DHA-A leader
DHA-A leader

Novam Orkestenfestival prooi voor Accordeonola

Den Helder – Het Helderse Accordeonola heeft zondag het derde NOVAM orkestenfestival gewonnen. Dat vond plaats in het Akoesticum in Ede. Op dit evenement speelden 24 accordeonorkesten afkomstig uit alle windstreken van Nederland. Alle deelnemende orkesten werden beoordeeld door een driekoppige professionele jury.

Onder leiding van dirigent Cees Dito speelde Accordeonola twee muziekstukken, te weten “A Discovery Fantasy” van Jan de Haan en “Dakota” van Jacob de Haan. Ze gaven een optreden dat stond als een huis en het aanwezige publiek genoot van de muziek.

Aan het einde van de dag was de prijsuitreiking. Nieuwsgierig luisterden de deelnemers en het aanwezige publiek naar het oordeel de juryleden. Het optreden van Accordeonola werd beloond met een eerste prijs. Deze prijs werd door dirigent Cees Dito in ontvangst genomen. De jury noemde als Accordeonola’s sterke punten: de kwaliteit van het samenspel tussen de muzikanten onderling en de goede interactie tussen dirigent en gehele orkest tijdens het optreden.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: