Defensiebrede app voor thuisfront

5

Den Helder – Voor de familieleden van alle uitgezonden militairen is er nu de Thuisfront-app. Het biedt alle noodzakelijke informatie aan relaties van uitgezonden militairen.

Tot nu toe kende alleen de landmacht een app voor het thuisfront. “Aan de hand van wat het thuisfront ons vertelde over wat er beter moet, hebben we iets nieuws gemaakt”, aldus Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen bij de presentatie.

Defensie deelt informatie met het publiek en ook met het thuisfront. Bepaalde informatie kent een verhoogd veiligheidsrisico. Voorbeelden zijn de vluchtgegevens van en naar inzet- en oefengebieden, gegevens over vaarbewegingen en tijden en locaties van Thuisfrontbijeenkomsten. Deze informatie blijft in delen beschikbaar voor het thuisfront, maar verdwijnt geleidelijk van openbare informatiebronnen als Teletekst en internet.

Inloggen
De bestaande SITCEN-app is doorontwikkeld tot een Defensiebrede app, waarbij de gegevens van verschillende militairen zijn in te vullen. Als de gegevens van een militair voor het vertrek goed zijn ingevoerd, komt de gebruiker altijd bij het juiste loket bij Defensie uit. Momenteel wordt de app al doorontwikkeld naar een versie met een openbaar en een afgeschermd deel. Wie die informatie wil bekijken moet eerst inloggen. Zo kan Defensie informatie delen met alleen familieleden, zoals bijvoorbeeld militaire vluchtgegevens.

De app is te downloaden via Google Play en de App Store.

5 REACTIES

  • RB,Dit hoort nu eenmaal bij de huidige knuffelcultuur waar u zo enthousiast over bent!

   • viel me vanmiddag weer op, ik was aan lekker aan het fietsen en om me heen aan het kijken, genieten van de omgeving en viel me op dat om me heen zo’n beetje alle jonge mensen alleen maar op de telefoon zaten te kijken, die hebben totaal geen sociaal leven meer dankzij al die flauwekul apps

    • Het zijn niet alleen jonge mensen RB, voorbeeldje:Mijn vrouw en ik maken regelmatig meerdaagse busreizen en als je dan avonds na het diner het terras gaat opzoeken van het hotel dan gaat 90% van de medereizigers apart zitten en moeten ze zo nodig met die app of tablet zitten klooien met als resultaat dat er bijna niemand meer met elkaar praat.en dit zijn dan senioren,ook zij moeten zo nodig slap ouwehoeren via dat klereding.
     Ook hier verdwijnt dus het sociale contact wat je niet zo lang geleden nog wel had tijdens een busreis.

     • valt me in de trein ook meer en meer op, waar je vroeger altijd een gezellige tijd had in de trein zit je nu tussen alle medereizigers helemaal alleen, maar toch over het algemeen jongeren, vandaag ook, zag meeste senioren gezellig met elkaar kwekken, dingen vragen, dingen bekijken, terwijl de jongeren maar oog hadden voor één ding, de telefoon, te sneu voor woorden, over een tijdje hebben we alleen nog maar zombies …..

Comments are closed.