Wegen afgesloten voor Halve van Den Helder

0

Den Helder – De Halve van Den Helder is inmiddels het grootste sportevenement van Den Helder. Zaterdag 13 april en zondag 14 april is het weer zo ver. Tijdens het evenement treedt tussen bepaalde tijden verkeershinder op en is het nodig om enkele wegen af te sluiten. Door middel van borden worden de afsluitingen en omleidingen aangegeven.

Op verschillende plaatsen lopen zaterdag 13 april meer dan 1800 wandelaars de weg over. Onder meer op de Nieuweweg ter hoogte van Camping Duinhoeve zal verkeershinder ontstaan.

Voor het hardloopevenement op zondag 14 april is het nodig een aantal wegen af te sluiten. In verband met de start zijn tussen 12:00 en 12:30 uur de Hoofdgracht, Molenplein, Weststraat, Zuidstraat en Binnenhaven tot en met de verkeerslichten bij de Van Kinsbergenbrug afgesloten voor al het verkeer. Voor het bereiken van bijvoorbeeld de TESO en het centrum dienen de omleidingsborden gevolgd te worden.

Tussen 12:20 en uiterlijk 14:45 uur zijn de volgende straten (of gedeelten daarvan) afgesloten: Coenraad Botstraat, Steven van der Haghenstraat, Jan Huygen van Linschotenstraat, Adrianus IJsbrand Kuiperstraat, Theodorus Rijkerstraat, Schapendijkje en de Zeeweg. Tussen 12:00 en 15:00 uur zullen het Molenplein en de Weststraat tot de ingang van Willemsoord afgesloten zijn voor al het verkeer. Nadat de laatste loper gepasseerd is worden de wegen weer vrijgegeven.