Tafeltennisdames beginnen aan jacht op 7e landstitel op rij

0

Den Helder – De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen is zondag door de tafeltennisdames van Dozy met liefst 6-0 gewonnen. Tegenstander Avanti, die nu mag strijden tegen degradatie, had niets in te brengen in de sportzaal aan de GP Blankmanstraat. Zowel Ana Gogorita, Yun Zhang als Dobrila Jorguseska wonnen al hun duels met 2-0. “Zoals verwacht”, liet Gogorita na afloop weten.

Door de zege eindigt Dozy als 1e in de competitie, met 64 punten uit veertien ontmoetingen. De play-offs (halve finale) voor de landstitel beginnen zaterdag 20 april, waarin Dozy het eerst moet opnemen tegen Anytime/Westa, de nummer vier van de ranglijst. De Helderse dames beginnen met een thuiswedstrijd, daarna uit (4 mei) en als er nog een derde wedstrijd (er wordt gespeeld volgens best-of-three) nodig is, dan volgt een tweede thuiswedstrijd op 11 mei.

De andere halve finale gaat tussen Lybrae Heerlen en VTV. De precieze speeldata moeten nog worden vastgesteld. De Helderse dames zijn de afgelopen zes jaar op rij landskampioen van Nederland geworden.