Fit en gezond in de wijk

0

Den Helder – Wethouder Peter de Vrij opende vrijdagochtend The Daily Mile in de Schooten tijdens “fit en gezond in de wijk”. Sportservice maakte er een feestje van met een mooi parcours, muziek en een start- en finishdoek.

De wethouder arriveerde op een heuse duofiets en toeterde de groep leerlingen weg. De fiets bleek een trage starter, want de kinderen vlogen hem aan alle kanten voorbij. Na de mile kregen de kinderen een bekertje water en een lekkere appel. Alle Scholen uit de wijk waren welkom en maakten daar ook graag gebruik van.

The Daily Mile is een initiatief om kinderen even een kwartiertje te laten bewegen. Of het nou hardlopen, joggen of wandelen is, via een vaste korte afstand is het gemakkelijker in te plannen voor de leerkracht. Even een filmpje kijken of buiten bewegen? Als het zonnetje schijnt wordt die keuze waarschijnlijk makkelijk gemaakt. Het is niet bedoeld als alternatief voor het speelkwartier, maar echt als extra moment om tussendoor even buiten te zijn.

Sportservice
Voor deze editie heeft het team de afstand uitgezet waarbij ook wegen overgestoken moesten worden. Dat kan natuurlijk allemaal prima met begeleiding, maar dat is wel weer een extra belemmering om het even in de les te doen. Sportservice wil dan ook een vast parcours door de wijk maken, waarbij gewoon veilig gelopen kan worden. Dat het dan misschien een korter rondje wordt dat je twee of drie keer loopt lijkt geen probleem. “Wat zou het mooi zijn als de leerkracht gewoon naar buiten kan met zijn groep en de kinderen veilig de afstand kunnen lopen”, aldus Team Sportservice Den Helder.