Suns zetten inhaalsprint te laat in

0

Den Helder – De Dutch Windmills uit Dordrecht hebben – met dank aan de nieuwe sponsor Jack’s Casino – de draad van het winnen weer op kunnen pakken. In Den Helder kwamen de Suns sterk terug, maar de eindsprint van de thuisploeg kwam te laat: 75-83.

De Suns verloren het eerste kwart met 16-21, na 16-14 te hebben voorgestaan. In het tweede bedrijf vergroot Ryan Richardson namens Dordrecht de afstand met een driepunter. Aan de Helderse kant is het Nick Thran die ongelukkig twee driepuntspogingen de ring uit ziet draaien. De enige Amerikaan (tegen vier bij Dordrecht) van de Suns, Steve Harris, laat zich gelden met twee snoeiharde dunks.

Shavon Coleman maakte er met een driepunter namens de bezoekers 23-29 van. Als ex-Den Helder speler Levonte Dorithy dan ook nog twee keer weet te scoren, lopen de WIndwills uit naar 23-31. Den Helder lijdt in die periode veel balverlies en laat de bal ook nog eens langzaam rondgaan in de aanval. Boyd van de Vuurst de Vries weet Den Helder met een ‘drietje’ naar 26-35 te schieten. Bij 30-48 is het rust en hebben de Suns twaalf keer onnodig balverlies geleden.

Marge
Alec Winterin en Dorithy zijn erg op dreef als guardtandem als de marge na rust rond de 20 punten schommelt. De Dutch Windmills blijven makkelijk scoren, zodat het derde kwart eindigt bij 48-67. Van de Vuurst de Vries begint het netje van de tegenstander te vinden en langzaam weten de mannen uit Den Helder dichterbij te kruipen. Via 63-75 en 67-79 maakt Harris (topscorer met 26 punten) met een driepunter de marge weer kleiner dan tien punten: 70-79.

De eindsprint van de Suns komt echter te laat, bij 74-80 en met nog zo’n anderhalve minuut op de klok gooit Richardson de game op slot met een driepunter: 74-83. Alles wat rest is een vrije worp voor de mannen van coach Peter van Noord: 75-83.

Foto’s: DHFOTO