Geen paarden en fietsen op het strand!

9

Den Helder – De Stichting Strandexploitatie Noordkop merkt dinsdag op haar Facebookpagina op dat het in de periode van 1 mei tot 1 oktober niet is toegestaan om met paarden (maar ook fietsen) op het strand te lopen of rijden tussen 09.00 en 19.00 uur.

“De meeste manegehouders en losse ruiters volgen deze regel uit het APV, maar sommigen ook niet, een enkeling zelfs volhardend! Dan krijgen we als antwoord dat er toch geen mensen op het strand liggen dus het makkelijk moet kunnen.”

“Maar waar ligt de grens en wat doen we met de paardenpoep? Goed om te zien dat sommige ruiters een plastic zak en schepje meenemen en het opruimen en in de kliko’s storten. Als elke ruiter dat zou doen zou dat een hoop ergernis wegnemen. Ziet er trouwens ook een stuk netter uit!”

9 REACTIES

 1. Wat dacht je trouwens van het ontploffingsgevaar vanwege NGE …., ik ben echt verbaast dat er nog geen karavaan’s met driebenige paarden voorbij ‘kruppelen’. 😀

 2. Fietsen doe je op het fietspad,en niet op de weg zoals de meeste sexloze halvegaren in foute pakkies op race fietsen.
  En voor die mafkezen op hun moutenbikes ,lekker op het terrein van dok of de speciaal aangelegde gebieden.
  Dus niet op het strand en al helemaal niet op de wandelroutes of in de losloop gebieden voor voor honden of bovenop de kruin van de dijk.

  • Beste Richard, je kan nog beter een smartlap grijs draaien dan mensen op een respectloze wijze weg zetten. De schade is bij deze dat jij je ergert aan de “smart lap draaiers” en boven genoemde??? Gelukkig gaan deze draaiers over het algemeen met respect om met hun medemens.

 3. Helemaal geen paarden op het strand, lekker fris als de paarden daar poepen en t wordt net opgeruimd, je zal er maar gaan liggen en je kinderen spelen daar!Je hebt altijd ruiters, fietsers die alles negeren

 4. Misschien een idee. Op de Schagermarkt , tijdens de rondrit met paard en wagens en koetsen , rijdt er een strontkar mee , die alles wat de paarden hebben laten vallen opruimt De Manege’s, of de stichting strandexploitatie, zouden zo’n kar achter hun/de ruiters of op gezette tijden, aan kunnen sturen om het strand schoon te houden.

 5. In Bolonia (Spanje) lopen de runderen en grote groepen paarden vrij door het hele dorp en over het strand en ze staan ook gemoedelijk naast elkaar in de branding tussen de zwemmers of komen ´s avonds langs bij het restaurant of de supermarkt, E.U regels of niet.
  Bolonia is een redelijk toeristische plek omdat er een oude Romeinse fabriek ligt waar ooit ´Garum´ (vissaus) werd geproduceerd, een vissaus die vervolgens naar alle uithoeken van het Romeinse Rijk werd getransporteerd.
  Mensen uit het noorden van Europa; brutale blik, een telefoon stevig in hun hand geklemd en een veel te grote zonnebril op kijken er naar de opgravingen en naar elkaar.
  Ik verbleef er enige malen en wat opviel was dat slechts de Nederlanders opmerkingen hadden over de poep die de vrij rondlopende dieren achterlieten.
  De Hollander is geobsedeerd door orde en poep, zei een Zwitserse vriend van mij eens nadat hij het toilet in mijn huis bezocht had en vol schaamte over ´de lucht´ die hij achterliet de woonkamer weer betrad.
  Een etáge bouwen in de toiletpot waar je net ontsnapte ontlasting eerst een tijdje op ligt te ´geuren en kleuren´ zodat je ´je hoop´ ordentelijk kunt inspecteren op onrechtmatigheden voordat je het geheel eindelijk mag wegtrekken, hij kon het niet begrijpen.
  Poep is echter ook een synoniem voor geld en daar houden we dan weer wel van, daarom spuiten we op ´de dag dat het mag´ ons keurige vierkante ´lakenland´ onder de gier, want iets dat door de lucht vliegt kun je maar beter een andere naam geven.
  De schaamteloze ordening van de noordelijke samenleving heeft ´een bril´ gecreëerd waardoor vrijwel iedereen nog slechts hetzelfde ziet.
  Wat daardoor ongezien blijft zijn natuurlijk: kleur, diversiteit, schilderachtige taferelen, spontaniteit, vrijheid, inzicht in het bestaan en zo houdt de verarming zichzelf in stand.
  Dat is veilig, zowel voor de overheid als voor haar onderdanen.

Comments are closed.