Plannen postkantoor eerst via de raad!

86

Den Helder – De plannen voor het voormalige postkantoor moeten eerst in de gemeenteraad worden behandeld, alvorens er ook maar begonnen kan worden met de werkzaamheden. Dat stelt de lokale afdeling van de PVV, die het college vragen heeft gesteld over de plannen van Tuin BV.

Raadslid Leo van Esdonk noemt de recente lovende publicaties nogal voorbarig en meent dat de raad “nog geen anderhalf jaar geleden” niet voor niets een amendement heeft ingediend en aangenomen om het uiterlijk van het postkantoor te borgen. Het ontwerp bestemmingsplan is daarop aangepast. “Bestuur is continu, zelfs in Den Helder en het is dus niet aan de orde dat dit soort publicaties gedaan worden zonder dat de raad daar een besluit over genomen heeft”, aldus Van Esdonk. “Verder is het zo dat, zolang er nog procedures onder de rechter zijn, er ook geen beslissingen genomen kunnen worden. Laat staan dat er met verbouwen begonnen wordt!”

Verder stelt de PVV’er dat het helemaal niet zo is dat alle omwonenden enthousiast zijn, zoals Tuin onlangs wel meldde. “Er waren voldoende buurtbewoners niet gecharmeerd van zijn plannen”, zegt Van Esdonk en dat wordt bevestigd door Klaas Selie, al jaren een van de spreekbuizen van de omwonenden. De PVV vraagt het college nu een termijn te zetten waarop het onderwerp postkantoor in de raad behandeld wordt.

Vorige week werd bekend dat er in de raad ruime steun is voor de plannen.

86 REACTIES

 1. Zo wie zo is de PVV mijn club niet en zeker niet hun ,,grote blonde roerganger.
  Maar zij vergeten blijkbaar dat dit gebouw min of meer met veel zichtbaar geweld onrechtmatig is ontruimd op bevel van B&W.En dat Tuin er nog helemaal niets te zoeken heeft,maar ik ben juridisch niet deskundig.
  En van de huidige gemeenteraad hoeft men niet veel te verwachten want een ruime meerderheid jankt met de wolven mee.
  Deze raad en college is verworden tot jaknikkers.
  Ik ga verder maar geen namen noemen.
  Als er nog echt recht bestaat in Nederland dan ben ik er van overtuigd dat ik t.z.t een lekkere openingsborrel bij Rob Scholte kan halen in het OUDE POSTKANTOOR!!!

  • Anton Hagen, ik denk dat wij de PVV niet zo snel moeten afschrijven. Om te beginnen is de PVV wel een partij die goed weet wat voor spelletjes in Den Helder worden gespeeld. En zij geven ook netjes aan dat er nog procedures lopen. En zullen mede vanwege die procedures nu inspringen op het feit dat de collegeleden die in 2017 nog indieners waren van behoud van het pand in zijn huidige vormgeving, nu klakkeloos hun eigen Amendement naast zich neerleggen.
   De PVV heeft dan ook gelijk dat z’n ingrijpende wijziging in het bestemmingsplan eerst moet worden behandeld in de gemeenteraad. Zodat ook de omwonende en ik denk ook Scholte kunnen reageren op een bestemmingswijziging.
   Zodat hun bezwaren uit 2017, die de gemeenteraad heeft overgenomen in een amendement alsnog aan het voetlicht kunnen brengen.
   ik stem geen PVV, maar heb wel diep respect voor de raadsleden van de PVV. Zij hebben zich in relatief korte tijd vanaf het begin goed en duidelijk geprofileerd, en weten waar ze over praten. Dit in tegenstelling tot andere partijen in de coalitie die na 5 jaar nog steeds niet weten waar ze mee bezig zijn.

 2. Ik denk dat de PVV dit in ieder geval heel helder ziet. Ben meer benieuwd hoe de overige kronkelaars in de raad reageren. Waarschijnlijk weet ik de uitkomst al !

 3. De appeltjes zijn nog lang niet geschild, maar de coalitie en Tuin hebben de muziek al besteld.

 4. Dit is de juiste weg bewandelen. Hopelijk luistert de raad naar deze argumenten.

 5. Als er eerder dan de gerechtelijke procedures zijn afgerond begonnen wordt, dan wordt de schadeclaim van dhr Scholte alleen maar hoger. Het is overigens niets nieuws: bij het plan stadhuis op de stationslocatie sloeg het college ferm op de trom met pagina’s vol artist impressions en de beruchte Noordkoreaanse peiling: JA JA of JA. Burgemeester Schuiling liep voor de fanfare uit door dhr Scholte eruit te gooien, terwijl er net een nieuwe Raad was, die vroeg om overleg over de kwestie. Nu weer drie pagina’s vol over stadhuis Willemsoord in het reclameblaadje van het stadhuis, het NHD, terwijl er zeker gerechtelijke procedures komen over nul inspraak, de referendumblokkade en het bestemmingsplan. Elke andere inspraakpoging wordt van tafel geveegd, dus de burger heeft ook geen keus. Volgens de oude tactiek van VVD, CDA en PvdA, aangevuld met de machtskameleons en verstrengelaars zullen ze de salami-aanpak weer toepassen: gauw met bouwen beginnen, zodat ze kunnen zeggen: “We hebben al zoveel uitgegeven, we kunnen niet meer terug.” Zonder inzage en openbaarheid, want Zeestad b.v. mag daar ondemocratisch het deksel op houden. En Tuin b.v. doet ze gewoon ondemocratisch na en probeert door te denderen.

  • om doodmoe van te worden. dat eeuwige scholte-gejank….pffff
   we weten het nu wel… ander plaatje opzetten. de krassen worden nu wel erg diep.

   • U kunt het ook anders bekijken…..
    Zolang gemeente Den Helder steeds de wet overtreed en de rechter vind dat gemeente onrechtmatig handelt zullen we deze berichten houden. En ik ben we van overtuigd dat dit maar het puntje is van ijsberg. We hebben nog andere grote rechtszaken lopen met een onkruidbestrijder en bv een Bierbron. Alleen is de aandacht voor deze zaken niet zo groot.
    En het is zeer opvallend te noemen dat sinds VVD-er Koen Schuiling aan de macht is dat er veel meer rechtszaken in en met gemeente Den Helder zijn.

    • ben ik met je eens Andrea. die schuiling is (laat ik netjes blijven) een smerige boef.
     de hele kliek die wéér op de stoelen zitten in het gemeentehuis is, ongekozen, mafia.
     zou mij niets verbazen als daar met regelmaat een “envelopje-inhoud” met een zeestad embleem in sommige binnenzakjes verdwijnt.
     maar als het woordje “postkantoor” valt springt er ergens een zekering bij sommige mensen en krijgen we het al 1432 keer herhaalde verhaaltje te lezen.
     de adoratie neemt gewoon enge vormen aan. dat verhaaltje kennen we nu wel.

  • Henk,er valt niets meer aan toe te voegen,Den-Helder is een oligarchie geworden,dank zij de constructie CV/BV,,Zeestad,,.

 6. Met bloedend hart heb ik als maximale proteststem PVV gestemd bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. En wat blijkt….tot nu toe is de PVV in Den Helder de enige fatsoenlijke partij…..

 7. Hahahahhah Klaas Selie is niet enthousiast, de marionet van Henk Kuijk en Loes Vermeer.
  Is de kleur van de verf niet naar het zin of klinkt de deurbel vals ?
  Deze mensen kosten de helderse burger zoveel geld.

  • Dag meneer Hans,
   Als je een kerel bent maak je naam dan volledig bekend.
   Of durf je dat soms niet . dat zal me niet verwonderen.
   in afwachting , de marionet .

  • Niet de burger, maar de gemeenteraad en het College van B&W kost ons kapitalen aan geld… Hoeveel hebben de rechtszaken tegen Scholte al wel niet gekost. Het is niet niks als een rechter in meerdere zaken zegt dat een gemeente onrechtmatig handeld.
   En als de heer Selie zegt dat niet enthousiast is over de plannen van Tuin, dan is dat zijn mening en die van de buurtbewoners die hij vertegenwoordigd.
   Maar blijkbaar mag je als burger geen eigen mening hebben en moet je net als Hans achter een dictoriaal gemeente bestuur aanlopen. En ook ik ben benieuwd of dit de Hans is die tot zijn ellebogen in het gemeentebestuur zit. En die mede verantwoordelijk is voor de puinhoop en corruptie in Den Helder.

  • Met vlag en wimpel de domste opmerking die er ooit op deze site is gemaakt. Als er nou iemand rondloopt in deze stad, die niemands marionet is, dan is het Klaas Selie wel. Moedig, onafhankelijk, enorm aardig en heel erg betrokken bij het algemeen belang, dat is Klaas.

  • Hans,eet je al mee,of heb de intentie om mee te gaan eten?
   De club meelopers kan altijd wel een boodschappen jongen zoals jij gebruiken.
   Je niveau van schrijven moet je alleen nog wat opkrikken,dat zal geen prijs opleveren
   bij de leider.

  • Heer Hans, u bent geen heer, en anoniem. Niet de moeite om een wederwoord te geven. Wees blij met uw 26% die voor een stadhuis op Willemsoord is, en met uw burgemeester die weg moet bij een miljoenenclaim van dhr Scholte. Opvallend dat op argumenten hier geen enkele politicus durft te reageren, behalve Harrie van Dongen die met een dwaze, minachtende opmerking kwam. De anderen zijn slechts anonieme schelders, bij gebrek aan argumenten.

   • Als je die Burgemeester nu al een enkele reis Groningen geeft, bespaar je misschien ook wel die miljoenenclaim.
    Schuiling maakt meer kapot dan Den Helder lief is…
    En Hans gaat echt niet meer reageren.. Als “trol” van de gemeente mag je nl niet reageren… want O O O, het zal maar duidelijk worden dat hij namens de “club” de discussie verstoord.

 8. Ga eens voor een keer mooi opzitten en pootjes geven meeloper ! U Meneer Hans, als ja en amen knikker, bent uzelf de persoon die Helderse bevolking handen vol geld kost.

 9. maakt allemaal niets meer uit, de Russen komen en de EU is gedoemd, maar als het goed is heeft Monique al met Bashar Hafiz al-Assad gebeld of we daar welkom zijn, met een beetje mazzel kunnen we ons eerdaags met z’n allen druk maken over “ons” postkantoor in Aleppo, hoop wel dat ze genoeg boodschappen heeft kunnen inslaan voor de reis ….

  • Laten dan maar hopen dat de oude KPN cel / telefoon centrale / bunker nog werkt, of word tie ook gesloopt ?

   • De Bunker is eigendom van een vriendje van Tuin, dus die zal de komende jaren ook wel moeten wijken. of het nu een monument is of niet, de vriendenclub breekt alles af met waarde voor Den Helder.
    Laten wet het er maar meteen bijhalen, er moest een prachtige kerk worden gesloopt voor de Kroonpassage en nu willen de zelfde partijen de kroonpassage weer slopen….

   • Die Kpn centrale werkt nog. De bunker is een museum, en is erfgoed. Hoewel ,…… daar heeft dit gemeentebestuur toch glad schijt aan. Of het nu erfgoed is of een museum , dat draaien ze hier toch de nek om .

 10. Even een belangrijk puntje. Weet iemand hoe het staat met het conflict tussen Tuin (van der Wal) en gemeente Den Helder over het Zwembad? Het lijkt wel dat vanwege het conflict rondom het Postkantoor, ( waarbij Tuin en gemeente samenwerken) dat de schade aan het zwembad in de doofpot wordt gestopt? En oud wethouder Wagner heeft anderhalf jaar geleden nog gezegd, dat de Schade van het zwembad rond nieuwbouw waarde zou zijn. ( een kleine 25 miljoen?)

  • waarschijnlijk had Wagner het mis dan en viel de schade mee, storm in een glas water? anders hadden we er hier genoeg over gelezen…..

     • Ja die ken ik, maar heeft u zelf in de gaten waar uw hand zit bij de gemeente…
      Het is namelijk heel opmerkelijk dat u alleen reageert als er een kritische noot valt richting de gemeente….
      Oud wethouder Wagner had een goede onderbouwing van de schade aan het zwembad, en het valt heel erg op dat van sommige er niet over gesproken mag worden….
      Dit heeft niets met ophitsen te maken, maar met feiten die niet op tafel mogen komen. Het lijkt er dus verdacht veel op dat u de definitie van de doofpot niet kent…..

     • ik heb totaal geen hoge pet op van de gemeente, integendeel, maar om bij ieder bericht over een postkantoor hetzelfde te herhalen komt ook bij mij de keel uit, we kennen de verhaaltjes onderhand wel

     • Gaat hier duidelijk om een nieuw punt, het Zwembad.
      Maar u begrijpt waarschijnlijk niet dat het zwembad ergens anders staat dan het postkantoor.
      U vind de corruptie in Den Helder blijkbaar ook goed, want u blijft altijd opkomen voor de gemeente.
      Als u geen hoge pet op heeft van deze gemeente dan kunt u ook wel is kritisch zijn en inhoudelijk ingaan op de punten, ipv alleen met oneliners te komen.

     • het zwembad is al vele malen aangekaart, ook dat gelul over tuin en dat ze niet kunnen bouwen etc, verzin eens wat nieuws, zo komt u weer met dat die schilder een arme invalide man is die de straat op is gezet, dat hebben we namelijk nog niet gehoord, wat zeggen ze van achter kijk je een koe in de kont…..
      .
      eind van het verhaal is dat de gehele binnenstad enorm opknapt, het kan je smaak niet zijn maar neemt niet weg dat er iets gebeurt, stilstand is achteruitgang, en stilstand was wat we met die schilder in het postkantoor hadden, dan was er nooit iets verbeterd…… alleen een grote smoel verder niets
      .
      en nee als u mijn gemiddelde reacties leest heb ik altijd commentaar op het gemeentelijk apparaat en vooral op een bepaald onderdeel dus nee ik kom echt niet op voor deze gemeente, integendeel, maar ik word wel doodmoe van altijd maar dezelfde jank verhalen

     • Er is schade aan het Zwembad, en dat moet verholpen worden door de bouwers. Waarom moeten wij burgers opdraaien voor de schijnconstructies van de Gemeente die hun vrienden doorlopend de portemonnee spekken en wij hardwerkende burgers voor de kosten op draaien.
      En wat nou de binnenstad mooi opgeknapt, er is geen winkel meer te vinden.
      ook is het ongezond dat we in Den Helder een monopoly hebben in het winkelvastgoed. Er zijn nog maar 2 grote spelers, de 3e zijn ze nu de stad aan het uit jagen zijn, door een nog geen 25 jaar oud gebouw op de nominatie sloop te zetten.

     • dat bedoel ik dus met het zal je smaak wel niet zijn, dat er geen winkels meer zijn ligt aan het huidige koopgedrag van de burgers, ze zijn luie varkens geworden en bestellen alles online, daar is de middenstand de dupe van, en dat dat gebouw na 25 jaar gesloopt gaat worden is ook alleen maar te wijten aan het koopgedrag van de inwoners….. die winkels kunnen niet rondkomen van een paar kijkers per dag, daar moet omzet worden gemaakt anders sluiten de deuren, het is helaas niet anders, kun je weer gaan huilen over dat de huren erg hoog zijn, maar dat is marktconform dus ook weer geen poot om op te staan, moeten ze dan de huur maar gratis maken? een andere ondernemer loopt dan inkomsten mis, is dat dan de bedoeling?,,,,, en als er weer meer parkeergelegenheid komt komen er ook misschien meer klanten (al lijkt dat me stug, maar niet geschoten is altijd mis )

     • Reageer nu is gewoon op wat ik zeg. Nu zijn de mensen die online bestellen weer de oorzaak. We hadden het over de corruptie binnen deze gemeente, maar daar ga je niet op in.
      Je arm zit gewoon dieper bij de gemeente binnen dan je wil toegeven. maar geeft niet hoor het is inmiddels voor ons wel duidelijk.

     • weet u wat u moet doen, een paar miljoen lenen, dan wat panden opkopen in de binnenstad, koop bijvoorbeeld de kroonpassage en dan deze panden gratis verhuren aan de winkeliers, dan heeft u uw winkels zo weer terug in de binnenstad …..
      .
      definieer ons?
      .
      we hebben het niet over corruptie, we hebben het over de plannen met het postkantoor, dat deze plannen eerst langs de raad moeten voordat deze in de openbaarheid mogen, en daar heb ik niets op tegen

  • Heb inderdaad het idee dat het in de doofpot is gestopt. Er is ook niemand, m.n. de Raad, die ernaar vraagt. Heb het al eerder vermeld op dit forum. Zou wel eens part of the deal worden bij het nieuw te bouwen Stadhuis.

   • Den Helder kent geen enkele openbaarheid van bestuur. Want dat wil zeggen: openbaarheid van financiën. Zo gauw er iets aan de hand is, gaat het deksel erop: Watertoren, Schouwburg, Zwembad, Onkruid, Stadhuis. O.a. via de constructies Zeestad, Port of Den Helder, Willemsoord. En zonder raadscontrole is er geen democratie. Plus regelmatige belangenverstrengeling: dhr Koning (CU), dhr Assorgia (Beter voor DH) en de bedrijvenvriendjes van VVD en CDA (blokkeerden renovatie stadhuis). Dat moet absoluut veranderen. Het is een aanfluiting. Alleen PVV en GroenLinks proberen er wat aan te doen.

 11. Waar kan ik me inschrijven voor partij “Zeestad”? Ik zoek nog een goedbetaalde baan bij corrupte mensen.

 12. daarom smaken verschillen, ik vind het wel mooi opknappen in de stad, u noemt het oude nostalgie, ik noem het oude meuk, u vind het lang duren dat Belevue pas volgend jaar open gaat, ik ben blij dat er vooruitgang in zit en ben blij dat ze er de tijd voor nemen ipv het zoals in de jaren 70 afraffelen, u vraagt moet dit er eigenlijk wel komen, heeft u wel eens gezien wat er tot vorige week stond? verschrikkelijk jaren 70 gebouw, niet meer van deze tijd en wordt dus gewoon vervangen voor iets beters, dan meld u dat er veel leegstand is maar heeft u die gebouwen wel eens goed bekeken ? ik zou er niet in willen zitten als ondernemer, uitstraling van niets doordat het allemaal oude meuk is, als ze nu net als in de Keizerstraat de gevels eerst eens opfrissen dan is het veel aantrekkelijker voor ondernemers,

  • Daar zeg je wat , “De gevels opfrissen”. Daar achter zit de door jou genoemde Oude Meuk. Holly Wood city met nepgevels.

  • Als een ondernemer het moet hebben van de uitstraling van een gebouw, dan is er iets heel erg mis. Volgens mij moet de ondernemer het hebben van zijn of haar eigen uitstraling. Zoals gastvrijheid en klantgerichtheid bijvoorbeeld. Daar ontbreekt het nogal eens aan. Men doet veel te weinig aan klantenbinding. Als dat in Den Helder wat meer de norm zou zijn dan denk ik dat de burgers en ook toeristen niet meer zoveel hun heil zouden zoeken tot het internet. Als je, je ergens welkom voelt, dan kom je terug. Daar is hier heel weinig van te merken. Op een uitzondering daargelaten. Hetzelfde geldt voor onze volksvertegenwoordigers, wat zij uitstralen is duidelijk terug te zien in gemeente. Jammer dat ook zij niet wat meer klantgericht zijn. En zoals ik eerder al aangaf ben ik benieuwd of de raad luistert naar de argumenten van PVV. Want dat zijn de punten die de burger dwarszitten. Vooral dat er geen continuïteit is in besluiten. Men heeft geen structuur.

   • voordat een klant de winkel betreed is er iets anders wat deze potentiële klant toch echt als eerste ziet, het bekende visitekaartje, en dat ligt niet ergens op een plank achterin de winkel, vreemd dat u dat wel denkt, u loopt met een blinddoek op door de winkelstraat en doet deze pas af als u voor het schap staat waar u de producten die u wilt hebben?…. volgens u moet de ondernemer het hebben van zijn of haar eigen uitstraling maar hoe komt de potentiële klant in aanraking met deze ondernemer als hij de voorgevel snel voorbijloopt omdat deze totaal niet aantrekkelijk is om naar binnen te gaan?

    • Nee, dat ligt inderdaad niet ergens achter in de winkel. Maar het zit hem ook niet in de gevel. Een aantrekkelijke etalage of indien mogelijk buiten de winkel leuke betaalbare materialen uitstallen dat is het visitekaartje. En ook het personeel wat rondloopt kan van grote betekenis zijn. Bied klanten een gratis kopje koffie of thee aan terwijl ze aan het rondkijken zijn. Creëer een zitje in de winkel. Maak een praatje zonder dat je klanten probeert over te halen om iets te kopen. Ook zou men wat meer plantenbakken voor de winkel neer mogen zetten met veel kleur en geur. Dat trekt mensen. Als men mooie historische gevels wil kijken dan gaat men naar een stad als Amsterdam, Alkmaar, Leeuwarden enz. Het is hier in de binnenstad een versteend allegaartje aan het worden. Elke gevel op zich is mooi maar bekijk niet het geheel.

    • alleen de vernieuwde geveltjes zijn mooi, de rest is een zooi, in de oorlog is er enorm veel verloren gegaan en door de revolutiebouw na de opbouw verziekt, waren andere tijden dus nu geen zin om er over te zeuren, de laatste jaren wordt er een berg werk verzet en knapt het in mijn ogen gewoon enorm op, maar zoals eerder smaken verschillen, maar om het afbraak etc te noemen vind ik te ver gaan en slaat nergens op dat zeggen alleen mensen die gewoon bang voor verandering zijn….
     .
     met u eens dat personeel de winkels kan maken en breken, maar het blijft wel dat de eerste stap de uitstraling vanaf de winkelstraat is, de etalage is onderdeel van de gevel, als de ramen zijn dichtgetimmerd met oude steigerplanken heb je geen etalage en zullen er velen gewoon doorlopen, dat moet ook u kunnen toegeven, als de klant eenmaal binnen is is het aan het personeel en de winkelindeling en bijvoorbeeld dat kopje koffie of de klant weer terug komt of niet

  • Zou dat met sommige DHA reageerders ook niet kunnen, oude meuk vervangen door wat jongers, wat frissers. Oude meuk die een uitstraling van niets heeft, wat zou dat opfrissen op DHA.

   • Zoals ze in Noord Korea doen en andere dictaturen ? Je hebt een te grote mond of komt te dicht bij de waarheid en dan moet je je bek houden?

   • Ah…. de Jengelende Belediger, anoniem, heeft het over het autoritaire college? Ik ken inderdaad frisse. echte democraten met uitstraling. Die niet bij de dorpse vriendjesklup willen horen, maar een volwassen, democratische stad willen.

    • Henkie Henkie reken je jezelf daar ook toe, hoewel jij ook niet vreemd bent met Jengelen.

  • Henk, ik weet niet wat u gedronken of gerookt heeft maar uw visie is behoorlijk vertroebeld…… “onze Kroonpassage” ? V&D gebouw onherstelbaar verminken waar een blind paard nog geen schade kan aanrichten ? met opzet laten verpauperen, laat me niet lachen, er zitten panden bij die niet op een normale manier meer tot deze tijd te liften zijn, het rijtje ongeregeld eind Spoorstraat, moest dat blijven? dat rijtje waar nu de hofdame staat wilde u dat graag behouden? klerezooi van Oudijk Molenstraat oh oh oh daar hadden we zulk goede herinneringen aan dat moest toch eigenlijk wel blijven staan, hoek Bernhardplein Polderweg, is toch veel netter nu? kom eens met voorbeelden? volgens mij bent u gewoon bang voor verandering

   • Henk heeft het bij het rechte eind. Ik heb panden met complete inhoud gezien die letterlijk na het verkrijgen van de sleutel , op slot gedraaid zijn en nooit meer zijn geopend. De gemeente liet het pand gewoon weg rotten met inhoud en wel. Tot er bij de buren de kakkerlakken binnen kwamen afkomstig uit de achter gelaten koelingen en vriezers in dat pand. Dat kwam allemaal , omdat de energie voorziening van het pand was afgesloten om kraken te voorkomen. Het pand werd gewoon dicht getimmerd en niet meer naar omgekeken. De mensen begonnen te klagen , en dat was nu net de bedoeling van de gemeente , om aan te tonen dat de binnenstad verpauperd en er gesloopt moet worden. Omdat te zien , hoef je echt niet gerookt of gedronken te hebben, het is gewoon de tactiek van de gemeente om panden goedkoop te kunnen verwerven om vervolgens tot sloop over te kunnen gaan. Zo is de Koningstraat helemaal naar zijn moer geholpen.

   • de Citadel stond op de nominatie om gesloopt te worden en dat weer u ook…… kom met wat nieuws zonder er zo’n drama van te maken

   • trouwens voor die kakkerlakken etc moet je bij Jan D zijn, die heeft het pand verkocht en had het leeg, schoon, zonder huurders en zo voorts moeten opleveren en die is duidelijk in gebreken gebleven als de buren er last van krijgen…..

   • dus uw smaak moet ook de mijne zijn??? blij van niet, van mij mag de sloopkogel zo dwars door het postkantoor, V&D en ook nog wienerhof en nog meer van dat soort jaren 70 blokkendozen, plat die bende en er wat knaps neerzetten, uw reacties doen me sterk denken aan hoe de familie Kim het land regeert “wat ik mooi vind vind ieder mooi….. ”
    .
    1993 is 26 jaar geleden, de tijd staat niet stil in 26 jaar, 36 jaar geleden hadden we nog die verschrikkelijk overkappingen om de gevels te verbergen, krassen, vogelpoep, etc, nee dat was mooi…. als u aan die strohalm vasthoud bent u echt enorm bang voor veranderingen cq vernieuwingen… ook blijft u ook maar doorzemelen over het SAIL weekend, dat was ondanks een paar kleine hickups (wat natuurlijk kan gebeuren met honderdduizenden bezoekers) het meest geslaagde weekend in tijden, zelfs dat loopt u af te zeiken, dat zegt al genoeg over Henk de azijnpisser die never te nooit eens tevreden kan zijn

 13. Het is jammer dat u mijn reacties vertraagd plaatst. Of van sommigen zelfs hun reactie verwijderd. Terwijl u een zo mooi instrument als DHA heeft wat de publieke opinie naar voren brengt. Ik zit er over te denken om de Raad van de Journalistiek te vragen of dit wel correct en behoorlijk is.

  • Reacties worden niet verwijderd en vertraging zit hem in moderatie, een heel gangbaar iets in online medialand. Maar vooral doen, we wachten af.

 14. Dat u controleert op de inhoud en discriminatie is prima. Maar waarom u er zo lang over moet doen om specifiek mijn antwoorden te moderen is zeer vreemd. En haalt het verband uit de discussie.

 15. Mevr Albertha Postma,
  Zou het ook kunnen zijn dat de redactie op sommige momenten iets anders te doen heeft en dat het daardoor enigszins vertraagd.
  En daarbij: Het is allemaal GRATIS!!! Of heeft u zoveel haast om te reageren?

  • Sorry, meneer Hagen. Als het de volgende dag pas geplaatst wordt? En het keer op keer gebeurd dat mijn reacties urenlang op hold staan. Ik zie al uw reacties en die van anderen wel staan met een later tijdstip. En wat ik zeg, dat sommige reacties niet geplaatst worden mag u checken. Zie reactie Judge X van 5 april 14:35 uur op mijn reactie van 3 april 13:29 uur, artikel 3 april Steun voor plannen postkantoor. En de reactie van Judge X van 30 maart 10:10 uur op het artikel van 29 maart 2019 Ouderen en de autoverzekering oneerlijk? Meneer Hagen ik heb wel een vermoeden wat er aan de hand is maar dat ga ik niet in de openbaarheid brengen. Dat zou schade kunnen toebrengen aan DHA en andere personen. En dat is zeker mijn bedoeling niet. Ik verwacht van de heer Boutkan dat hij zich proffesioneler op gaat stellen.

 16. Dit artikel gaat over het behoud van het postkantoor in zijn originele staat. Het postkantoor is geen lelijk gebouw. Alleen de kleurstelling is verouderd. Als de buitenkant een goede opknapbeurt zou krijgen dan weet iedereen niet wat hij of zij ziet. Dan is het naar mijn idee niet nodig om de pui te vernieuwen en kan de buitenkant in originele staat blijven. Dit gebouw heeft een statige en robuuste uitstraling. Zonde om hier wat aan te veranderen. Het behoort tot de belangrijkste wederopbouwarchitectuur van na de tweede Wereldoorlog. Het verdiend de status van monument. Het staat los van de winkels in de binnenstad en is een op zich staand gebouw. Het oog zou er er juist heentrekken omdat het eruit springt. Doodzonde gemeenteraad om dit stukje historie dusdanig te laten verbouwen zodat het zijn originaliteit verliest.

  • zoals ik al eerder melde verschillen smaken, dat is geheel persoonlijk, daar kun je geen oordeel op laten berusten, u kunt het geen lelijk pand vinden, een ander kan het een afzichtelijke bunker vinden, en bij deze voorgestelde verbouwing kan de één het afbraak vinden een ander vooruitgang, wat ik zoals eerder wel vind is dat bij zo’n toch wel beeldbepalend gebouw dat de raad hier over moet kunnen beslissen

   • Wat de ene raad beslist, veegt hier in deze stad de volgende raad weer van tafel. Het is namelijk al een keer bepaald , dat het een beeldbepalend gebouw is uit de wederopbouw periode en dat er aan het gebouw niets veranderd mocht worden. Maar sommige onder zowel de bewoners als de aannemer en de gemeente zelf hebben daar lak aan. Smaken verschillen en afspraken in Den Helder stellen geen moer voor.

    • Dat is nu net wat PVV aan de kaak gaat stellen. Er is al in 2017 een besluit genomen wat het uiterlijk van het postkantoor borgt. Inderdaad smaken verschillen. Maar dat kan toch niet leidend zijn als het gaat om een gebouw dat beeldbepalend is en ook nog eens van grote historische waarde. Dit omdat het onder de opbouwarchitectuur valt van na de tweede Wereldoorlog. Deze periode mag niet vergeten worden. Omdat gemeente Den Helder verschrikkelijk zwaar gebombardeerd is tijdens de tweede wereld oorlog. En heeft laten zien dat er met vereende kracht gewerkt is om de stad weer op te bouwen. Dit gebouw zou zelfs symbool hiervoor kunnen staan.

     • wat de één verampeneren vind vind de ander kunst……
      ik vind persoonlijk die zooi van de knutselaar die in het postkantoor even gratis heeft mogen huisvesten ook nergens op slaan, een ander kan er uren verliefd naar staan kijken, emoties en onderbuik gevoelens Henk

  • Pietje Negatief, wat zou dan wel “de oplossing” zijn?
   alles bij het oude laten? dat zou wel een heel makkelijk antwoord zijn voor iemand die des doods is voor verandering maar is geen optie, dan wordt het nooit meer wat hier, we zullen moeten vernieuwen of u nu wilt of niet

   • Henk en RB, alles hoeft niet bij het oude te blijven. Maar ik moet Henk gelijk geven dat de stadsvloer in Den Helder wel meer ontsteend mag worden. Het is een en al steen. Men zou de wind kunnen breken door mooie groene hagen aan te leggen. Ook zouden er wel wat bloemperken mogen komen. Het middenpad met de levensgevaarlijke bestrating ( ouderen en invaliden durven hier al helemaal niet te lopen) wordt niet of amper gebruikt door voetgangers. De stoepen zijn inderdaad heel breed en versteend. Gemeente Den Helder is lid van Operatie Steenbreek. Dit zou een mooi project wezen. Het zou gelijk de winkels en horecagelegenheden meer uitstraling geven. Een groene omgeving is goed voor mens en dier. Bovendien is het goed voor de afvoer van het hemelwater. Er gaat minder water het riool in bij hevige hoosbuien. Plus dat het groen zorgt voor verkoeling in de zomermaanden. Ideeën zat. Nu proberen gemeente mee te krijgen. https://www.operatiesteenbreek.nl/wp-content/uploads/2019/03/steenbreekgemeenten-maart-19.jpg

   • Nu effe niet om het èèn of ander , Maar… waarom… is indertijd de bocht uit de Keizerstraat gehaald en doorgetrokken als Beatrixstraat in aansluiting naar de Middenweg ? Om een betere en snellere oost west verbinding te krijgen. omdat de spoorlijn de stad doormidden sneed. Zo kreeg de Beatrixstraat steeds weer een andere uitstraling dan oorspronkelijk de bedoeling was. De Beatrixstraat is nooit opgezet als winkelstraat, dat is in de loop der tijd zo gegroeid.

 17. Henk er staat nog een reactie van mij voor RB en jou op hold met daarin een link. Dus even rustig aan want ik lig hier in een deuk ongeveer met je benaming voor de heer Waltmann.

 18. @Henk, Het is niet negatief wat u benoemt maar wel onrealistisch. Heel veel winkels en bedrijven zijn hier gestopt vanwege het koopgedrag. Als een ondernemer te weinig winst maakt dan is het klaar dat die stopt. Uw herinnering aan 1993 komt nooit meer terug, hoe jammer dat ook is. Veel andere steden lijden ook aan dit gedrag. U heeft wel gelijk dat hier een plan is opgezet, tezamen met WS, een ex-directie van een zorgcentra en schouwburg en zeestad om de verhuizing van de bibliotheek en afbraak en verhuizing van de schouwburg en afbraak van zorgcentra en verdeling van ouderen in dure nieuwe gebouwen, om centralisatie maar de zaken kunnen niet meer terug gedraaid worden. D66 heeft hier een grote hand in gehad. Lees bijv. de namen op de eerste steen bij zorgcentrum Westhoek. De schouwburg was prima, het was mooi centraal, goede parkeer faciliteit en overdag een gezellige setting met vijvers en kunst waar mensen elkaar ontmoetten op de bankjes daarvoor. Het is weg en komt niet meer terug. De zorgcentra moesten ook allemaal veranderd (niet verbeterd!) en nieuwe dure gebouwen moesten er komen op de meest onmogelijke plaatsen. De enige optie dat deze stad is en wordt verkwanseld is om z.s.m. die burgemeester hier kwijt te raken die voor dit alles verantwoordelijk kan worden gesteld. En wel om de reden dat er teveel is gesloopt, teveel onnodig (te) duur is gebouwd, teveel beslissingen heeft ondertekend zonder instemming van de bevolking. Dus de beste optie is nu opnieuw beginnen met wat we ‘hebben’ met een echt behoorlijk bestuur en een sterke, echte burgemeester die luistert en praat met de bevolking ipv met z’n vriendjes.

  • Hoe heeft u dat in gedachten een echt behoorlijk bestuur? Ook voordat de huidige burgemeester is aangesteld was er geen continuïteit in besluiten. Het stadscentrum blijft men verplaatsen. Nu weer moet het stadshart Willemsoord worden. Men blijft gebouwen afbreken en op een andere plaats weer opbouwen. Wat is dat voor raar gedrag in Den Helder? Zo krijgt de stad nooit iets eigens. Er zal er een heel tijdperk van wederopbouwarchitectuur verdwijnen en weggevaagd worden als we er niet oppassen. Heeft men hier geen eigen identiteit, verbondenheid en controle nodig? Waar ligt hem dit aan? Komt het door de marinementaliteit? Altijd in beweging moeten zijn? Men heeft toch een basis en thuisgevoel nodig die niet voortdurend aan verandering onderhevig is? Men heeft in Den Helder straks geen duidelijke herkenningspunten meer.

   • Ja, het zijn niet enkel de gebouwen die afgebroken worden, maar hele wijken en stadsdelen die onder controle naar Willemsoord en omgeving zijn en worden verhuisd. Het (voormalige) centrum van de stad moet volgens WS ideeën een woningbestemming worden, zoals ik het nu interpreteer qua bepaalde info. Of het komt door de marinementaliteit? Ik hoorde eens iemand zeggen dat het hier is als los zand, er is geen vaste kern van cement onder de bevolking. Den Helder is een stad met veel prachtige faciliteiten en m.i. kan er hard gewerkt worden om meer bezieling te krijgen onder elkaar. Daar kan een burgemeester een leidende rol in spelen, dus absoluut niet de huidige! Hij heeft zijn rol verspeelt, nooit de bevolking als eerste in zijn vizier maar enkel zijn eigen weg gevolgd. Hoe ik dat in gedachten heb qua behoorlijk bestuur? Iemand als bijv. Vermooten c.s. aan het roer, sterke mensen met idealen, met moraliteit, met een hart en verstand om deze stad (wat er van over is) in goed gareel te leiden.

 19. Er wordt door jullie aan voorbij gegaan , dat veel winkeliers geen eigenaar van het pand zijn waar zij in zitten. Woningstichting heeft zaken gedaan met de verhuurders van de panden, niet met de winkeliers.

 20. Welk college hier ook voor het voetlicht treedt. het probleem is dat de afzonderlijke coalitie-raadsleden als hoogste bestuursorgaan over het algemeen amper een eigen mening hebben en klakkeloos -vaak zonder enige dossierkennis- tijdens raadsvergaderingen slechts op een knopje drukken als instemming van wat het college c.q. fractievoorzitter voorhoudt. Voor het overige hoor en zie je vaak de raadsleden buiten het winkelen of op straat nauwelijks. Handelingen die men ook aan de schooljeugd kan overlaten. Alleen ontvangen zij maandelijks geen 1400 bruto op hun bankrekening. Typerend is ook de afgelopen weken slechts twee Helderse raadsleden en twee commissieleden op een over twee dagen uitgesmeerde bijeenkomst van het Regionaal Archief de moeite namen om over archivering en dossierkennis te maken. Ook tijdens veel andere gemeentelijke bijeenkomsten laten veel raads- en commissieleden verstek gaan. Dat kan je, zeker gezien hun zeer ruime financiële tegemoetkoming, op zijn zachtst uitgedrukt, diep treurig noemen.

  • U bent de ervaringsdeskundige. Het lijkt er inderdaad op dat men niet ieder op zich onafhankelijk onderzoek doet. Maar soms klakkeloos aan het papegaaien is. Het kan en mag niet zo zijn dat persoonlijke voorkeuren voor personen binnen de raad een rol spelen bij besluiten. Het lijkt mij dat iedere partij zijn eigen programma en standpunten heeft en van daaruit hoort te kijken naar de onderwerpen die naar voren worden gebracht in de raad. Want de burger heeft gestemd en een vertegenwoordiger van zichzelf uitgekozen omdat hij/zij deze standpunten van de partij onderschrijft. Met volksvertegenwoordigers die geen contact zoeken met de burger heeft men niet zoveel op. Men dient toch het algemeen belang? En is in dienst en vertegenwoordiger van de burger. En niet in dienst van de ambtenarij en het bedrijfsleven. En ook zit men niet in de raad voor het eigen ego. Hopelijk gaan sommige raadsleden dat nog eens inzien. Volgens mij is de vergoeding van een raadslid inmiddels €1500,- per maand. Op jaarbasis is dat €558.000,- als ik het goed heb. Voor dat geld mag de burger toch zeker iets verwachten van hen. Dat ben ik helemaal met u eens heer Vermooten.

   • Men stelt zich beschikbaar,doet beloftes,wordt verkozen,verschuilt zich achter de immuniteit.
    Beschikt niet over de nodige iq/eq kwaliteiten,en verdiept zich zich inderdaad niet in het verkrijgen van enige dossier kennis.
    Het rapport Deetman/Mans 2010 wordt klakkeloos uitgevoerd, en is zonder enige vorm van overleg raad/bevolking geproduceerd vanuit prov/den-haag.
    Dit rapport is uitsluitend vanuit een visionaire basis tot stand gekomen.
    Evenals de uiterst ondemocratische privaatrechtelijke onderneming CV/BV Zeestad,mede dank zij de inzet van de veroordeelde VVDer en toenmalig statenlid dhr Ton Hooijmaijers.
    Dit bij elkaar opgeteld is dit het startsein geweest van de huidige oligarchie onder de naam B&W &Co.

 21. Henk, ik heb zelf niets met rechtse of linkse politieke kant, meer met het midden. Om de reden dat beide kanten net zo belangrijk zijn en uiteraard elkaar nodig hebben. Een politiek leider zou eigenlijk beter ook met deze instelling worden aangesteld om bevoordeling te voorkomen. Maar dat kiest de stemmer en die bepaalt. Zo kiest de Helderse stemmer vooral aan de rechterzijde, zoals VVD en PVV en nu ook de FvD. Zo is het het huidige beleid en consequenties hier vooral dan ook aan die stemmers te wijten.

 22. En zo wordt de burger keer op keer met een kluitje het riet ingestuurd
  oftewel belazerd door de hierboven de desbetreffende personen.
  Helaas het is niet anders.

Comments are closed.