Speciale introductiefilm voor Gameday

3

Den Helder – Het college heeft besloten om 12.000 euro extra subsidie te verlenen aan de organisatie van GameDay. Het geld is bedoeld voor het laten maken van een speciale introductiefilm voor het evenement.

Ook dit jaar vindt GameDay weer plaats op Willemsoord. Op zaterdag 22 juni worden er weer nieuwe e-sports ontdekt. Testen, proberen, uitdagen, kijken, luisteren en zelf mee doen met bijvoorbeeld Lasergame competities en Mobstacle. Er is op deze dag voor iedereen een kans om nieuwe talenten te ontdekken en het uiterste uit zichzelf te halen. “GameDay 2019 is een herhaling van vorig jaar, maar dan met meer games en sporten”, vertelt medeorganisator Kim Smit van de Kampanje. Dit jaar is de keuze gemaakt om openstaande techniekvacatures onder de aandacht te brengen, omdat game skills overeenkomen met ICT en techniek. Dit alles gebeurt onder de naam GameDay Work.

Om de social media campagne zijn werk te laten doen, heeft de organisatie een verzoek gedaan voor een bijdrage zodat zij een introductiefilm kunnen maken. In de introductiefilm komen beelden van Den Helder, Willemsoord en GameDay vorig jaar met speciale aandacht voor GameDay Work.

3 REACTIES

  1. Waar haalt de gemeente toch ineens al dat geld vandaan? In december was er geen cent meer voor het armoedebeleid, alles werd weg bezuinigd.
    Is toch wel heel zuur voor de mensen die het wat minder hebben in deze stad om dan weer zoiets te lezen, zeker nadat er wel geld was voor een nieuw logo van de gemeente, bakken geld voor een nieuw stadhuis etc.

    • Ja, het is inderdaad zuur dat de jongeren die op of onder de armoedegrens leven niet kunnen deelnemen aan dit soort evenementen omdat er entree wordt geheven. De meedoen regeling is afgeschaft. Snapt men bij gemeente dan niet dat hierdoor de kloof tussen arm en rijk steeds meer zichtbaar wordt. Hoe zal dit wel niet voelen voor de kinderen die wel het talent hebben maar waarvan de ouders niet de middelen hebben. Zij lopen een achterstand op ten opzichte van leeftijdgenoten. Schaam u gemeente. Gelijke kansen voor iedereen toch? Doe er in vredes naam iets aan. Gratis entree kaartje?

  2. het kan weer niet op in deze gemeente, smijt maar weer met het geld van de burgers, de OZB etc zal wel weer met sprongen omhoog gaan…..

Comments are closed.