goede voorbeeld te geven “Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk”, zegt secretaris Arnold Eisma van FC Den Helder. “

Comments are closed.