Vrijmarkt Willemsoord naar gebouw 66 (update)

20

Den Helder – De vrijmarkt op het binnenplein van Willemsoord gaat zaterdag naar binnen. De markt vindt, vanwege de weersverwachtingen, plaats in gebouw 66, zo is donderdag besloten.
Opbouwen kan vanaf 08.00 uur, de vrijmarkt begint om 09.00 uur. Het is alleen voor kinderen, die natuurlijk hun ouders mee mogen nemen!

20 REACTIES

 1. Komt er ook niet,misschien iets voor de toekomstige samenwerkende coffeeshops:pizza vooraf,jointje toe

 2. Fijn dat er een uitwijk mogelijkheid is. Als het aan de gemeenteraad ligt behoort dat binnenkort tot verleden tijd.
  En dus is er nóg een reden om dit onzalige stadhuisplan af te schieten!

  • Te meer, omdat de gemeente aangegeven heeft , gebouw 66 slechts gedeeltelijk nodig te hebben. Dus prop dat kleine stukje dat ze willen gebruiken , maar ergens anders en blijf van 66 verder af .

 3. Nee, niet ergens anders proppen, maar een ander bestuur en een andere krant, die luisteren naar bewoners, en dan sparen voor een nieuw stadhuis op de grond die gereserveerd was voor het nieuwe ziekenhuis, en zwaar rente kost. En weg met de bezuinigingen op clubs, het IVC en de gehandicapten.

  • Hoe je het ook verwoord Henk, ik lees net , dat Schuiling het aangevraagde referendum door de Stichting Museum Haven al bij voor baat bij de gemeenteraad blokkeerd Dus 66 zal als historisch pand verloren gaan.

   • het gemeentehuis zal en moet er komen, niemand gaat die dictator hier op andere gedachten brengen……

    • beste domme RB, de raad bepaald of er een referendum komt. niet de burgemeester.
     dus onthoud je van domme suggestieve opmerkingen en ga eens wat nuttigs doen

     • beste verschrikkelijk naïeve Noorderhaven patiënt, in dit land is het al lang niet meer zo, er is geen democrtatie meer, wat de VVD zegt gebeurt er, no matter what, open de ogen toch eens en kom eens onder die steen vandaan

   • Ik vraag me af of die met dat ‘voorstel’ zijn boekje niet te buiten gaat. Anders moeten we maar weer handtekeningen gaan inzamelen, net als de vorige keer, daar waren de benodigde handtekeningen om een referendum aan te vragen binnen no time binnen. Even kijken of hij een referendum dan nog kan blokkeren.

    • Monique, het in de verordening vereiste aantal handtekeningen is al binnen. De burgemeester gaat zijn boekje inderdaad wel te buiten: hij is voorzitter van de Volksvertegenwoordiging, maar heeft gewoon lak aan het volk. En aan de toepassing van de verordening, immers een verzoek uit de Raad zelf van GroenLinks en D66 bracht hij gauw in stemming, zodat de coalitie het kon blokkeren. Maar de verordening schrijft niet voor dat er bij meerderheid moet worden gestemd, bij een verzoek uit de Raad. Het gaat er juridisch om dat aan de voorwaarden van de verordening is voldaan bij het indienen van het verzoek. En dat is bij beide verzoeken het geval. Hopelijk gaan raadsleden vragen om herroeping van het juridisch onjuiste besluit. Wat meespeelt is ook dat de burgemeester vaak blijk geeft van VVD-voorkeuren. Wel, de VVD is altijd tegen het instrument referendum geweest, ook landelijk (ze speelden het met D66 en CDA de deur uit). Maar als de coalitie het voor de tweede keer mag blokkeren, dan is er de gang naar de rechter, met juridische basis. Dat gaan wij desnoods ook doen, via de 141 bezwaarschriften, ten aanzien van het eerste referendumverzoek. De verordening is namelijk in 2014 met algemene stemmen in de Raad aangenomen, en de burgemeester en de coalitie dienen het gebruik te respecteren, en niet te frustreren. Dat is vals spel.

     • Hij zit het uiteraard alleen te blokkeren omdat hij bij voorbaat weet wat de uitkomst is .. een grote meerderheid van de burgers is tegen een stadhuis op Willemsoord, om diverse redenen. Toegegeven, dat is een peiling met mijn natte duim op basis van reacties her en der, maar ik betwijfel dat er maar zo weinig positieve reacties zijn omdat de voorstanders hun mond houden.
      Maar ik dacht zo dat wat extra handtekeningen nooit kwaad kan doen, als blijkt dat een groot gedeelte van de bevolking een referendum wil over het stadhuis op Willemsoord grenst het aan politieke zelfmoord als je het dan nog blijft negeren, of het ‘voorstel’ van de burgemeester honoreert.

 4. Politieke Zelfmoord….. Helemaal geen slecht idee !! Zou wel wat wezen voor bepaalde personen uit de Helderse politiek. Voor zover zij zich zelf al niet om zeep hebben geholpen. Sommige echter , leven alleen nog bij de gratie van hun vriendjes, ( lees hielen likkers , baantjes jagers ,ellebogenwerkers etc, ) Zijn die er niet meer , dan spelen zij ook de kraaienmars.

 5. Je hebt gelijk, Monique, verzamel nog meer (heb ik al gedaan) en lever ze in bij de Stichting.

   • A.s. zaterdag (morgen) kan iedere inwoner van de stad in het Schipperscafé (zuidoost Willemsoord) een handtekening zetten tegen een stadhuis op Willemsoord. Een (prima) initiatief van D66. Laat je stem horen!

    • Jammer dat ik er niet kan komen, ik ga ivm mijn ziekte in dit soort weer nou echt de deur niet uit als ik het even kan voorkomen. Ik heb de heer Klut wel een mailtje gestuurd, zijn mailadres is te vinden op de site van D66.

 6. Voor 15 miljoen en daarna 1,9 miljoen huur kan nieuwe gebouw ergens anders neer zetten en niet in die oude gebouw van 100 jaar of meer, die moet als monument blijven.Maar met diet plan paar ondernemers woorden rijk.

Comments are closed.