Gemeente betaalt huur voor ongebruikte ruimte

7

Den Helder – De gemeente betaalt ruim 35.000 euro per jaar huur aan De Boerderij in De Schooten, terwijl ze er eigenlijks niets huurt. De deal is lang geleden gesloten toen er nog plannen waren waarbij de gemeente een vaste ruimte zou huren, maar daar is niets van terechtgekomen.

In 2006 sloot de gemeente met de HVBWS (voorloper Buurtcollectief) een huurovereenkomst voor een wijkservicepunt in een destijds nog te realiseren aanbouw aan buurthuis De Boerderij in De Schooten. Het was toenmalig burgemeester Faber die haar handtekening zette. De overeenkomst werd gesloten voor een periode van 25 jaar en loopt dus nog tot 2030.

“In de aanbouw aan het drukbezochte buurthuis De Boerderij moet ruimte komen voor een kantoor van bewonersvereniging Samen Sterker, ruimten voor spreekuren van wijkconciërge, wijkagent en wijkmeester van Woningstichting, en een centrale ontmoetingsruimte met gemeentelijke informatie, koffie, krant en internet. Daarnaast wil de GGZ er inloopuren voor GGZ-cliënten organiseren, waarbij onder meer plannen zijn voor kookcursussen. Ook zal de aanbouw fungeren als accommodatie voor wijkplatforms en gemeentelijke informatieavonden. Er is tevens ruimte voor eventuele toekomstige functies in het kader van de nieuwe Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning.” Aldus de gemeente destijds in een brief aan de gemeenteraad.

De huur aan het Buurtcollectief bedraagt op dit moment € 35.148,33 per jaar, maar van de aanbouw wordt geen gebruik gemaakt door de gemeente. Slechts sporadisch worden door de gemeente in De Boerderij ruimtes gebruikt, zo blijkt uit beantwoording van raadsvragen, gesteld door de fractie van Behoorlijk Bestuur.

7 REACTIES

 1. Mooie plek voor een gemeente huis(je) steunpunt voor ouderen uit de schooten.

 2. Een huurovereenkomst waarvan nooit gebruik van is gemaakt ‘Ja sporadisch!’ in mijn ogen is het nu gewoon een verkapte subsidie waarvan het Buurtcollectief nog heel lang plezier van zal hebben de komende 11 jaar.

  • Daar zal het wel op uit draaien dat ze het zo gaan zien, want terug laten betalen is de doodsteek voor de boerderij, die hebben er een mooie tijd mooi weer van gevierd.

 3. Huur vangen voor een nooit gebouwde aanbouw.
  Ik heb ook nog wel zo’n aanbouw te huur.
  Iemand geïnteresseerd?
  Zit een luchtje aan deze zaak.
  Waar blijft al dat geld? De rijkdom straalt er in de boerderij echt niet van af.
  Denk dat de boeken van de boerderij ook even open moeten.
  Hoorde al langer verhalen dat het om een subsidie ging voor een hypotheek.
  Denk dat t geld op gaat aan loon voor het bestuur van het Buurtcollectief.

  • lees de laatste alinea nog even Jaco… de aanbouw is er wel.
   tenminste…zo lees ik het.

Comments are closed.