Blauwe Vlaggen weer uitgereikt

11

Den Helder – De Blauwe Vlaggen zijn donderdag weer uitgereikt. Dit jaar is er een Blauwe Vlag voor de stranden Duinoord, Zandloper en Julianadorp aan Zee en voor de jachthavens Willemsoord, KMJC Den Helder en WSC Breewijd. Namens de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) heeft strandmanager Ruud Koelwijn de Blauwe vlaggen voor de stranden in ontvangst genomen.

“Elk jaar zijn we erg trots op de Blauwe Vlaggen”, zegt voorzitter Jan Roelofsen van de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN). “Jaarlijks worden de eisen door de internationale jury wat aangescherpt, dus het is altijd weer inspelen op deze eisen en een erkenning van de kwaliteit van onze stranden.”

“De stranden en jachthavens investeren samen met de gemeente Den Helder in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen deze bedrijven weet waar hij of zij aan toe is. Wij zijn weer enorm blij met deze Blauwe Vlaggen, goed voor de uitstraling van onze stad en goed voor de kwaliteit van het toeristische product.”

Onderscheiding
De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 181 Blauwe Vlaggen toegekend, 124 jachthavens en 57 stranden. De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of men nog aan de vereisten voldoet.

11 REACTIES

 1. Hoge mate van veiligheid ???? Regelmatige vondsten van NGE’s voldoet volgens mij niet aan die eis van hoge mate van veiligheid.

  • Ach, schei toch uit met die flauwekul. Het strand is door experts onderzocht, en veilig bevonden.

  • de E in NGE is al meervoud, behoeft geen ’s is net zo overdreven als uw reactie ,,,,

 2. Noem jij het maar flauwekul. Zolang er nog wat gevonden wordt, is het strand niet veilig. O ja , Er worden ook hopen honden poep gevonden en die horen daar ook niet ( Voor het geval je daar weer over begint)

   • Ja Jantje123 NGE, maar daar hebben we al een ED-mannetje (Explosieven Delf) voor om ze veilig te stellen.
    HHP en HPP worden grotendeels opgepakt/-geschept door de daarvoor aangewezen personen, een enkele ASO en UC (Uitlaat Centrum) daargelaten.
    De DBV (De Blauwe Vlag) kan worden gehesen en DDK met K = NS kan worden gestreken (De Drie Kleur met Knoop = Nood Signaal).
    Ik wens u allen een VBS (Veilig Bad Seizoen).

    • Denk eerder dat het NGD zijn en geen NGE. Maar goed, dat us mijn bescheiden mening.

  • als ik op Google zoek op mensen verdronken Nederland kom ik via Google bij CBS op 14,5 duizend mensen verdronken sinds 1950, als ik zoek op mensen omgekomen door NGE kom ik geen enkele data tegen, wie maakt wie nu gek hier…..
   als u zich wilt inzetten voor veiligheid kunt u beter zwembandjes gaan uitdelen op het strand, daar red u meer levens mee dan met een metaaldetector rond te gaan lopen……

 3. NGE the never ending story,begint net zo’n saai verhaal te worden als Rob Scholte.

Comments are closed.