Drie aanhoudingen voor wanordelijkheden en mishandeling

30

Den Helder – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie personen aangehouden op Willemsoord. De aanhoudingen vonden plaats rond 03.20 uur, zo laat de politie via Facebook weten.

De drie zijn aangehouden “voor wanordelijkheden en mishandeling”. Wat dat verder precies inhoudt is niet gemeld. Aan hen zijn verblijfsontzeggingen uitgereikt voor het gebied.

30 REACTIES

 1. Goede zaak van de Politie. Alleen is het niet te wensen dat de komende tijd meerdere personen bij komen die een verbod c.q. een verblijfsontzegging krijgen voor het gebied op Willemsoord want dan kan de Politie permanent een busje parkeren bij de opgang/brug van Willemsoord om ze een gratis! tripje naar het bureau te geven.

 2. Ed, er komen meer personen bij. Dat is althans te verwachten. Echter voorheen betrof het de Koningstraat en nu Willemsoord. Niets nieuws onder de zon helaas.

 3. Jammer dat sommige mensen zich niet weten te gedragen na een paar biertjes. 🙁

 4. Het wachten is op de eerste echte vechtpartij, dan maar eens kijken hoe ze daar nee omgaan en wat er voor schade ontstaat, hou me hart vast.

  • lijkt me juist averechts werken, dan krijg je alle bezoekers in eens op straat, wachten op moeilijkheden toch?

  • Na 18.00 geen grote ovens meer aan,te gevaarlijk,matige bezetting brandweer,en slechte bereikbaarheid willemsoord in geval van calamiteiten.

   • Daar moet je helemaal niet aan denken, als je dat met dat schip heb meegemaakt, en die lag nog in het water. Brrr

 5. Henk van Kuijk. Het gesteggel speelt al jaren over de sluitingstijden. Spoorstraat, Koningstraat ( daar gingen de tijden ook al op en neer) en nu eventueel Willemsoord. Denk niet dat dit veel zal helpen gezien de jeugd tegenwoordig veel later uit gaat en deze jongen kan het weten daar ik mijn neus nog in veel etablissementen laat zien en mij opvalt dat er pas beweging/volk komt zo rond 10.00/11.00 uur in de avond. Lijkt mij meer c.q. beter om een flinke boete uit te delen voor de personen die zich niet kunnen gedragen want pijn in je geld buidel doet naar mijn weten meer zeer.

  • Ed, de jeugd arriveert zo laat, OMDAT de openingstijden zo ruim zijn. Zie Groot Brittannië, daar snappen ze het nog: 23 uur, drinking up time. Dan kom je om acht, negen uur, én is het vriendelijker voor vrouwen, en muzikanten. Ach ja, de Brexit….. in sommige dingen zijn ze een voorbeeld.

   • Klopt Henk! Daarom zwalken ze in het VK al om 21.00 ladderzat over straat ………………
    En Eduard, in “mijn Koningstraat tijd” ging je ook pas om 23.00 in de binnenstad kijken (en das al puur wat jaartjes terug).
    Kort samengevat; niets nieuws onder de zon.

  • Drie grote zaken naast elkaar , en alle drie gaan ze op dezelfde tijd 0.4.00 uur sluiten. Dat gaat botsen.

 6. Ik adviseer na de bouw van een ‘maritiem stadhuis’, ook de bouw van een ‘maritiem politiebureau’ en een ‘maritieme brandweerkazerne’ op Willemsoord.
  Mooi alles bij elkaar in de buurt van de ‘maritieme schouwburg’, ‘maritieme bioscoop’,’maritieme restaurants en kroegen’.

 7. Ik geloof in “excellent” camera toezicht. Sterker nog; daar mag van mij de nodig subsidie op zitten voor ondernemers. Vlijmscherpe camerabeelden levert uiteindelijk weer een besparing op in de handhaving. Geen verblijfsontzegging (dat verplaatst het probleem), maar taakstraffen oplopend in duur en uiteindelijk gevangenisstraf (afhankelijk van leeftijd, aard van het vergrijp en chronologie). Wel met snelrecht!

  • Monique_K; Wellicht kunnen de taakstraffen wel voor een (symbolisch) bedrag van €1,=, tot € 10,= per uur plaatsvinden in de (agrarische) sectoren ;-). Een soort van rapportcijfer van 1 t/m 10. In de (agrarische) sectoren is men prima in staat om aan te geven wat voor dat geld per uur aan tegenprestatie wordt terug verwacht. Maar nou denk ik even hardop hè. Er zitten wat voordelen in deze manier van “straffen”. Vooral bedoeld voor de jeugd hè. Vanuit een soort tweede kans; hoe harder je werkt hoe minder het een straf wordt maar geld oplevert. Maar goed, volgens RB droom ik……..

   • Met snelrecht taakstraffen ben ik het helemaal eens, maar voor maximaal een tientje per uur bij de boer? Als ik een boer zou zijn zou ik dat niet willen hebben. Ten eerste omdat ik dan opgezadeld wordt met werknemers die niet bepaald gemotiveerd zijn .. ze zouden zomaar mijn gehele oogst kunnen vernielen .. en als er niemand betrapt en veroordeeld wordt heb ik geen plukkers

    • Nu verdienen de personen in een taakstraf niets…. Ik geloof dat je een jeugdige die maximaal € 400,= per week kan verdienen (5 (dagen) x 8 (uur) x € 10,=) kan voorzien van een soort voortschrijdend inzicht. in uw laatste zin; “en als er niemand betrapt en veroordeeld wordt heb ik geen plukkers”, heeft u een punt. Boeren hebben te maken met piekmomenten. Betrouwbaarheid in opkomst personeel is dan echt een must. Hmmm.

     • Misschien is dat tientje per uur wel een goede incentive om je op te laten pakken, normaal verdient de jeugd een fractie van dat bedrag per uur ..

     • Aargh, die prestatiebeloning…. Ik verlang er naar terug. Ik was goed (geworden in de loop der jaren) in bollenpellen. Omdat ik tot 20 kisten per dag aantikte, was de boer erg blij met mij. En ik? ik was blij met de boer. fl. 80,= verdiende ik per dag. Prestatiebeloning maakt e.e.a. beter meetbaar. Jongeren aan de lopende band zien het verschil niet meer in de beloning tussen hard werken en niet hard werken. Het is simpelweg niet meer meetbaar. Polen zijn daar beter in. Al is het wel een soort van valse concurrentie. Gezien de prijzen in Polen

     • Diezelfde boer gaf toen trouwens ook ruimte aan een ieder die +/- 4 kistjes kon of wilde pellen……..

 8. Dus als ik het goed begrijp , Een betaalde taakstraf ? Beloon je de dader dan niet in plaats van te straffen ?

  • @e Ik wil u wel meenemen in mijn gedachte. Het maximaal haalbare van straffen is het afleren van ongewenst gedrag. Gewenst gedrag verkrijg je door te belonen. De bedragen die tijdens de taakstraffen worden verdiend, zijn gebaseerd op basis van inzet. Momenteel werkt het zo; tijdens een taakstraf krijg je geen vergoeding (het is immers een straf die je uitdient) doe je tijdens een taakstraf niks, krijg je een waarschuwing. Doe je helemaal niks dan kan een taakstraf omgezet worden in een gevangenisstraf. Op het moment dat je moet schoffelen omdat je iemand hebt beroofd van zijn mobiel wordt wellicht maximaal bereikt dat deze persoon dat niet meer doet. Door een kleine beloning kan deze persoon zelf de investering doen. Wellicht werkt het ook verbindend tussen jeugd en werkgevers. Nou heb ik het wel over jeugd hè. Ik heb dit idee ook nog niet helemaal goed doordacht. Nogmaals ik denk hardop. Maar ik vind dat inzet (ook bij de tweede, derde, vierde, vijfde, etc. kans) altijd beloond dient te worden. Ik hoor graag jullie onderbouwde mening, c.q. aanvullingen hierop.

   • belonen bij of na een 5e vergrijp is volgens mij idioterie, dan wil dit persoon echt niet verbeteren terwijl u hem blijft belonen….. een ezel stoot zich over het algemeen?

   • Geldelijk belonen werkt niet, is een korte prikkel en vervolgens vervalt men in oude gedrag. Hier zijn genoeg publicaties over te vinden en zelfs in opvoedingsliteratuur is men van mening dat het niet werkt, maar wat werkt wel?

    Stimuleer de mens door hem of haar mee te laten denken.
    Ideeën laten spuien en daar serieus mee om te gaan.
    Uitspreken dat je vindt dat iemand iets goed gedaan heeft.
    Maak publiekelijk bekend dat iemand iets goed gepresteerd heeft.
    Serieuze begeleiding van mensen, interesse in de professionele man/vrouw.

    En zo zullen er nog wel meer van dit soort voorbeelden zijn.

 9. Het gevaar, is wel , dat je hiermee het begaan van een misstap uitlokt om aan geld te komen.

 10. misdaad belonen, er zijn mensen die echt een klap van de molen hebben gehad, net zoals die extra bus (met nota bene korting) voor overlastgevende gelukszoekers in Ter Apel, te zot voor woorden dit land……

Comments are closed.