Reddingsbrigade op zoek naar strandwachten

10

Den Helder – De zomer is in aantocht en dus ook de drukte op de stranden. De Reddingsbrigade Den Helder kan nog wel wat extra strandwachten gebruiken om er ook deze zomer weer voor te zorgen dat alles veilig is en blijft op het strand.

De Stichting Strandexploitatie Noordkop is namens de gemeente Den Helder verantwoordelijk voor de algehele strandbewaking, strandveiligheid en het schoon houden van de stranden en opgangen binnen de gemeente. De selectie en opleiding van de strandwachten wordt in samenwerking met de Reddingbrigade Den Helder (RBDH) uitgevoerd. De strandslagen Duinoord, Zandloper en Julianadorp worden in het seizoen bewaakt, de overige vier opgangen zijn onbewaakt. Strandwachten patrouilleren en verlenen EHBO vanuit de strandposten en geven indirecte hulp op het overige strand.

Wie strandwacht wil worden moet op 29 juni van dit jaar tenminste 16 jaar zijn, tussen 29 juni en 30 augustus 2019 tenminste drie weken beschikbaar zijn en uiteraard goed kunnen zwemmen. Strandwacht is volgens de SSN en de RBDH “de ideale zomerbaan met zon, zee en strand”. Wie strandwacht wil worden krijgt een opleiding en training tot lifeguard, EHBO en AED, gratis huisvesting op de hoofdpost voor wie buiten de gemeente Den Helder woont en een marktconform brutosalaris, inclusief vakantiegeld. De selectiedagen zijn op zaterdag 1 en zondag 2 juni.

Meer informatie via deze link.

10 REACTIES

 1. “De Reddingsbrigade Den Helder kan nog wel wat extra strandwachten gebruiken om er ook deze zomer weer voor te zorgen dat alles veilig is en blijft op het strand.”
  Specifieke eisen van de strandwachten;
  – Gecertificeerd bommen en granaten specialist
  – In bezit van een kogel- en scherfwerend vest
  – Onderdanig aan Burgervader, om na iedere explosie met doden en gewonden te zeggen dat er geen bommen en granaten liggen op het strand.

  • hoeveel explosies met doden en gewonden hebben we hier al op het strand gehad de laatste jaren?
   code rood, NL alert, amber alert, en ga zo maar door, allemaal bangmakerij eerste klas

   • Dat we in het verleden geluk hebben gehad RB, is geen garantie voor de toekomst.
    En wat het waarschuwen betreft, je kan beter een keer teveel dan een keer te weinig gewaarschuwd worden. Als het dingen als het weer betreft kan je je vergissen, het is immers een voorspelling, en dan loopt het af met een sisser. Altijd nog beter dan niet waarschuwen en verrast worden door noodweer, niet waar?
    Het andere zijn systemen om te waarschuwen bij noodgevallen, missende kinderen, een ontploffing of brand met mogelijke gevaarlijke stoffen die vrijkomen, zijn dat echt dingen die u liever niet had geweten? U noemt het bangmakerij, ik noem het zinnig gebruik maken van de hedendaagse technische mogelijkheden.

    • welnee, allemaal bangmakerij, we hebben geen geluk gehad het is tegenwoordig gewoon sterk overdreven allemaal, en naïeve mensen slikken de codes rood en rotzooi alerts als zoete koek, het wachten is op een a4 reactie van Eddepet…… en nee, het boeit me geen ene moer en ik vind het allemaal geweldig overdreven allemaal, 15 jaar geleden hadden we deze onzin ook allemaal niet en we leefden veel rustiger, ik heb me ook nergens voor aangemeld om dit soort rotzooi te ontvangen, als iemand iets van me moet kan hij langskomen

     • Dus als u op de hoogte bent van wat er gebeurt (of mogelijk gebeurt bij een weer-waarschuwing) wordt u bang? U heeft een beetje moeite met de dagelijkse realiteit, u leeft liever in uw bubbel van ‘als ik er niets van af weet kan mij ook niets gebeuren’? Best hoor, moet u helemaal zelf weten, maar noem het geen bangmakerij omdat u er bang van wordt, andere mensen zien het als informatie en/of waarschuwing, of als hulpmiddel als er een kind vermist wordt.

     • nee ik word niet bang, het boeit me gewoon niet wat er gebeurt, u bent gewoon verschrikkelijk nieuwsgierig en een soort ramptoerist dat u al het slechte nieuws wilt ontvangen, smullen bij anderen hun leed, maakt u ook foto’s van ongelukken als u er langs rijdt? is erg in de mode

     • Lol, eerst was het bangmakerij, terwijl er blijkbaar niemand bang van wordt, en nu gaat het ineens over ramptoerisme dat zou uit worden gelokt.
      Bij alert-systemen die me vertellen dat ik mijn ramen en deuren moet sluiten, of dat ik maar beter voor een hele week boodschappen kan doen omdat er nogal slecht weer onze kant opkomt, ontvang ik waarschuwingen. Wat heeft dat te maken met mijn nieuwsgierigheid en/of ‘ramptoerisme’, ik neem aan hand van deze waarschuwingen alleen maar maatregelen om mezelf te beschermen?
      Bij een Amber alert kijk je uit naar een vermist kind, nou wat een leedvermaak! Je zal maar naast dat kind lopen en van niets weten (omdat je het niet wil weten), en later zie je het op het nieuws, in de bosjes gevonden. Ik zou dat niet op mijn geweten willen hebben. Gelukkig wordt het gros van de kinderen voor wie zo’n alert uitgaat gevonden voor er iets ergs gebeurt. Als meer ogen naar zo’n kind uitkijken is de kans dat het snel gevonden wordt een flink stuk groter dan in het verleden, alleen iemand die er totaal niets van snapt ziet zoiets als negatief, ‘smullen van leed’ of ‘ramptoerisme’.
      Daarmee ontken ik overigens niet het bestaan van ramptoerisme, ik vind het net als u verschrikkelijk. Maar dat je als burger niet gewaarschuwd wordt voor gevaren die er op je af komen omdat enkele sensatiezoekers in hun auto stappen is nogal kolder, de systemen op zich zijn een positieve aanwinst, ook al maken enkelingen er misbruik van om hun sensatiezucht te bevredigen.
      Maar ja, het ging hier om de strandwachten, alles veilig in het water, nou het strand nog 🙂

     • ziet u nu nog niet in hoe u bang gemaakt wordt hier?
      boodschappen voor een week inslaan na een alert, hoe een waanzin……
      .
      in de laatste wereldoorlog waren er tenminste nog echte nuttige alerts, bijvoorbeeld als er bommenwerpers overvlogen die bommen afwierpen (diezelfde die allemaal van het strand gehaald zijn…) het land bestaat uit zielige watjes nu, binnen blijven en de schuilkelder in omdat er een briesje staat, als het niet zo zielig was zou ik er zelfs om kunnen lachen…..

      hoe vaak is een kind in de bosjes gevonden hier? nog meer van die onzinnige bangmakerij waar we makkelijk zonder kunnen….

     • Als ik op basis van een weer-alert voor een week boodschappen doe ben ik niet bang, ik ken mijn beperkingen en handel verstandig. Of denkt u echt dat ouderen of mensen met een beperking in alle weersomstandigheden hun boodschappen kunnen doen? Of wat te zeggen van de ouder met jonge kinderen, die gaat wel eventjes met de kindjes door windkracht 8 met windstoten en ijskoude regen, het zijn toch geen watjes .. als RB in dat soort weer, sorry ‘briesje’, die paar meter kan oversteken naar de Vomar voor de dagelijkse boodschappen moet iedereen het kunnen.
      Gelukkig zijn er hier nog geen kinderen in bosjes gevonden, klopt, maar dat betekent niet dat de mogelijkheid er niet is. Dat is een angst van iedere verstandige ouder met een goed besef van de realiteit, een peuter die op ontdekkingstocht gaat terwijl je heel even bent afgeleid kan de beste ouder gebeuren, dat was vroeger al zo en dat is nu nog zo. Zo’n alert waarbij veel ogen naar je kind uitkijken neemt dus eerder een gedeelte van de angst weg dan een angst te creëren. Maar ja, volgens u is dat dus niet ‘nuttig’? Net zoals waarschuwingen over slecht weer niet nuttig zijn voor mensen met een of andere beperking of voor automobilisten die de weg op moeten? U heeft liever kettingbotsingen door mensen die nietsvermoedend de weg op gaan?

      Wat betreft het ‘opgeruimde’ strand, was er niet weer iets gevonden daar, door onze lokale ervaringsdeskundige en klokkenluider? Uiteraard blijft onze burgemeester beweren dat het strand schoon is, iets anders is niet goed voor de toeristenindustrie. De keerzijde van deze medaille is dat veel van deze toeristen Duitsers zijn, en die graven kuilen om in te gaan liggen. Dat het tot nu toe goed is gegaan is geen garantie voor de toekomst. En dat is dus de ironie van Andrea’s oorspronkelijke opmerking, in het water is alles veilig ..

  • Beetje satire op zijn tijd , moet kunnen . Maar toch ! het zal je maar gebeuren , dat een kind of volwassene zo;n ding vind en er mee gaat gooien of proberen uit elkaar te halen.

Comments are closed.