Helderse inwoners te gast in Ridderzaal

18

Den Helder – Vijf inwoners van Den Helder zijn aanstaande vrijdag te gast bij de officiële viering van 100 jaar algemeen kiesrecht. Deze festiviteit van de Tweede Kamer vindt die middag plaats in de Ridderzaal in Den Haag.

De organisator, de Stuurgroep viering 100 jaar algemeen kiesrecht, had burgemeester Koen Schuiling gevraagd zes mensen uit zijn gemeente voor te dragen om bij de viering aanwezig te zijn. Den Helder is een van de twaalf gemeenten die hiervoor in aanmerking kwamen op basis van loting. Op die manier wordt het feest gevierd met zoveel mogelijk verschillende mensen.

Dit jaar heeft Nederland 100 jaar algemeen kiesrecht voor mannen én vrouwen. Een belangrijke mijlpaal in onze parlementaire democratie. De Tweede Kamer heeft het parlementaire jaar 2018-2019 daarom aangegrepen voor een serie van feestelijke activiteiten. Hiermee wil de Tweede Kamer een zo breed mogelijk publiek de waarde laten zien van onze democratie. De gasten voor de viering in de Ridderzaal komen uit drie categorieën.

Jong
In de categorie ‘twee inwoners uit de gemeente die al jarenlang zijn betrokken bij de stembureaus’ zal Jos Laagland Den Helder vertegenwoordigen. De inwoonster die ook in deze categorie is uitgenodigd kan helaas wegens persoonlijke omstandigheden niet aanwezig zijn. Den Helder mocht ook twee jonge inwoners die voor de eerste of tweede keer gaan stemmen afvaardigen. De gelukkigen zijn Luuk Verkamman en Mathijs Schouten de Jel.

Amer Zahd (vanuit Syrië naar Den Helder gekomen) en Jan Smit (Jutter van het jaar) reizen vrijdag naar Den Haag af als Helderse inwoners die een bijzonder verhaal kunnen vertellen over het belang van het algemeen kiesrecht óf die iets bijzonders hebben betekend voor het land of de gemeente in het afgelopen jaar.

18 REACTIES

 1. en de andere genomineerden zijn wat mij betreft: Monique K / Andrea /Peter / JB en “last but not least”: e

  • Kijk , een trol uit de trollen fabriek van de gemeente, of een meelopertje. Blijkt , dat wij toch de luizen in de pels zijn van de doordrammers , en dat zij daar aardig last van hebben. Het komt bij deze meelopertjes niet op , dat wij ageren tegen de handelswijze van de gemeente, wat de burger klauwen met geld kost en nog gaat kosten. Als de gemeente , nu eens meer openheid richting haar burgers toont , in plaats , om van uit de achterkamertjes , alles door de strot van de burger te duwen, zonder enige vorm van uitleg/overleg of het geven verantwoording, als daar via verzoeken om wordt verzocht, en voor het minste of geringste maar naar de rechter lopen, dan krijg je dat sommige burgers zich daaraan storen en in verweer komen. Maar dat mag van de meelopertjes niet , en moeten wij de stad maar uit . U mag uw mening over ons hebben , maar laat ons ook onze mening uiten , wat overigens , net als die van u , ons goed recht is ( vrijheid van meningsuiting )

  • Ook ik zou de uitnodiging weigeren.
   Het gaat het 100 jarige bestaan van het kiesrecht binnen de parlementaire democratie…. Alleen in Den Helder is er geen parlementaire democratie. Dus waarom zou ik er dan heen gaan……
   We leven in autocratie, onder leiding van dictator Koen Schuiling.
   De man die in Den Helder met harde hand regeert door kritische burgers en de gemeenteraad de mond te snoeren.
   Na de volgende gemeenteraadsvergadering, mag je als burger je mening niet meer geven over onderwerpen die er toe doen. Belangenverstrengeling mag je niet meer aankaarten, want dan gaat onze dictator je aanklagen.
   Ook een mail met je zorgen over Helderse onderwerpen mag je niet meer toezenden aan gemeenteraadsleden, meneer noemt dat intimidatie en verwacht van de gemeenteraad dat ze die informatie aan hem doorspelen.
   Het protocol agressie en geweld gaat veel verder dan het feitelijk om moet gaan. Namelijk de bescherming van politieke ambtsdragers tegen bedreiging en geweld (wat hard moet worden aangepakt).
   Het gaat puur om de burger geen mogelijkheid te geven om in contact te komen met wethouders, raadsleden en commissieleden. Want dat is geen dreiging voor deze politici, maar een bedreiging naar zijn autocratie.
   Ook wil meneer iets doen aan de reacties op dit forum. De Vrijheid van meningsuiting geldt in heel Nederland, maar volgens Koen Schuiling mag dat niet gelden in Den Helder.
   Een man die hier niet eens wil zijn gezien zijn vele sollicitaties, onder meer als burgemeester van Groningen.
   En er is niemand in de gemeenteraad die hier wat aan doet….

   • Schuiling wil iets doen aan reacties op dit forum? Kan je daar wat meer over vertellen?

    • Ik had een reactie geplaatst met een link. Dus we moeten even wachten op de goedkeuring. Het is een link van de vergadering van maandag avond, waar opeens de documenten zijn verwijderd. In deze documenten gaat het over “intimidatie” op de sociale media, en daar valt ook dit forum onder.
     In het aangifte formulier staat een aparte kolom over intimidatie op sociale media.
     Inmiddels is het ook bekend dat Schuiling deze site niet leest omdat hij onze reacties intimiderend vind… Dus hij wil met dit protocol een tool hebben om ons aan te kunnen pakken.
     Ook de reactie van Pieter Blank in het lokale sufferdje spreekt boekdelen.
     Citaat uit NHD “Mensen die zich tijdens raads- of commissievergadering niet gedragen, moeten in het uiterste geval uit de zaal worden gezet.
     Dat geldt voor mensen op de publieke tribune én insprekers” einde citaat van PvdA-fractievoorzitter Pieter Blank.
     Een andere mening mag dus niet meer worden gegeven. Ook insprekers mogen niet meer scherp zijn, en de raad (coalitie) tegenspreken.
     Mijn vrijheid van meningsuiting zal ik nooit door z’n protocol laten tegen houden, en ik blijf zeggen wat ik van iemand vind op dit forum. Ook dat ik Koen Schuiling een dictator vind, want dat kan ik ook feitelijk onderbouwen.

     • Het protocol was eerst wel bij dat fragment te downloaden, en dat hebben ze verwijdert?
      Maar inderdaad, dat hele idee is van de zotte, maatregelen tegen agressie en geweld zijn al lang bij de wet geregeld. En in plaats van zich af te vragen waar al die ‘agressie’ de laatste tijd vandaan komt gewoon wat extra maatregelen nemen om de burger monddood te maken. Is het nou echt zo gek dat mensen die keer op keer belazerd worden door de partijen die ze massaal hebben gekozen vanwege hun standpunt over met name het stadhuis na de derde keer echt boos worden omdat hen een locatie door de strot wordt gedouwd, zonder inspraak en tegen massaal bezwaar in?

     • Ja, Monique ze hebben het protocol en het aangifte formulier verwijderd. Maar ook raadsbesluit en raadsvoorstel. die overigens wel bij de andere onderwerpen staan.
      Ons gemeentebestuur tot de diepste wortels corrupt. Alleen de PVV houd zijn schouders recht. Bij D66 blijf ik het gevoel houden dat het een oppositierol is, al wil ik de heer Mosk wel het voordeel van de twijfel geven.

 2. e,wat is er met jou gebeurd?
  Is het dat het voorjaar is?
  Prima verwoord,ben het meestal of vaak niet met je eens,maar dit keer; niet te verbeteren of iets aan toe te voegen.

 3. Ik heb nergens gelezen dat Fred jullie vrijheid van mening uiting ter discussie stelde.Het lijkt er verdacht veel op dat u geloofd in complottheorieen.
  Maar jullie reacties leveren weer een heerlijk avondje vermaak op.Prachtig hoe de bekende critiasters van DHA telkens weer helemaal “los” gaan.Hebben jullie tijd voor werk en/of een sociaal leven ? want het lijkt me toch wel een intensieve bezigheid om de hele dag met DHA bezig te zijn.

  • Ben blij voor U dat deze reacties de stimulans opleveren voor een heerlijk avondje vermaak.
   Je fantaseert wat dat hierboven vermelden mensen in complottheorien geloven,in de hoop dat er een storm van kritiek over je heen komt.
   Vervolgens duik in hun prive leven of ze nog tijd voor werk en/of sociaal leven hebben.
   Ga eens met je vingertje met deze stellingen naar je zelf wijzen,in plaats van een Oligarchie te verheerlijken.
   Of krijg van de chef een mergpijp om te kluiven en het merg eruit te zuigen??
   Fijne tijd ermee,mijnheer Richard

Comments are closed.