Hoe de uitvaartverzekering verandert in 2020

3

Als eerst is het goed om uit te leggen wat een uitvaartverzekering inhoudt. Deze verzekering zorgt voor de dekking van kosten die gemaakt worden ten behoeve van een begrafenis of crematie. Hierbij betaal je zoals alle verzekeringen een maandelijkse premie die gebaseerd wordt op een aantal indicatoren. Bij overlijden vergoedt de betreffende verzekeraar een bedrag uit om hiermee de uitvaart te bekostigen. In Nederland maakt ruim 70% van de bevolking gebruik van de uitvaartverzekering.

Verwar het niet met de overlijdensrisicoverzekering
Veel mensen verwarren de overlijdensrisicoverzekering met de uitvaartverzekering. Hierboven wordt duidelijk dat de uitvaartverzekering vooral bestemd is voor de kosten die gemaakt worden bij een uitvaart. Bij de overlijdensrisicoverzekering wordt er na de dood een bedrag uitgekeerd aan de nabestaande waarbij zelf besloten mag worden waar dit bedrag aan wordt besteed. Het is dus degelijk een ander product. Mocht je benieuwd zijn naar de voordelen van beide verzekeringen, dan is het aan te raden om goed onderzoek te doen op het internet. Je kunt op het internet namelijk genoeg informatie vinden omtrent bovenstaande verzekeringen die je helpen om de juiste beslissing te maken.

Wat verandert er allemaal
De uitvaartverzekering stagneert momenteel in populariteit, terwijl de overlijdensrisicoverzekering toeneemt in populariteit. Hierbij is het wel goed om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Het is namelijk wel een maandelijkse premie die je kwijt bent. Op Overstappen.nl | Uitvaartverzekering kun je diverse uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald en dat is natuurlijk het uiteindelijke resultaat dat je wilt behalen. Mocht je op zoek zijn naar een overlijdensrisicoverzekering dan is het weer aan te raden om te kijken bij Overlijdensrisicoverzekering | overstappen.nl.

Waarom kiezen voor een uitvaartverzekering
Je sluit het in beginsel niet voor jezelf af, maar ook voor je nabestaanden. Het is gebruikelijk om een fijn afscheid te nemen en hierbij is een uitvaart de gelegenheid. Het organiseren van een uitvaart kost enorm veel geld en hierbij komen ook nog persoonlijke wensen kijken. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een gemiddelde uitvaart in Nederland rond de 8.500 euro kost. Je wilt jouw nabestaande dus niet opzadelen met deze kosten en daarom is het aan te raden om te kiezen voor een uitvaartverzekering. Naast het kostenplaatje, kan de verzekeraar ook de administratie belasting van de nabestaande ontnemen. Dit zorgt ervoor dat jouw nabestaande echt kunnen focussen op het nemen van het afscheid in plaats van alle zaken eromheen.

3 REACTIES

 1. Okè, maar wat veranderd er nu precies? Want volgens mij wordt dat niet onder het kopje “Wat verandert er allemaal” verteld. Of lees ik nu iets over het hoofd?

  • U moet gewoon het de hele RECLAME-boodschap in de form van een ‘artikel’, goed lezen.
   Dat begint helemaal links bovenin onder de kop: “Door: Reclame DHA”

   Beschouwd u het maar, als informatieve-reclame van een Uitvaartverzekering- / Overlijdensrisicoverzekering partij (maatschappij).
   Als u op de blauwe linken klikt, dan komt u vanzelf terecht bij de reclameaanbieder, die zichzelf waarschijnlijk als meest-gunstigste naar voren schuift.
   Niettemin en bovendien, krijgt u – als u goed op blijft letten – wel enig inzicht in het geheel van verzekering en reclame.
   Anders raad ik u aan om – voordat u ergens een handtekening onder zet – contact te zoeken met een ‘partij’ die zich in de materie verdiept heeft.
   Dat kan bv uw buurman zijn, uw nicht, of de consumentenbond.
   ——
   Onder het ‘artikel’ leest u aanvullende info van DHA onder:

   “Over de schrijver:”

   “Reclame DHA
   Bovenstaand bericht is een gesponsord artikel. Den Helder Actueel wordt dus betaald om u dit bericht te tonen. De uitlatingen in bovenstaand bericht zijn volledig voor rekening van de partij die ons dit artikel heeft aangeboden.”

 2. Judge X,

  Heel leuk verhaal hoor, maar als ik op de blauwe linken klik kom ik niet op de pagina van een uitvaartverzekeraar. Dus ik denk niet dat het te maken heeft met ‘zichzelf als meest-gunstige naar voren schuiven’ . Volgens mij gaat dit juist om een website die de verschillende uitvaartverzekering-partijen met elkaar vergelijkt. Lijkt mij niets mis mee dus.
  Maar wat er nou precies verandert snap ik ook niet helemaal Boze millenial.

Comments are closed.