Fietser mag een tijdje de cel in

12

Den Helder – Zonder verlichting op de fiets is levensgevaarlijk en het kan je zomaar een flinke celstraf opleveren. Nou ja, als je die toevallig toch nog moest uitzitten.

Agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag (rond middernacht) een man zonder fietsverlichting over de Ruyghweg fietsen. Bij het aanspreken ging de man er vandoor, maar hij kan achterhaald worden.

Na de aanhouding bleek dat hij nog 478 dagen gevangenisstraf moest uitzitten.

12 REACTIES

 1. Vannacht (na een bezoek in Studio 62) zo tegen twaalf uur wat rijdt die motoragent in het wild rond op de hoek Fabrieksgracht/Ruyghweg. Knalde bijna (bij wijze van spreken) tegen hem op met mijn fietsje (Rol Roest!) De agent was zeer luid aan het praten dacht eerst dat hij het tegen mij had maar Nee werd niet aangehouden. Het blijkt dus een andere fietser te zijn die toevallig geen licht op zijn tweewieler had en nogal een aantal dagen! tegoed had bij Justitie. Voortaan moet die maar een brommer kopen met licht want brommen doet hij nu zeker.

  • ruim 1 1/3 jaar moet deze delinquent nog zitten, en dat loopt dus wel gewoon vrij op straat rond in dit land, wachten op stille tochten hier….. veel te lief in dit land

   • Dat is in andere landen ook zo hoor, dat mensen die wel moeten zitten maar niet gevaarlijk zijn thuis mogen wachten tot ze opgeroepen worden. Anders zou je gevangenissen hebben die op het ene moment vrijwel leeg staan en op een ander moment overvol zijn, op deze manier wordt het een beetje verdeeld.

    • Zou het niet zo zijn , dat hier in Nederland , de ene na de andere gevangenis werd gesloten en dat er nu geen ruimte meer is voor kruimeldiefjes. Als ze de oude Bijlmerbajes niet gesloten hadden, dan zat nu half Nederland in de bak.

     • @ e, nee, dat heeft er niets mee te maken, zo werkten ze 50 jaar geleden ook al. Het is gewoon een logistiek probleem, zoals gezegd zit je anders op het ene moment met een overvolle gevangenis en het ander is die bijna leeg, terwijl de onkosten doorlopen.
      @ RB, nou vind ik zweetvoeten behoorlijk crimineel, maar ze zijn niet strafbaar. Het gaat om misdaden zonder geweld, zoals bijvoorbeeld fraude.

     • Monique,
      .
      hij ging er vandoor toen de politie hem aansprak, dat zegt genoeg, dan zit hij niet thuis een (taak)strafje voor het hebben van zweetvoeten af te wachten maar heeft wel wat meer op de kerfstok, bijvoorbeeld niet komen opdagen na een weekendverlof oid, misschien is het wel een vergelijkbaar figuur waardoor nu in Belgie stille tochten gehouden worden…… een zeer kwalijke zaak dat delinquenten in deze stad gewoon fijn lekker vrij rondlopen tot diep in de nacht in de kroeg kunnen zitten etc etc, lekker veilig gevoel geeft mij dit

 2. Dat het in andere landen ook gebeurt is volkomen irrelevant! En als opgelegde straffen afhankelijk worden van beschikbare plaatsen is ons rechtssysteem op een gevaarlijke helling.Gestraften behoren gestraft en wel zo snel mogelijk!

  • Het is in de context van RB’s commentaar wel relevant, Nederland is niet veel te lief. Het is gewoon de manier waarop alle landen het logistieke probleem van gelijkmatige bezetting van gevangenissen oplossen.

 3. Het feit dat hij er vandoor ging , zegt genoeg ! Voor een kapot fietslampje sla je niet op de vlucht. En meestal zijn deze snuiters wel bekend bij de politie.

Comments are closed.