Twee keer brons voor Kriele

0

Julianadorp – Afgelopen week werden in Wenen (Oostenrijk) de Jeugd Europese kampioenschappen bowlen gehouden. Net zoals de afgelopen jaren was er in het Nederlandse dames team een plaatsje vrij voor een bowlster van bowling vereniging Julianadorp. De 16-jarige Beaudine Kriele mocht haar opwachting maken in het dubbel, single en team event.

Nadat Kriele met haar dubbelpartner een prachtige bronzen medaille veroverde, werd een 6e plaats behaald in de single en het team event. Op de laatste dag mochten de beste 24 speelsters van de drie events uitmaken wie zich de master mocht noemen van dit EK. Beaudine wist haar landgenoot en dubbelpartner Sharon Rietveld en de Zweedse Ottila Gunnarsson te verslaan om zich in de halve finale te mogen meten met de Engelse Isabel Allen.

Na een super eerste game van 265 pins, ging de tweede game helaas verloren. In een bloedstollende derde en beslissende game moest Kriele het net aan afleggen tegen de latere Europees kampioene. Met een tweede bronzen medaille werd afscheid genomen van een week topsport in Wenen.