Financiële meevaller voor de gemeente

19

Den Helder – Een flinke meevaller voor de gemeente. De programmarekening over 2018 laat een voordelig saldo zien van ruim 7,1 miljoen euro. Bij het opstellen van de tweede tussenrapportage 2018 werd nog een nadelig resultaat van € 2.728.000,- verwacht.

Het grote verschil tussen de twee uitkomsten kent verschillende oorzaken. In 2018 zijn werkzaamheden uitgesteld, de budgetten zijn overgeheveld naar de begroting 2019. De grondexploitaties Doggerswijk en het Willem Alexanderhof laten een minder nadelig resultaat zien dan verwacht. Meer leges omgevingsvergunningen zijn ontvangen dan verwacht.

Ook komt de planvorming van de Koningsstraat/Koningsplein in 2019 tot uitvoering, waardoor in 2018 het bijhorende budget nog niet is besteed. Het bedrag in de begroting voor het Stadspark moet geactiveerd worden, waardoor het in 2018 een ogenschijnlijk voordeel oplevert. Het bedrag voor het Stadspark moet echter gestort worden in een egalisatiereserve Stadspark, om zo de kapitaallasten in de komende jaren te kunnen betalen.

19 REACTIES

 1. Kijk kijk,komt dat zien,wij als uitvoerende oligarchie,zijn niet alleen goed in het nemen van ondemocratische beslissingen.
  Nee we zijn ook goed in het misleiden van burgers en collega,s in Haarlem.
  Wij zijn zo creatief met cijfers,het ene moment zijn we bijna een art.13 gemeente,en ploep tata nieuw konijn met 7,1 miljoen euro,s tussen de voorpootjes.
  tata, tata.
  eeeeeeeeeeeh dat gaat U terug geven aan de sociaal zwakkere mede burgers??????
  Nou eeeeeeeeeeeeh daar hoort U nog van,dat gaan we(de oligarchie) nog zorgvuldig afwegen.
  OKE dan maar,en nog veel succes met Uw sollicitaties.

  • Ik dacht precies hetzelfde als u, Ferry.
   Alle regelingen voor wat extra bijstand zijn voor 2019 weg bezuinigd. Nu er een enorme financiële meevaller is, kan hier misschien wat van terug gedraaid worden?

   • Is een stukje satire van mij,kan het niet laten,heb inmiddels de rauw werkelijkheid in gewoon Nederlands geprobeerd te vertalen.
    ,t kan inderdaad niet erger.

 2. Boekhoudkundig kan alles even schuiven met de potjes van (2018) naar de potjes (2019) en hoppa wat zwart is wordt weer wit en iedereen is weer tevreden.

 3. Ongelooflijk, wat moeten de mensen die reageren een zwaar leven hebben. Wat mij betreft een ‘pluim’ voor het huidige gemeentebestuur. Het gaat gewoon de goede kant op eindelijk! Op naar de volgende mooie stappen die gemaakt gaan worden.

  • Een pluim voor een boekhoudkundig trucje? Er gaat helemaal niets de goede kant op, de rekeningen zijn gewoon doorgeschoven van 2018 naar 2019, en gezien de tussentijdse inflatie zijn we dus meer geld kwijt, niet minder.

 4. Trollen fabriek weer open gesteld ? Moet de gemeente weer de hemel in geprezen worden ?

 5. Deze financiële meevaller betekent niets anders dan dat het college zijn taken niet volledig heeft uitgevoerd. Ofwel: hoera, hoera, wij schieten te kort en omdat we daarom minder behoeven te betalen hebben we meevallers. Het achterstallig werk inhalen levert weer financiële tegenvallers op.

 6. Lieve meneer e,waarom moet iedereen die positief reageert nu meteen een trol zijn ?.Ook voorstanders en dat zijn toch de meesten hebben recht op vrijheid van meningsuiting,iets waarvan u altijd de mond vol heeft.

  • Iedereen heeft recht op zijn of haar mening. Het valt echter wel heel erg op , dat als de gemeente ergens mee komt , dat er de laatste tijd al heel snel iemand ineens ten tonele verschijnt , die wij volstrekt niet kennen als regelmatige reageerder , om de gemeente een veer in de re.. kont te steken .Lijkt er veel op , dat deze mening gever een zetmannetje van de gemeente is , om deze te loven als of het onze lieve heer is . ( vandaar , de Koster )

  • Richard,U krijgt tijdens Uw vermakelijke avond toch wel weer een verse vette mergpijp van de chef?????

 7. Wanneer de budgetten die naar 2019 toe zijn geschoven om dat ze niet zijn uitgeven 2018 in een nadelig saldo op de balans uitpakken voor de Gemeente Den Helder. Vraag ik mij af of er dan ook gejuicht gaat worden maar goed eind 2019 weten wij meer of misschien wel eerder.

 8. Zeker eschotman daar zit U goed mee,vandaar ook m,n satire,maar in werkelijkheid is er geen bedrijf in wereld te vinden die met zo,n resultatenrekening naar de fiscus gaat.
  Ook al is de titel tussenbalans.
  Is gelijk einde bedrijf.
  Er zijn gewoon twee plusjes te melden t.w. grondexploitaties heeft minder verlies geleden dan begroot besparing op de reservering overgeheveld begroting 2019.
  Meegevallen belasting opbrengsten deze plus toegevoegd begroting 2019.
  Het overige van de 7,1 miljoen was al gereserveerd voor div. plannen.
  Dus inhoudelijk is het lamzakken verhaaltje,geproduceerd door ,n lamzak.

 9. Het boekhoudkundig trucje om de burger een (te) mooi beeld van de gemeente te geven, is bij deze mislukt.

 10. Jullie hebben allemaal een boekhoudkundige opleiding genoten ?
  Ik dus niet ,maar ik zie nergens cijfertjes met een duidelijke onderbouwing..
  Van de gemeente niet en van jullie niet.

  • Richard dat klopt en daar moeten dus juist de leden in de Raad vragen overstellen aan het College (Burgemeester en Wethouders) en specifiek aan de Financiële Wethouder K. Visser om hier meer duidelijkheid en uitleg over te krijgen.

 11. k visser wethouder van feest zaken de vazal van schoenmaker en van den berg assorgia waarom denk je dat dit soort lieden alles zo maar voor mekaar krijgen in den helder even dok 51 er bij halen 2 miljoen gemeenschaps geld weg door ene van den berg die nu weer als de grote redder word binnen gelaten

Comments are closed.