Helders judosucces in België

0

Den Helder – Nadat Noord-Holland al lang te klein geworden is voor de Helderse wedstrijdjudoka’s van Bakker Sports Schagen, en ze al tijden heel Nederland doorkruisen, was er al lang de wens om ook buiten Nederland de judokrachten te meten. Op zaterdag 4 mei werd dit dan eindelijk ook bewerkstelligd. Op ruim drie uur reisafstand vond die dag in Luik (België) het Internationale Judotoernooi “The 6th Hermee Cup” plaats, waaraan judoka’s uit diverse landen als Israël, Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Zweden, Griekenland en Duitsland deelnamen.

In de leeftijdscategorie U9 en U13 werd er in poules van maximaal vier judoka’s gedraaid die om het goud, zilver en brons moesten strijden. Het werd een groot succes, want maar liefst alle vijf judoka’s wisten een prijs in de wacht te slepen.

Eerste prijzen waren er voor Jayden Tijdeman, BJ Schippers, TJ Schippers en Rens Meier. Jamie van Dorland pakte het brons.