Nuttige zege Den Helder Suns

0

Den Helder – Drie kwarten lang waren Den Helder Suns en Feyenoord Basketball Rotterdam aan elkaar gewaagd. In de laatste paar minuten van het duel sloeg Den Helder zijn slag: 80-69. De ploeg van Peter van Noord neemt nu de vijfde plaats in op de ranglijst van de Dutch Basketbal League.

De Suns, zonder de geblesseerde Dyon Halman, stonden goed in de verdediging. Echter aanvallend ging het, vooral de eerste drie kwarten, moeizaam. Via 13-15 aan het einde van het eerste kwart, komen de Suns aan het einde van kwart twee op een punt voorsprong door een achterwaartse dunk van de uitstekend spelende Alex Laurent (21 punten totaal). Die overigens eerder een driepunter afgekeurd zag worden door een van de scheidsrechters, omdat die meende dat Laurent buiten de lijnen had gestaan. De scheids had echter de verkeerde lijn in het vizier. De driepunten gingen evenwel niet door.

Na de verplichte rustpauze in de kleedkamer, weten de Rotterdammers de Suns op achterstand te zetten en blijft de wedstijd spannend en stuivertje wisselen. Na dertig minuten basketbal is de stand in evenwicht bij 55-55. Tot 62-62 blijft het gelijk opgaan. Steve Harris houdt Den Helder in de wedstrijd met een aantal nuttige scores en als uitblinker Laurent twee driepunters weet te verzilveren slaan de Suns het gaatje tot de winst: 80-69. De winst op Rotterdam is vooral zeer nuttig voor de Suns, omdat zij hiermee een vijfde plek afdwingen op de ranglijst.

Thuis winnen
Den Helder Suns rest nog twee uit- (Leiden, Groningen) en twee thuiswedstrijden (Apollo, Weert). Hierna volgen de play-offs. Coach Van Noord is duidelijk: “Ik wil gewoon de twee thuiswedstrijden winnen”. De eerste is donderdag 25 april, 19:30 uur tegen Apollo, waar de Suns in het voordeel zijn vanwege het onderlinge resultaat in eerdere wedstrijden.

Op 28 april om 14:00 uur speelt een team van oud Den Helder Spelers (o.a. Marco de Waard, Milko Lieverst, Rik Cremer, Okke te Velde, Henk Pieterse, Dolf Duivelshoff, Ron van Dijkum) tegen oud-internationals (Mario Bennes, Jos kuipers, Willie Jan Ackermans, Virgil Ormskerk, Nico Boots) in het kader van een sponsorwervings-event. Hierna volgt de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Weert. Deze start om 16:00 uur.