Van alles te doen tijdens Pasen

0

Den Helder – De Pasen staan voor de deur en in Den Helder is voor iedereen wel iets te doen. City Life Church organiseert op eerste Paasdag een dienst voor het hele gezin met muziek, verassingen en het Paasverhaal. De deuren gaan om 10:45 uur open en de dienst start om 11:00 uur. Tijdens een gedeelte van de dienst is er een speciaal kinderprogramma.

Op 21 april is het weer tijd voor Rondje Kleinkunst, georganiseerd door De vrienden van Den Helder. Dit is een concept, waarbij op vier locaties een kleinkunst-act wordt opgevoerd. De locaties liggen op Willemsoord en in de binnenstad. Wandelend van podium naar podium. De middag begint op 21 april om 13:00 uur, de deelname kost 20 euro. Vrienden van Den Helder betalen €10-, euro.

De Helderse Vallei is beide Paasdagen open van 10:00 tot 16:30 uur en ze organiseren verschillende paasactiviteiten. Zoals paaseieren zoeken in een hooiberg, als er een gevonden is kan deze ingeruild worden voor een echt ei, zodat kinderen thuis eieren kunnen beschilderen. Er kan ook geknutseld worden, drie paaspompons maken voor 1 euro en natuurlijk kleurplaten inkleuren. Daarnaast is op beide dagen de film “Albatross” te bekijken in de vergaderzaal.

Fort Kijkduin
Tijdens beide Paasdagen zijn er vele eieren verstopt in het museum van Fort Kijkduin. Samen met de Paashaas is er tussen 11:00 en 16:00 een speurtocht door de gewelven van het fort. Kinderen kunnen ’s ochtends en ’s middags geschminkt worden tussen 11:00 en 13:00 uur en tussen 14:00 en 16:00 uur. Voor de jongste kinderen is er een paashazenspeurtocht waarbij alle gevonden paashazen aan gekruist worden op de zoekkaart. Als ze allemaal gevonden zijn kan er bij de kassa een paasverrassing op worden gehaald. Er is zelfs een paasvis langs gezwommen die eieren in het aquarium heeft verstopt. Op 22 april is er een duiker die helpt met zoeken om 12:00 3n 14:30 uur.

Nieuwsgierig naar de geschiedenis over Fort Kijkduin en de oorlogen uit verschillende tijden? Een gids neemt je mee op toer door het museum, dagelijks om 11:00. 13:00 en 15:00 uur.

DOK TOER organiseert op tweede Paasdag een fietstocht genaamd “Paastocht”. Het gaat om een rit van 90 kilometer in groepsverband. De tocht start om 9:00 uur bij de kantine van HRTC DOK op het wielerterrein aan de Guldemondweg in de Schooten. Er is geen voorinschrijving. De fietshelm is verplicht.

Stichtingsdag KlittUband
De Helderse rockformatie KlittUband bestaat bijna 20 jaar. Daarom krijgt de traditionele jaarlijkse stichtingsmiddag een extra feestelijk tintje in de vorm van een reünie. Alle muzikanten die ooit bij of met de Klitters hebben gespeeld, komen dan het podium van Windkracht 13 beklimmen om de Paashaas uit te zwaaien. Er is door de Klitt-directie een gevarieerd programma opgezet met verschillend samengestelde formaties, die een breed palet aan muzikale stijlen ten gehore brengen: uiteraard rock en blues, maar er zijn ook uitstapjes naar de soul en de funk en een snuifje groovy jazz.

Op tweede Paasdag zijn de meeste winkels in de Helderse binnenstad geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De paashaas zal aanwezig zijn voor de kleine kinderen. Het Ravelijncenter verwacht op tweede Paasdag ook “één en al gezelligheid”. Bijna alle winkels zijn open en hebben aantrekkelijke paasacties. Het duo Kip en Konijn loopt rond met paaseieren en het duo MC Dix Brothers zal in paashaas kostuum zorgen voor live muziek.