Europese verkiezingen: PvdA ook in Den Helder de grootste

65

Den Helder – De Partij van de Arbeid is bij de recente Europese verkiezingen in Den Helder de grootste geworden. Ze bleven met 19,8 procent van de stemmen (11,5 procent meer dan de vorige keer) nieuwkomer het Forum voor Democratie (19,4 procent) net voor. Dat blijkt uit de voorlopige einduitslag, die zondagavond bekend is gemaakt.

De VVD is de derde partij geworden met in totaal 13,6 procent van de stemmen. Dat is een plus van 1,6 procent ten opzichte van de vorige Europese verkiezingen.

Grote verliezer in Den Helder is de PVV, dat slechts 6,5 procent van de stemmen kreeg. Dat is een verlies van 15,6 procent. Bij de vorige verkiezingen voor Europa was de PVV in Den Helder nog de grootste. Ook D66 verloor flink en hield 4,3 procent van de kiezers achter zich. GroenLinks verbeterde zich wel, met 2,0 procent tot een totaal van 5,9.

Overige scores in Den Helder: CDA (9,7), 50PLUS (5,6), CU-SGP (5,0), Partij voor de Dieren (4,0), VOLT Nederland (1,5) en de SP verloor ook flink en kwam uit op 3,6 procent van de stemmen. De opkomst is uitgekomen op 33,0 procent.

65 REACTIES

 1. Walgelijk. Volgende keer is FvD weer de grootste. Je bent niet helemaal 100 procent als je op een megalomane gek stemt die schreeuwt dat de islam al 2000 jaar bij Europa hoort en letterlijk zegt alle homogene culturen te willen vernietigen. Een levensgevaarlijke gek is Timmermans.

  • Als je te zwak bent om de tegenstander van repliek te dienen, dan zoek je de weg van de minste weerstand dan slijm en jank je maar met ze mee .

  • Waarom deze felle reactie. het woord ‘walgelijk’ is toch helemaal niet van toepassing. Wat is er tegen een gewone maatschappij waarbij men zorg voor elkaar heeft?

   • walgelijk is bij Timmerfrans wel van toepassing hoor, ik walg nog van z’n walgelijke uitspraken over MH17 bijvoorbeeld de zuurstofmaskers, deze walgelijke kerel denkt alleen maar aan Timmerfrans zelf en totaal niet aan anderen en is totaal niet geschikt voor dit soort functies….

 2. @Patty heb je mijn reactie niet goed gelezen? Deze man wil chaos creëren en ellende importeren. De islam vindt hij fantastisch. Door mensen zoals Timmermans zal Europa onherstelbaar veranderen. Veranderen in een Noord Afrika waar joden, christenen, atheïsten, homo’s en alles wat niet moslim is geen leven meer heeft. Vrouwen zullen zoals nu al in Zweden en Duitsland gebeurt massaal verkracht worden door moslims. Er ontstaan burgeroorlogen waarbij Joegoslavië een lachertje zal blijken te zijn. Timmermans zegt dat extreemrechts in Europa verantwoordelijk is voor antisemitisme en niet de islam. Deze man is niet hopeloos naïef maar totaal kwaadaardig. Wat Timmermans wil is alles behalve een gewone maatschappij en zorg voor elkaar hebben.

  • Jordi…mee eens. Dit zijn feiten die onweerlegbaar zijn, behalve voor de naive zichzelf vindende Gutmenschen. De nuttige idioten die Timmerfrans heel goed kan gebruiken. Zweden is verloren. Ik zit al 20 jaar in Noorwegen en weet hier alles van hoe het bij de buren toegaat. Ook van de echte Zweden zelf hoor ik dit wekelijks. Lees je dit in de media in NL? Nope! De belg heeft het beter gedaan als wij. Wat wij nodig hebben in NL is realisten op hoge posten, praktische mensen. Niet die dromers en zwakkelingen die nu overal zitten. Ja…ook ik walg van deze lui. Goed woord hiervoor.

 3. @JB ja dat klopt. Wat is er mis met een boreale wereld? Ga je het noorderlicht ook verbieden met je fatsoenspolitie? Dat heet aurorea borealis in het Latijn. Oh wat erg zeg. Je inhoudelijke argumenten zijn er niet dus blaat je de mainstream media maar na die de speech van Baudet maar niks vond.

  • Hadden al die borealen maar thuis moeten blijven in plaats van overal ter wereld, oost west en zuid, te gaan plunderen.
   Trouwens, hoe kan iemand nou roepen dat de islam al 2000 jaar bij Europa hoort als de islam pas pakweg 1400 jaar bestaat? Misschien moet jij megalomane gekke uitspraken eerst even checken op realiteitsgehalte voor je je FvD helden zit na te blaten? En als je dan toch al bezig bent, check dan ook even het gehalte van homogeniteit van de Europese culturen, misschien leer je nog eens wat .. op school goed opgelet tijdens de geschiedenisles heb je in ieder geval niet.

 4. Jordi, ik denk dat jij de “nablater”bent. Breng alsjeblieft jezelf even goed op de hoogte van de realiteit. Is ook beter voor je eigen gemoedsrust. Dergelijke partijen zijn dol op angstzaaierij en overdrijven. Daar wint men zieltjes mee. Dat er meer goed gaat dan fout in de wereld (echt waar) dat wil je vast (nog) niet horen. Is natuurlijk ook niet nieuwswaardig. Maar ik hoop voor je dat je daar snel weer oog voor krijgt.
  Verder hoop ook ik dat Europa met een goed immigratie beleid komt hoor. Want dat is nu ook naar mijn mening niet goed op orde en zorgt, naast overlast, ook voor veel leed (voor de immigranten).

 5. Let op we zijn weer eens voorgelogen.
  Heel dat Europa is ziek, ziek van belangenverstrengeling en ziek van partijen die net anders doen dan ze zeggen, Partijen die ons een andere cultuur wil opdringen. We moeten andere culturen accepteren en als je dat niet wilt discrimineer je.

 6. @Hakatje. Ook voor jou struisvogel. Haal je kop eens uit het zand. Ik heb Timmermans letterlijk geciteerd. En verklaar jij maar het advies van Duitse overheid naar Joden om geen keppeltjes meer te dragen voor de eigen veiligheid. En in Eindhoven misdroegen moslims zich massaal gisteren.

  Veel leed voor de immigranten? Ben je niet goed wijs? Veel leed voor de oorspronkelijke bewoners van Europa.

  • Je kan tegenwoordig niet eens meer gezellig, met je vaderland-liefhebbende vriendenclub een stukje varken barbecuen voor een moskee tijdens de ramadan. zonder dat die moslims daar aardig van over de zeik raken. Waar gaat dat toch heen met dit land.

   Ja sarcastisch bedoelt idd.

 7. En verder Monique. Als homogene culturen niet zouden bestaan, waarom zegt Timmermans ze dan te willen vernietigen en roept op om immigranten te verspreiden tot de verste uiteinden van de aarde? Je grote kale leider heeft het niet op een rijtje.

  • Hij heeft zichzelf anders meteen verbeterd, so what? Iedereen verspreekt zich wel eens.
   En wat het immigreren tot de verste uithoeken van de aarde betreft, geen idee wat Timmermans daarover heeft gezegd, maar in hoeverre is dat relevant? De ‘boreale’ mens is ook tot de verste uithoeken van de arde geïmmigreerd, dacht je soms dat je een soort van alleenrecht hebt of zo?
   Wat het schamen betreft, ik denk dat jij dat zou moeten doen. De retoriek die je hier gebruikt lijkt namelijk als twee druppels water op hetgeen jullie rechtse rakkers vroeger over mijn volk zeiden .. en tegenwoordig horen we dan ineens bij de ‘homogene boreale cultuur’. Zum kotzen!

    • Ja, wel het bloed maar niet de opvoeding, ik ben door christelijke mensen geadopteerd. Wel vrij kort na de oorlog, dus ik heb zowel de haat alsook de schaamte volop meegemaakt.

   • “jullie rechtse rakkers” ??? en “mijn volk” ? Ahh…nu lees ik het joods. Wat is daar mis mee. Dan zou juist jij beter moeten weten Monique. Mijn dochter en zoon zijn ook joods en daar ben ik trots op! Ikzelf ben niet joods, mijn ex-vrouw was dat. Helaas woont mijn dochter in Amsterdam en daar moet zij voorzichtig zijn. De moslims mogen het niet weten. Mijn schoonzoon, waar zij mee samen is is vol joods en ook zichtbaar joods. Een intelligente en hele fijne jongen. Je zou van hem uit zijn eigen mond eens moeten horen waar hij al mee te maken heeft gehad met Marokkanen en moslims in het algemeen. Hij moet altijd elke dag opletten. Fijn he wat ze allemaal binnenhalen. Ik weet dit dus aan den lijve.

    • Ik vroeg dit omdat ik heel veel sympathie koester voor het Joodse volk.Het is dan ook van de zotte dat joodse mensen wordt aangeraden om niet als zodanig kenbaar door het leven tegaan.En terwijl er toegestaan wordt dat Turken en Marokkaanse relschoppers met vlaggen over de straten rennen.Hoe krom is dat ? Met de opkomst van de islam is de intolerantie toegenomen.Het wordt hoog tijd dat we daar eens wat aan doen.

 8. Ik heb geen kop maar een hoofd. Graag een beetje netjes houden Jordi. En natuurlijk hebben wij het thuis op de bank of achter de pc vele malen slechter dan de vluchtelingen in de kampen. Joh, ik ga weer genieten van mijn leven als je het niet erg vindt. Veel succes met de jouwe.

 9. @Hakatje vertel dat maar aan de vrouwen die massaal verkracht zijn door moslims in Zweden en Duitsland en andere Europese landen. Vertel dat maar aan de nabestaanden van Europeanen die vermoord zijn door moslims. Aanhangers van de religie van de vrede. Durf dat maar recht in het gezicht te zeggen van nabestaanden van de Gokmen T moslim aanslag en aan bijna alle Opsporing Verzocht slachtoffers. Succes met je multi culti samenleving. Als je er geen last van hebt dan komt het nog wel.

 10. Toch raar dat sommige mensen denken de waarheid in pacht te hebben en democratie als iets zien wat niet mag liever de harde lijn die in de jaren 30 en 40 werdt gevolgt en anders denkende veroordelen. HOAX nieuws voert weer de boven toon worden als “massaal” “Alle moslims zijn verkrachters” etc etc. Vervang moslims voor joden en je bent er bijna

 11. @Test ja want Joden pleegden ook aanslagen vroeger. Gebruikten geweld en waren intolerant tegenover de Europese bevolking. Sterke vergelijking man. En nu we het er toch over hebben, weet je wie het goed kon vinden met moslims? Adolf Hitler. Joden anno 2019 zijn de nieuwe Joden. Niks geleerd van de geschiedenis types als jij. Niemand heeft hier gezegd dat alle moslims verkrachters zijn. Maar 1 ding kan ik je wel vertellen: het aantal verkrachtingen in Zweden is enorm toegenomen door moslim immigratie. In Duitsland idem dito.

  • Aanleiding voor het door de nazi’s georganiseerde geweld was een aanslag van een zeventienjarige Joodse jongen op een Duitse diplomaat in Parijs.

  • in Nederland niet want dat wordt hier onder de noemer “overig” weggezet……
   alles om de immigranten maar niet in een kwaad daglicht te zetten…..

   • we moeten niet zo raar doen,nieuwe dingen zijn een verrijking van onze kultuur,denk daar maar aan als je van je nasi geniet of je vietnamese loempia of je broodje shoarma.Beetje diversitijd kan geen kwaad hoor,anders liepen we nou nog op klompen en vraten we stampot.en elke nationaliteit heeft zijn rotte appels,maar dat zegt niks over de rest van de mand.Heb uw naaste lief riep een groot profeet ooit.

    • wat mankeert er aan stamppot en klompen? ah ja bijna vergeten u krijgt alles voor niets, dan waardeer je alles ook minder dan als je er hard voor moet werken…..
     .
     u bent correct als u zegt “een beetje diversiteit” maar in NL beginnen de verhoudingen de verkeerde kant op door te slaan en alles is gefocust op die zooi uit het oosten en het is nu geen beetje meer maar de overhand, en dat gaat niet goed

     • De aardappel van je stamppot is anders ook geïmporteerd, uit Zuid-Amerika. Net zoals de oer-Hollandse tulpen, die komen oorspronkelijk uit Turkije.

     • De roots van de tulp liggen in de bergen van Kazachstan, een land waar ik totaal geen problemen mee heb en ik heb nog niet gehoord van een plunderende Kazach maffia hier in NL….

 12. Dat doe jij wel , Citaat, Vertel dat maar aan de nabestaanden van Europeanen, die vermoord zijn door Moslims. Hier , met die uitspraak , scheer je alle Moslims over èèn kam.

 13. Hoe komt het toch dat e zovelen zijn die met deze stem hun bestaan om zeep willen helpen ? De EU is op weg naar een transfer unie ( rijke landen betalen de schulden van de arme landen). De immigratie van en onaanpasbaarheid van de middeleeuwse moslimcultuur/ moslims vernietigt het bestaan van ons, van onze westerse kinderen en van onze westerse kleinkinderen. Het klimaatakkoord verrijkt grote bedrijven en de bestuurders daarvan. De kiezer wordt er arm van, velen aan de onderzijde van de sociale ladder straatarm. En voor deze vreugde stemmen velen, zeer velen. Waarom begrijpen mensen niet wat hun pvda stem betekent ?

 14. Om over na te denken:
  “Wetenschap zonder religie is armzalig en religie zonder wetenschap is een ramp”. (Albert Einstein)

  Religie betekend geloof en in dit geval zéér waarschijnlijk geloof in wetenschap, zonder aanwezigheid van Goden.
  Slim taalkundig in zijn tijd verpakte quote, van een nog slimmer theoretisch natuurkundige ….
  Geloofde Einstein in God ? …., ik geloof er niets van ! 😉 :
  https://wetenschap.infonu.nl/wetenschappers/166896-geloofde-einstein-in-god.html

 15. @E nee dat doe ik niet. Wat snap je niet aan het feit dat veel verkrachters, misdadigers en terroristen moslim zijn, maar niet elke moslim verkrachter, misdadiger of terrorist is?

 16. @Jacques van Velzen wat snap jij niet aan het het recht om te demonstreren? Pegida toont precies aan hoe lichtgeraakt, agressief en intolerant moslims zijn. En verdiep je in de extremistische el fourkani moskee waar die demonstratie werd gehouden. Ook voor jou geldt: je bent hopeloos naïef of bewust kwaadwillend.

 17. @Monique jij begint zelf toch over die fout van Timmermans. Ongelooflijk ben jij. Dat doet er mij niet toe, maar jij begon daarover te muggenziften. Of Timmermans het getal 2000, 1400, 200 of 10 had genoemd. De islam hoort niet bij Europa en heeft nooit bij Europa gehoord. Alleenrecht? Iedereen die zich wil aanpassen kan blijven. Maar wij zijn baas over ons eigen land. Ik en mijn voorouders die hier minstens 1500 jaar wonen hebben dit land opgebouwd en hebben het recht beslissingen over dit land te nemen. Zo werkt dat in elk land. Probeer in islamitische landen een andere cultuur op te dringen.. jij bent een extreemlinkse rakker. Jij zou beter moeten weten. De islam vormt een bedreiging voor het Joodse volk. En het is beneden alle niveau mij te vergelijken met nazi’s en nsb’ers uit de oorlog. Want dat doe je.

  • Het was anders duidelijk dat Timmermans zich versprak, toch moest jij het er even inwrijven. Maar ja, de islam behoort al tig eeuwen bij Europa, voor het geval je het niet op hebt gemerkt, Europa is een stuk groter dan Nederland en de omliggende landen. De Balkan hoort ook bij Europa, net als Italië en Spanje, en veel hedendaagse verworvenheden zijn van oorsprong islamitisch .. ziekenhuizen bijvoorbeeld.
   Wat betreft het ‘zo werkt dat in elk land’, vertel dat eens aan de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Australië, die paar die over zijn dan en niet door de kolonisten vermoord, en in Afrika, India, Indonesië etc denken ze er vast ook anders over nadat de diverse Europeanen hun recht om beslissingen te nemen over wat er gebeurt in hun land hebben afgenomen. In islamitische landen werkte dat niet zo goed, die vochten keihard terug, maar ach, zolang als het grotendeels woestijn is waar niets te plunderen valt, waarom zou je de moeite doen, niet waar? En toen was er ineens de olie ..
   En nee, de islam vormt geen bedreiging voor het Joodse volk, met name de moslims uit het MO en naaste omgeving hebben alleen wat tegen zionisten. Het joodse volk is juist eeuwenlang opgevangen door de moslims in Noord-Afrika en het MO als het hier in Europa weer eens misging met de Jodenhaat, en dat deed het geregeld! Dat is pas verandert door de zionisten en het inpikken van wat nu Israël heet, een doodordinaire veroveringsoorlog onder het mom van ‘het uitverkoren volk komt thuis’. Daar zijn veel Joden die er al eeuwen in vrede in dat gebied woonden het trouwens mee eens, die zien net als de moslims daar de staat Israël en het zionisme als een bedreiging, en niet de islam.
   Last but not least: ik vergelijk jou niet met nazi’s en nsb’ers, ik zeg dat je retoriek daar tegen aanleunt. Kijk maar eens naar de propagandafilm ‘der ewige jude’, de overeenkomsten zijn legio. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

   • Als u nu toch bezig bent om de wereldgeschiedenis uit te leggen Monique_K, ga dan ook maar even verder terug in de tijd en vertel ons hoe de ‘het joodse volk’ zich in Egypte uit “slavernij” bevrijdde en daarna gewapenderhand de eerste Israëlische staat stichtte door Kanaän in te nemen, hen door Jaweh toegewezen ….
    (+/- 1700 BC; voor Christus de jood dus) 😉

   • Monique, sorry hoor…maar je beeld is echt scheef in je verhaal. Hier klopt echt niet alles van. Uiteraard is het niet zo dat bijna alle moslims een hekel hebben aan joden. Ook onder de moslims zijn er mensen die een hele goede verstandhouding hebben met joden. Maar zoals jij het hier schetst is het echt niet juist. Mijn wijlen ex-schoonmoeder was vol joods en haar ouders en hele familie is nooit meer uit auschwitz vertrokken, vergast dus. Ik weet er dus wel iets van en roep niet maar iets. Zij heeft het overleeft, omdat zij uit een kindertrein die naar duitsland ging bevrijd is. Het NL verzet overviel die trein en dumpten al die kinderen her en der in het land.

 18. Typisch : een verhaaltje over de overwinning van een bepaalde partij geeft aanleiding tot een scheldpartij en vreemdelingen haat.Hoe ver zijn we gezonken in dit land ?

 19. Die zelfde bepaalde partij is hoofdverantwoordelijk voor de puinhoop
  Timmerfrans is daar een mooi voorbeeld van ,als staatssecretaris was hij mede verantwoordelijk voor het negeren van het referendum uitslag van 2006
  Het is op moreel gebied niet veel beter gegaan sindsdien met deze duurbetaalde nep socialist

 20. Wist u dat NL slechts voor 3,4 % uitmaakt van het Europees parlement. En de PvdA slechts 0,7 %. Ze tellen niet echt mee

 21. Het creëren van Angst is slechts 1 wapen vd huidige politiek. mensen tegen elkaar opzetten is het 2e Maar gelukkig is daar koning Eenoog de leider van de ziendeblinden,Zolang je intentie is om je buurt dorp stad te verbeteren kom je dus niet ver meer in de huidige politiek
  En toch tot de gelukkigste landen ter wereld te horen.. …..

 22. RB kan rijmen en dichten zonder zijn hemd op te lichten.Nou ik ben zelf reuze blij met de voetselbank,mijn meeste eten is gratis.Dankzij de socialisten ontvang ik bistand en kinderbijslag.Dan mag ik ook gebruik maken van huursubsidie en zorgtoeslag,kom ik ff niet uit dan is er bijzondere bijstand.Handig als je de inenting van je hond niet kan betalen.Als ik dood ga ( ik heb geen begravenis polis) betaad de gemeente mijn kist en wordt ik door 4 dragers naar mijn plekkie op het kerkhof gebracht.Lang leve de pvda en zo.Ik pluk de dag…… en die 1x per maand dat ik mijn briefje moet inleveren ,wil ik wel ff naar Wilmsoord.Als het regent gebruik ik gewoon mijn door de gemeente verstrekte taxibon.

  • niet te geloven dat u zo trots bent om van mijn centen te leven, wat een verschrikkelijke instelling, als boven al eerder gebruikt “zum kotzen” ……

 23. ik ben niet tegen buitenlanders ik ben tegen profiteurs waarvan u er overduidelijk ééntje van bent,
  niet kunnen werken bestaat niet (op ieder potje past een deksel) niet willen werken bestaat wel……

 24. Piet, ik ben blij dat er een vangnet is voor u en anderen in een gelijkwaardige situatie en draag hier graag wat voor af. Ondanks het feit dat u dankbaar bent voor alle regelingen die er zijn en er nogal blijmoedig over spreekt zal het niet altijd gemakkelijk zijn.
  Luister maar niet naar RB. Die heeft geen idee (dat rijmt).

  • Ik dank u vor het begrip,dat ik er zo over spreek : ik ben gewoon een optimist .
   Kan lang niet iedereen hier zeggen.

Comments are closed.