Vier Tiny Forests voor Den Helder

3

Den Helder – De gemeenten Den Helder, Zaanstad en Alkmaar zijn in Noord-Holland geselecteerd als Tiny Forest partnergemeente van 2019! Een Tiny Forest is een inheems bos ter grootte van een tennisbaan.

Het minibos is een prettige plek voor dieren en mensen en zorgt bovendien voor verkoeling, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Gemeenten konden zich sinds maart aanmelden om samen met IVN Natuureducatie, scholen en buurtbewoners, drie Tiny Forests in hun gemeente aan te leggen. Uit de 37 aanmeldingen zijn 15 gemeenten geselecteerd. Den Helder, Zaanstad en Alkmaar horen daar dus bij. Dit najaar wordt het eerste Tiny Forest al aangeplant.

Begin vorig jaar ontving IVN Natuureducatie € 1,85 miljoen van de Nationale Postcode Loterij voor de aanleg van 100 Tiny Forests. Deze wil IVN realiseren samen met geselecteerde partnergemeenten. Vorig jaar zijn er al twaalf gemeenten geselecteerd. Dit jaar zijn dat er onder andere door een donatie van de Fred Foundation 15. Daan Bleichrodt, IVN projectleider Tiny Forest: “Niet alleen het aantal gemeenten valt op, maar ook de diversiteit. Of je nu aan de Zeeuwse kust, de Friese meren, in de Randstad of in het Limburgse Heuvellandschap woont, je bent altijd dichtbij een Tiny Forest.”

Den Helder gaat overigens niet drie, maar vier minibossen aanleggen. De eerste nog dit jaar en die komt in het centrum. De andere drie volgen in 2020 en 2021, zo heeft de gemeente donderdag laten weten.

3 REACTIES

  1. Wat een geweldig nieuws! Ik ben heel benieuwd hoe het er uit gaat zien. Ook mooi dat de scholen er bij betrokken worden. Wat is er nou leuker dan een biologieles in de buitenlucht.

  2. Zo is het park , waar nu het duinpark staat ook tot stand gekomen. Mijn vrouw , heeft daar met haar klas daar toen ook bomen geplant. Tot ze de grond nodig hebben voor een riant woonwijk . Dan gaat rigoreus de rooimachine er in .

  3. Nou zeg e, het bosje is nog niet aangelegd of in uw hoofd is het alweer gerooid. Dan kunnen we nergens meer van genieten toch? Misschien soms ook gewoon voor nu eens blij zijn met goede ontwikkelingen en goede bedoelingen? De intentie is dat deze bosjes blijven heb ik gelezen.
    Maar niets is voor eeuwig, that’s life.

Comments are closed.