Burgemeester Schuiling kandidaat in Groningen?

43

Den Helder – Vertrekt Koen Schuiling richting Groningen? De kans is aanwezig, denkt het Dagblad van het Noorden. Groningen is namelijk op zoek naar een nieuwe burgemeester, maar de concurrentie is groot.

Volgens het DvhN hebben dertien personen gesolliciteerd naar de functie van burgemeester. Het zijn vijf vrouwen en acht mannen. Onder hen ook de Helderse burgemeester Schuiling, al wil die er zelf (nog) niets over zeggen.

Mocht het Dagblad van het Noorden het juist hebben, dan is het nog maar de vraag of de keuze uiteindelijk op Schuiling valt. Andere namen die genoemd worden zijn onder anderen Sharon Dijksma (nu wethouder in Amsterdam), Wilma Mansveld (oud-staatssecretaris en nu directeur Veiligheidregio Groningen) en Alexander Pechtold (voormalig partijleider D66 en oud-minister). Schuiling was voor zijn tijd in Den Helder al enkele jaren wethouder in Groningen. In 2017 ging het gerucht dat hij had gesolliciteerd naar het ambt van burgemeester in Zaanstad. Hij is op dit moment ook al voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool in Groningen.

43 REACTIES

 1. Hoop dat hij niet weer 2e wordt zoals in Zaanstad. Toen dacht ie dat hij het al had. Laat het nu maar gebeuren..

 2. Als dat waar is bid ik dat hij z,n vrienden niet vergeet mee te nemen.

 3. Schuiling veroorzaakt slechts lichte aardschokken, prima burgemeester voor Groningen!

 4. Gezien het trackrecord van Schuiling – welk inmiddels tot in alle uithoeken van Nederland bekend is – voorspel ik dat gemeenten met meer dan 50.000 inwoners, zich niet met deze figuur laten opzadelen.
  25 juni bij de kantonrechter te Alkmaar, zal het einde van de feestvreugde worden ingeluid en kunnen de renovatieplannen voor Doctorandus F. Bijlweg 20 weer uit de kast worden gehaald.

  • Ja helaas zal zijn B.N. status wel voor hem uit reizen,het zal ook te mooi zijn als de rechter hem een publiek beroeps verbod in het dictum zou mogen toevoegen.
   Soms gaat m,n fantasie met mijn realiteits gevoel aan de loop,bijv. een uittocht organiseren voor hem ala noord-koreaanse stijl.
   Maar helaas Judge het blijft fantasie.

 5. Laten we nou eerlijk zijn, hij gaat jammer genoeg niet naar Groningen…
  Tik bij Google zijn naam in en je ziet alleen maar ellende…..
  De gemeenteraad van Groningen is niet zo dom als die van Den Helder. Groningen leest namelijk wel hun stukken en doen onderzoek, Den Helder zit alleen achterovergeleund.
  En waarom wordt Assorgia gevraagd en niet bv mevr. Pater van Beter voor Den Helder?
  Assorgia staat bekend om belangenverstrengeling, zoals de PVV gisteren tijdens de raadsvergadering zei. Pater was bij deze vergadering afwezig, waarschijnlijk omdat ze geen tegenstem mocht geven van Assorgia.

  • Niet alleen achterover leunen Andrea … ook met een brede lach poseren voor alle foto’s waar ze ook maar even positief op komen te staan. De bekende momentopnames voor hun CV zogezegd …

 6. Laten we a.u.b. ophouden met het schrijven van de “” uitmuntende “‘ CV van Schuiling. In Groningen , lezen ze ook mee . Straks gaan ze nog vechten om deze “”populaire “” Burgemeester. Persoonlijk , begeleid ik hem graag de dijk over richting het Oosten. ( dit om zeker te weten dat hij niet omkeert )

  • En ik sta halverwege de dijk met een knuppel 😉 mocht hij alsnog een poging wagen om terug te keren

 7. Eerst zien dan geloven, dan de vlag uit. Zou het wel heel erg vinden voor Groningen eerlijk gezegd.

 8. Ik voorspel dat de ‘Koen uitzwaaidag’ zal uitmonden in een massaal volksfeest. Ik doe mee !

 9. Vreemd,……………..Groningen heeft veel SP er’s aan de gang & heeft te maken met de boringen van gas in het gebied. Maar een burgemeester is een ambt en je mag je solliciteren naar een baantje als burgemeester, dus ik voorspel dat het energie ” beleid ” van ” openbare gebouwen ” hem ook later opbreken als hij besluit ook in Groningen ” rare praktijken ” probeert uit te halen. Kwee niet of deze kandidaat veel kansen heeft,………………

 10. Schaar me zeker niet bij de meeste ingezonden brieven. Er zijn in de loop der jaren heel veel negatieve berichten en verdachtmakingen over koen Schuiling gedaan, veelal door mensen die thans in het college of in de raad politiek bedrijven. Het heeft geen zin om al die verwijten over hem gemaakt via tv, schrijvende media en vergaderingen die zelfs mij de haren soms deed rijzen, naar voren te brengen. . Politiek bezien is het ook niet direct mijn vriend geweest maar heb als fractie Vermooten nog wel onderscheid kunnen maken de heer Schuiling als functionerend burgemeester, waar ik ook niet altijd achterstond, en Koen Schuiling buiten de politiek als mens en filosofisch schrijver, waaruit ook een warme persoonlijkheid uitstraalt.. in de tijd dat een flink deel van de huidige coalitie over hem viel heb ik dhr,. Schuiling gevraagd een voorwoord te schrijven voor het horecaboek en uitgenodigd bij de presentatie ook het woord te voeren. Het is vaak zo jammer geen onderscheid te kunnen maken en heb hier ook verder aan die negatieve toespelingen ondanks zekere druk niet aan toegegeven.. Overigens wens ik de heer Schuiling veel succes in een eventueel verder loopbaan en hoop dat zijn verhalen in de zondagkrant aangevuld met andere filosofische beschouwingen in een boekje uitgegeven kan worden. Want met betrekking tot het schrijverstalent van onze eerste burger is niets mis mee. . Ook dit mag weleens verwoord worden.

  • Dus, schrijft u hier, heer Vermooten, dat het geen zin heeft kritisch te zijn over het functioneren van een burgemeester. Dat is precies waar het bij de meeste raadsleden ontbreekt, kritisch vermogen maar vooral moed om dat te uiten. Ook bij u. Vanwege de b.v. Eigen Belang, het voorwoord in uw boek. Ik ben kritisch over jouw partij, die per saldo is opgeheven, niet eens een woordvoerder meer, geen bestuur, geen leden: een luchtballon gebleken. Zonder enige verantwoording zijn jullie weggestuurd, ik zou zijn blijven zitten, voor de burger en referendum. Want een bestuur en leden sturen weg, niet een fractie of wethouder.

  • “Eigen Belang BV” …., wat een vondst Henk, meer tekst is ook eigenlijk overbodig.
   En daar heb je dan een raadszaal met 31 zetels en een fauteuil vol van (nou ja vol ….).

  • In dit geval Marinus ben ik het totaal oneens met je,
   A. Schuiling gedraagt zich zeer partijdig tijdens raadsvergaderingen.Burgemeester onwaardig.
   B. Op vragen van burgers gaat hij totaal niet op in.
   C. Hij drukt met zijn vrienden bestuurlijk alles door de raad.
   D. Hij verschuilt zich achter de constructie ,,Zeestad,,
   E. Afgelopen maandag weigert hij de referendum aanvraag te repareren,en ketst het met behulp van vrienden af.
   F. Bestudeer zelf maar eens het DOSSIER Stadhuis op een walgelijke,misselijke makend zwalk beleid probeert hij alsnog zijn zin te krijgen.Ondemocratischer kun je het niet bedenken.
   G. De onder zijn regie plaats gevonden financiele debacles,getuigt van een grenzeloze egotripper.
   H. Bij sociaal zwakkere burgers geld weghalen om zijn prestige objecten te financieren,gebaseerd op rapporten van de prov/gem. die zonder enige inspraak van de burger en bedrijven.Daar bedoel ik mee als de windmolen eig. bereid is van de gerealiseerde faciliteiten in 2030 gebruik te maken.
   I. Ook vandaag/gisteren was hij onbereikbaar voor vragen van het NHD.
   J. De seniorenpartij had op z,n minst een ledenvergadering bijeen moeten roepen,om jullie als commissie leden te schrappen,ook zij zijn inmiddels met het mono democratisch virus besmet.
   K. Ik vind van jou dat je praktisch bij ieder ingezonden stuk wel handig je boeken promoot.
   L. Ik kan mij niet indenken dat de dhr Schuiling ook nog een kant van warme persoonlijkheid kent gezien zijn vaak op het randje van de wet balancerend beroeps matige vertoningen.
   Ik doe dit uit mijn hoofd,dus ik zal nog wel het e.e.a. vergeten zijn,maar een ding is zeker vanuit de burgers van Den Helder heeft hij alle draagkracht verspeeld.

   • Mooie productie Ferry, ik weet zeker dat je tot Z door had kunnen gaan, maar je moet gewoon kunnen stoppen, als de boodschap duidelijk is en de letters dreigen op te geraken …. 😉

    • Zo is dat Judge,de man is gewoon een walgelijke mono democraat van de bovenste plank.

   • Goed gezegd ! ( Rudie Kagie – de socialisten ) Over de heer Schutting ( ? ) – Laatst zat Rosita in het bedrijf restaurant van de gemeente tegenover Koen Schuiling, toen de VVD wethouder van Sociale Zaken,., het was jij en ik, het was ongedwongen maar onze SP politica bleef alert tegen hem: ” wij zijn wel de enige partij die het hem met schriftelijke vragen voortdurend lastig maken, in een debat zijn we echt niet aardig tegen elkaar “. Dat lijkt een kat – muis spel. BV eigen belang is wel een goede opmerking beste Henk !

   • Marinus Vermooten, even verder gaan waar Ferry is gebleven;
    M. Oud Wethouder Geurt Visser is weggestuurd op basis van een anonieme brief. Tenminste, als deze brief daadwerkelijk heeft bestaan. Het gerucht gaat dat de burgemeester tijdens de bewuste vergadering een blanco A4 in de lucht hield.
    Heeft u gecontroleerd of er een anonieme brief bestond en wat de strekking was van deze brief? Heeft u onderzocht of de beweringen die burgemeester Schuiling deed ook daadwerkelijk gebaseerd waren op feiten? Of is Geurt Visser geofferd omdat
    N. Heeft u in de maanden na het ontslag van oud Wethouder Geurt Visser een anonieme brief ontvangen, waarin een beschuldiging werd gedaan naar de Burgemeester? Klopt het dat de beschuldiging al eerder bij de gemeenteraad bekend is geweest en dat Schuiling hierover eerder al op het matje was geroepen? En waarom heeft u deze brief niet naar buiten gebracht, of op zijn minst ter behandeling zou indienen in de gemeenteraad?
    O. Vind u het kunnen dat een Burgemeester de museumhaven chanteert, met het intrekken van de subsidie als zij doorgaan met hun acties tegen de verplaatsing van het stadhuis naar Willemsoord.
    P. Vind u het kunnen dat de PVV wordt genegeerd als zij vragen om een onderwerp op de raadsagenda te zetten, over de sloop van het Postkantoor.
    Q. De Burgemeester heeft nu voor 3e of 4e keer gesolliciteerd in een andere gemeente. Vind u het dan nog kunnen dat hij aanblijft? immers heeft hij geen binding met Den Helder, en probeert aan alle kanten de stad te ontvluchten.

    • Jeetje Andrea,ben bang dat dhr Vermooten in de jaren waar jij je vragen over stelt,schriftelijk daar nog niet gearriveerd is.

 11. Wie moet de heer Schuiling opvolgen….als hij naar Groningen verhuist ?

  • Slechter kon het niet, dus het antwoord kan simpel zijn …., misschien moeten we hem/haar maar eens via een democratisch referendum kiezen. 😛

  • Iemand met open vizier,die in hart en ziel een democraat is,die in zijn verleden objectief gehandeld heeft, naar eer en geweten.
   En gelukkig zijn die te vinden in dit land.
   Dat kun je van de man die er nu zit niet zeggen

   • U bent bij deze aangenomen RB en Koen kan voor de VVD dan nog even aanblijven als vieze burgemeester, totdat er iets passends voor hem is gevonden.
    Momenteel zijn wij van de “Stichting Kreatief met Kurk”, dringend op zoek naar mensen die iets passends kunnen vinden …. 😛

 12. Boeken ook dat horecaboek met destijds het voorwoord van dhr. Schuiling, is zonder financiële ondersteuning van de gemeente gerealiseerd.. Dit is een verdachtmaking waar ik geen prijs op stel. Alle boeken, ook de komende serie boeken betaal ik uit eigen zak en waar mogelijk stel ik bij winst een deel af aan goede doelen. Schrijven van boeken, artikelen en het bijna 40 jaar samenstellen van radioprogramma’s bekostig ik zonder enige vorm van subsidie. .Het is en blijft voor mijn een hobby waar ik mij eigen wegcijfer en graag belangeloos doe voor de gemeenschap. Niet meer. niet minder.

  • Die boeken interesseert ons helemaal niets… We worden zelfs een beetje moe van die boekpromotie.
   Ga gewoon in op onze argumenten, voor boekpromotie neem je maar een advertentie bij Den Helder Actueel, verdient de redactie ook nog wat.
   U bent mede verantwoordelijk dat deze burgemeester er nog zit. U durfde de burgemeester een aantal jaar niet weg te sturen, omdat de stemming bij handopsteking was. Het is een publiek geheim dat u bij een papieren stemming deze burgemeester ook naar huis had gestuurd.

   • Ehhh boeken schrijven is een vrijheid evenals het lezen en/of bezitten hiervan,met respect voor dhr Vermooten hiervoor.
    Promoten via praktisch ieder ingezonden stuk van hem tsja,dat vind ik niet netjes.

    • Knap dat je veel vrije tijd steekt in de politiek en historie Marinus. Maar zoals ook meerdere mensen hier is opgevallen….. bij ieder stukje dat promoten van die boekjes begint mij ook aardig te storen.
     Misschien je naam maar veranderen in Marinus PROmoten.

  • Indien Uw bericht van 20.41 op mijn commentaar op U slaat,dan adviseer ik U dit commentaar nogmaals te bestuderen heer Vermooten.

 13. Zoek eens op Google naar Han ter Heegde. Hij was tot enkele jaren geleden burgervader van Heerhugowaard en waar ook maar iets te doen was, zag je hem altijd gezellig kletsen en een drankje drinken met iedereen. Die beste man zou Den Helder zonder enige twijfel naar een hoger niveau trekken. Betrokken zijn!

 14. Terug naar zijn wortels, eens een Groninger…
  .
  Naar Groningen met Koen? Ik zeg doen!
  .
  En dan wil ik Gert-Jan Nijpels ervoor in de plaats.

Comments are closed.