Rondleiding door en over Fort Erfprins

0

Den Helder – Wie Fort Erfprins eens goed wil bekijken, heeft vanaf zaterdag 6 april de kans om mee te gaan op een historische rondleiding. Het bijzondere van Erfprins is niet alleen zijn ouderdom, maar ook het feit dat het fort anno 2019 nog altijd in gebruik is bij de Koninklijke Marine. Vrijwilligers van ’t Erfdeel – de oudheidskamer van Fort Erfprins – verzorgen de rondleidingen in samenwerking met het Toeristisch Informatiecentrum Willemsoord (TIW).

Voor een rondleiding dienen belangstellenden zich wel vooraf aan te melden bij het TIW, gebouw 52A op Willemsoord in Den Helder tel.: 0223 616 100. Voor de rondleiding op zaterdag 6 april, dient men zich uiterlijk vrijdag 5 april, vóór 11.00 uur in te schrijven en er mogen maximaal dertig personen mee. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Wie buiten Den Helder woont en geïnteresseerd is, kan zich aanmelden via de website: https://www.forterfprins.nl/rondleiding.

Er is komende zaterdag slecht één rondleiding die aanvangt om 10.30 uur en die duurt tot ongeveer 12.30 uur. Het fort is vanaf 10.00 uur toegankelijk.

Legitimatie
Omdat Fort Erfprins militair terrein is, zijn er enkele verplichtingen en beperkingen. Zo dient de bezoeker zich bij de poort aan de Fortweg te legitimeren en zijn tassen en rugzakken niet toegestaan op het terrein. De rondgang is niet geschikt voor minder validen. Voor meer informatie hierover zie bovengenoemd webadres.

Voor dit jaar staan weer zeven rondleidingen op de kalender: zaterdag 4 mei, 1 juni, 6 juli, 3 augustus, 7 september (Open Monumentendag, gesloten!) en 5 oktober