Gemeente werkt aan meerjarige vergunningen

1

Den Helder – Het college wil nog deze raadsperiode het vergunningenstelsel aanpassen, zodat het mogelijk wordt om voor evenementen meerjarige vergunningen af te geven. Dat moet de regeldruk richting ondernemers en organisatoren terugdringen. De ondernemers zien het nieuwe systeem liever vandaag dan morgen ingevoerd, zo bleek dinsdagavond tijdens de “meedenksessie vergunningen- en handhavingsbeleid”, in de raadzaal van het stadhuis.

Iedereen die wel eens iets organiseert in Den Helder weet wat een regel- en papierberg erbij komt kijken. Al jaren roept Den Helder dat ze gaan voor minder en simpeler regels, maar het komt er eigenlijk niet van. “De afgelopen jaren heb ik de aanvraag voor een evenement zien groeien van vier tot 87 kantjes”, liet een van de aanwezigen weten. “En elke keer moet je alles opnieuw weer insturen, hoeveel foto’s wil de gemeente eigenlijk van me hebben?”, vroeg een ander zich af.

Een voorbeeld: de Juttersmarkt bestaat al tientallen jaren en nog nooit is er iets vervelends gebeurd. Maar elk jaar opnieuw moeten de ondernemers de hele papierwinkel door om weer een vergunning te krijgen, maar ook de ondernemer die af en toe met een mobiele tap ergens staat moet voor elke keer een aparte vergunning aanvragen. Dat kan sneller en handiger!

Er zijn gemeenten waar voor meerdere jaren tegelijk een vergunning wordt afgegeven. Alleen als er dingen wijzigen, moet dat worden gemeld. Dit maakt het voor een ieder eenvoudiger en goedkoper. Den Helder denkt hier nu ook over na, liet wethouder Remco Duijnker tijdens de sessie weten. “Sterker, het staat in ons coalitieakkoord!”

1 REACTIE

  1. En natuurlijk zeer lucratief voor willemsoord,ook boekhoudkundig gezien uiterst interessant,omzet verzekerd.
    Pandjes opknappen voor de stadhuis idylle,willemsoord uit de rode cijfers.
    Wie echt betaald zijn U en ik,dat staat vast,en op papier allemaal pico.

Comments are closed.