Hemelvaartsfair met schuimparty en speciaal kinderdorp

7

Den Helder – Den Helder een saaie stad? Absoluut niet! Wekelijks staat de agenda bol van professionele, maar vooral ook door vrijwilligers georganiseerde leuke en drukbezochte evenementen en activiteiten. Ook op de Hemelvaartsdag van 30 mei aanstaande is er weer volop drukte en gezelligheid tijdens de HemelvaartsFair.

De Korvetstraat in Nieuw Den Helder staat dan vol met zo’n zestig marktkramen. Er is entertainment en kinderen kunnen er zich naar hartenlust vermaken. De Fair is van 10:00 tot 16:00 uur. De entree is gratis.

Na een periode van vier jaar pakte het nieuwe bestuur van buurthuis Zuid-Ooster in 2012 de Hemelvaartmarkt weer op. Flip Kos organiseerde de markt, Sikina Pinchetti deed het entertainment en het buurthuis begeleide de kinderactiviteiten en het reilen en zeilen in gebouw Zuid-Ooster. De nieuwe formule bleek aan te slaan. De afgelopen jaren is de Fair alleen maar groter geworden. Bezoekers komen niet alleen uit de omliggende woonwijk, maar uit heel Den Helder en zelfs uit de regio!

Kinderdorp
30 Mei aanstaande is de Korvetstraat achter het Koggeschip weer goed gevuld met een zestigtal kramen, diverse verkoopwagens met lekkere versnaperingen als ijs, churros, Vietnamese loempia’s en pasteitjes, frites, Antilliaanse broodjes etc. Voor de kinderen is er een Kinderdorp met een eigen rommelmarktje, diverse speeltoestellen, schminken, ponyrijden en een muziekworkshop van Winnubst in het buurthuis.

Om 16:00 uur begint de afsluiting van de HemelvaartsFair . Een uur lang gaan de kids uit de buurt helemaal uit hun dak tijdens de Schuimparty met muziek van DJ Jaimy!

7 REACTIES

 1. Den Helder is een hele gezellige stad! Absoluut niet saai hoor!
  Er gebeurt van alles en de stad is gezelliger dan ooit. Hier kan bijvoorbeeld Schagen nog wat van leren vind ik. Schagen heeft de naam…maar Den Helder heet het. En dan het vele natuur in en rondom Den Helder. Noem 1 stad die net zoveel parken, bos, duinen en strand heeft in Noord Holland, niet 1 ! Nee hoor…wij gaan hier nooit meer weg.

 2. Theo. Helemaal met je eens als Nieuwedieper etc. en wat betreft: ”The Fair” in dit artikel het is elk jaar een hele happening en zeer gezellig om dit mee te maken. Kom ook graag elk jaar weer met mijn vrouw en kinderen kijken op dit evenement.

  • eschotman, dank je! Was al bang dat ik veel bagger op mijn reactie zou gaan krijgen als je blij en positief over Den Helder schrijft. En ja, wij gaan als gezin ook naar diverse evenementen of markten of wat dan ook. Heerlijk hier…

 3. Theo, Deze jongen gaat elk weekend nog op stap want er is geen feest als ik er niet een keer langs ben geweest. ‘Geintje’ maar alles binnen Den Helder want er is genoeg te doen overal binnen onze woonplaats maar je moet het wel zien. Alleen de Politiek daar wil ik nog wel eens uit mijn dak gaan op een andere manier zoals U wel in mijn reactie’s kunt lezen c.q. zien.

 4. Ik heb op veel plaatsen gewoond, ik woon eigenlijk nog maar net in Den Helder en moet eerlijk zeggen dat Den Helder, de leukste stad van Nederland is.
  Vooral het centrum met de vele terrassen en de nieuwbouw vind ik erg mooi.
  Ben benieuwd hoe het Halte Bellevue en het nieuwe postkantoor eruit gaat zien.

  • Inge W, Vinden wij ook. Schrijf maar fijn door zo. Ook wij hebben op een aantal plaatsen in NL en ook lang in andere landen, maar hier in Den Helder voelen we ons het meeste thuis. Waarom weten we zelf ook niet, het voeld goed hier en alles is er!

 5. eschotman. Klopt, dat lees ik ook wel van je. Over de landspolitiek weet ik veel en heb ook beslist sterke kritiek hoe het in ons land toegaat. Over de lokale Helderse politiek weet ik veel te weinig, dus geef daar nooit mijn mening. Daar zul je me niet vinden. Ik ken ze niet en eerlijk gezegd wil ik ze ook niet leren kennen. Landelijk ben ik duidelijk PVV/FVD en dat vind ik hier niet terug in Den Helder. Ook ik ga af en toe een kroegje in hier en tja….beregezellig gewoon! En je hebt gelijk…je moet het wel zien: Veel mensen zien het niet (meer) of willen het niet zien en blijven in hun vastgeroestte beeld zitten. Als ik je zie in een kroegje doen we er eentje! proost!

Comments are closed.