Geslaagde judodag voor Helderse judoka’s

0

Den Helder – De Helderse judoka’s van Bakker Sports vielen dit weekeinde weer in de prijzen. Ze namen zaterdag in sporthal Koningin Beatrixcentrum in Wehl (Gelderland) deel aan het 30e Lentetoernooi, .

Voor Jayden Tijdeman, uitkomend in de leeftijds- en gewichtscategorie U12/-34 kg was het vroeg dag. Om 05:45 uur vertrok hij richting Wehl en het was niet voor niets. Net als vorig jaar won hij al zijn vijf partijen, waarbij de finalepartij al binnen een paar seconden in zijn voordeel werd beslist. Hij mocht zich opnieuw kampioen op dit toernooi noemen.

In het blok hierna was het de beurt aan Owen Smit in de leeftijds- en gewichtscategorie U18/-73 kg. Nadat alle wedstrijden gedraaid waren, mocht hij de bronzen medaille in ontvangst nemen. Rens Meier en Denvey van der Linden mochten in het derde blok aantreden. Rens Meier kwam uit in de leeftijds- en gewichtscategorie U15/-46 kg en Denvey in U10/-30 kg. Beide judoka’s verloren slechts 1 wedstrijd van alle gespeelde partijen, wat hen een mooie bronzen medaille opleverde.

Goud
In het laatste blok van de dag moesten de judoka’s TJ Schippers en Quinn Mulder aantreden. TJ was ingedeeld in de leeftijds- en gewichtscategorie U10/-27 kg. TJ was lekker op dreef en won de ene na de andere partij en eindigde ongeslagen. Derhalve mocht deze jonge judoka ook een 1e prijs in de vorm van een mooie gouden medaille in ontvangst nemen.

Quinn Mulder die ingedeeld was in de leeftijds- en gewichtscategorie U15/-50 kg, won al zijn partijen tot aan de finale. In de finale moest hij helaas zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander, maar desalniettemin mocht hij trots een zilveren medaille in ontvangst nemen. Al met al weer een geslaagde judodag voor de Helderse judoka’s in Gelderland.