Bloemen en muziek komen samen op Bevrijdingsdag

0

Julianadorp – Drie bollenschuren, drie verschillende optredens. Op zondag 5 mei, Bevrijdingsdag, komen bloemen en muziek bij elkaar. Steeds geniet de bezoeker ruim een half uur van een muzikaal optreden, om vervolgens door te rijden naar de volgende bollenkweker. In elke schuur een kort verhaal over bloembollen, maar ook genieten van een kunstexpositie van onder andere Trudie Appelman, Cor Langendijk, Moon Kager en Karin Lemmers.

Bij bloembollenbedrijf Hoornsman B.V., Schoolweg 3 Julianadorp een optreden van Mylou Frencken & Dorine Wiersma. Waagstukken. Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden. het leven zit de gelauwerde cabaretières Frencken en Wiersma lang niet altijd mee. De vriendinnen strugglen wat af, maar kunnen godzijdank bij elkaar terecht. Hun door de jaren heen opgebouwde en inmiddels omvangrijke mailwisseling bleek voer voor een gezamenlijke cabaretvoorstelling. Gewapend met piano en gitaar dagen de veelgeprezen liedjesschrijfsters elkaar en hun publiek uit.

Bij bloemenbollenbedrijf M.C. Zonneveld, Rijksweg 109, Julianadorp treden The Visitors op, een muzikaal viertal dat voornamelijk akoestische muziek ten gehore brengt. Zij zingen de mooiste liedjes, begeleid door akoestische gitaren, bas, mandoline, mondharmonica en percussie. De loepzuivere, meerstemmige zang is het handelsmerk van The Visitors. Op dit moment richt de band zich op muziek van van de Amerikaanse West Coast, uit de jaren ’60 en ’70. Muziek van bands als The Eagles, The Beach Boys, The Mama’s and the Papa’s, The Byrds en Crosby, Stills, Nash & Young wordt uitgevoerd.

Gospelkoor Joy
Bij bloemenbollenbedrijf Duin, Langevliet 14A, Callantsoog (dichtbij Julianadorp). Gospelkoor Joy zingt al bijna 25 jaar de gospel, variërend van negrospirituals tot moderne gospel en alles er tussenin. Het koor hoopt het blije gevoel over te brengen dat zij zelf altijd krijgen bij Joy. Het koor staat onder leiding van dirigente Willeke van de Munnik, bijgestaan door het combo onder leiding van Wilbert Commandeur.

De optredens op de drie locaties vinden plaats van 12.15 tot 13.00 uur; 14.00 tot 14.45 uur en van 15.45 tot 16.30 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij Effe in ’t Dorp of bestel online via kleurrijkjulianadorp.nl/kaartverkoop/. Prijzen in de voorverkoop € 12,50 per persoon. Op de dag zelf kosten de kaarten € 15,- per stuk. Startbewijzen op 5 mei tussen 10.30 uur en 11.30 uur ophalen op bij Effe op het Loopuytpark in Julianadorp.