Bloemen van begraafplaats gestolen

10

Den Helder – Vanaf de Rooms Katholieke begraafplaats zijn vrijdag bloemen gestolen. Op beelden is te zien dat een persoon het kerkhof (zijde Jan Verfailleweg) op komt lopen met zijn fiets en een lege tas. De persoon fiets zes minuten later met een volle tas met bloemen het terrein af. Dit doet deze persoon omstreeks 19.45 uur. De bloemen moeten dus voor dit tijdstip zijn gelegd.

De persoon is duidelijk in beeld en door de politie al herkend. “Wij zijn alleen op zoek naar de persoon welke de bloemen op het (vermoedelijk) graf heeft gelegd. Het gaat om het gedeelte links van de ingang”, meldt de politie via Facebook.

Het gaat om een grote bos met roze bloemen, zeer waarschijnlijk tulpen of rozen, zie de foto van de wegfietsende persoon. “Daar de persoon al door ons herkend is, is deze onherkenbaar gemaakt. Wij snappen dat velen van u deze persoon herkenbaar in beeld wil hebben, maar dit kan en mag niet. Het gaat ons nu puur om de eigenaar/plaatser van de bos bloemen.”

Deze kan contact opnemen onder vermelding van registratienummer 2019096855. Telefoonnummer 0900-8844

10 REACTIES

 1. Pfff dan heb je echt geen fatsoen hoor. Hoop dat ie aangepakt gaat worden.
  Helaas werd er in het verleden zelfs een stenen beertje van het grafje van mijn nichtje gestolen.

 2. Het geheel op en aan de fiets – incluis bijpassende bloemen – ziet kleurrijk uit, dat dan weer wel ….

  • Uitvergroot, lijken de roze bloemen mij Pioenrozen, wat ook overeen komt met de bloeitijd mei-juni.
   Mooie bloem, uitstekend geschikt voor een begraafplaats en met een lange standtijd (zeker 2 weken).

 3. Er is een verslaafde in Den Helder uit de oude garde die dit al jaren lang doet door bloemen van de begraafplaats te halen en zolang er personen zijn die deze bloemen van hem kopen zal hij het blijven doen. Voor de Politie is dit ook een zeer bekend persoon gezien zijn ellenlange strafblad. Hij weet ook donders goed dat hij verkeerd bezig is maar ja hij weet niet beter dat dit een zeer goedkope manier is om aan bloemen te komen om zijn drugs verslaving te bekostigen. Alleen een ding is mij wel opgevallen in al die jaren ik heb hem nog nooit met een krans over straat zien slepen c.q. dragen aan zijn fiets. Zo slim! is hij nog wel. Het wordt tijd dat die weer een tijdje opgesloten gaat worden dan hebben de overleden op de begraafplaats ook weer rust en kan iedereen zijn bloemen weer bij zijn dierbaren neerleggen. Dus de oproep van de Politie sta ik helemaal achter en hoop dat er snel iemand zich gaat aanmelden.

 4. Die krijgt straks gewoon een taakstraf,uurtje of 20 schoffelen bij landschapsbeheer.Geheel in de lijn van het gepleegde delict.
  En wat gesprekjes met de hulpverlening.

  • Richard. Denk niet dat een taakstraf zal helpen wanneer het de persoon is waarvan ik een vermoeide heb die dit doet want die heeft al heel veel gesprekjes met hulpverlening gehad gezien zijn verslaving in de laatste tientallen jaren. Ook bij een taakstraf zal deze zijn praktijken voortzetten en de bloemen halen waar ze het makkelijkst te verkrijgen zijn. De begraafplaats dus. Een langdurige opname c.q. gevangenis straf lijkt mij meer op zijn plaats. Het zal wel niet helpen maar iedereen heeft weer even rust! als het degene is die ik hier van verdenk.

   • Ligt er helemaal aan, hoe ze dit kwalificeren. Is het diefstal, of zien ze het als vernieling/vandalisme. De trafmaat die daarvoor staat, is niet zo zwaar als hierboven wordt gevraagd. Het is immers geen halsmisdaad. Het wil niet zeggen dat ik het goed wil praten , ik vind het ook een walgelijke streek , die veel emotie op roept. Maar de politie en justitie kijkt in eerste instantie naar het strafbare feit, en eerlijk gezegd, hoe walgelijk deze daad ook is , is het een licht vergrijp., waar geen lange gevangenis straf of gedwongen opname op zal staat. Zoal al gesuggereerd, zal het wel uitlopen , op een taakstraf.

 5. En zolang er geen aangifte wordt gedaan ,gaat de vermeende dader vrijuit.Dat gaat zo in dit land.Vanavond in het journaal de rechtzaak in hoger beroep tegen Michael P de moordenaar van Anne Faber.Hij meent dat hij recht heeft op strafvermindering want de politie heeft hem hardhandig aangepakt tijdens het verhoor . P zegt hier over : ik heb er dagelijks last van bv met tennissen want dan kan ik geen goed ” backhand ” meer spelen.Dan vraag ik me toch wel af hoe het in godsnaam mogelijk is dat een moordenaar+verkrachter ( meerdere malen)+ tbs gekkie lekker mag tennissen ? Conclusie : een junk die een bosje bloemen jat krijgt echt niet meer dan een paar uur taakstraf,als het al tot een rechtszaak cq veroordeling komt.

 6. de persoon is van zn bed gelicht en mag zich voor de rechter uitleggen waarom hij dit heeft gedaan,laat m maar onkruid wieden paar maanden,wat een idioot

Comments are closed.