Jantje Beton vijf weken in de Elto

0

Den Helder – De Speelkaravaan van Jantje Beton strijkt op woensdag 5 juni neer in speeltuin Elto in Den Helder. Gedurende vijf wekelijkse middagen van 15:00 tot 17:00 uur kunnen kinderen hier meedoen aan gratis circuslessen waarin ze de basistechnieken van jongleren, acrobatiek en algemene circusvaardigheden leren onder leiding van ervaren circusprofessionals. De lessen wordt afgesloten met een eindoptreden in een echte circustent. Aanmelden kan via de speeltuin.

De Speelkaravaan is met name bedoeld voor kinderen tussen de 7-12 jaar die een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Soms is er thuis niet voldoende geld beschikbaar om lid te worden van (sport)clubjes of om deel te nemen aan leuke activiteiten. Speciaal voor deze kinderen, maar ook voor andere buurtkinderen organiseert Jantje Beton daarom bijzondere speelactiviteiten in en rondom de speeltuin in hun buurt.

In speeltuin Elto in Den Helder beleven de kinderen onder leiding van ervaren circusprofessionals 5 keer een onvergetelijke middag, waarbij ze de basistechnieken leren van acrobatiek, jongleren en algemene circusvaardigheden. De Speelkaravaan wordt afgesloten met een eindoptreden in een echte circustent waarbij de kinderen hun circuskunsten aan het publiek presenteren.

Meedoen?
Meedoen kan door je aan te melden bij speeltuin Elto (Crocusstraat 64A), of door een mail te sturen aan Elto_pandje@outlook.com. De circuslessen beginnen op woensdag 5 juni om 15:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur) en duren tot 17:00 uur.

Over de Speelkaravaan
De Speelkaravaan komt eraan! is een door Jantje Beton ontwikkeld landelijk project om met name kinderen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken bijzondere speelactiviteiten aan te bieden. Door samen met andere kinderen deel te nemen aan deze activiteiten, krijgen ze het gevoel er weer bij te horen, ontdekken ze hun talenten en werken ze aan hun zelfvertrouwen. De activiteiten worden georganiseerd in en rondom speeltuinen en zijn onderverdeeld in 4 thema’s nl. theater, circus, sport & spel en upcylce (zelf speelgoed maken van oude materialen). Professionals uit diverse vakgebieden begeleiden de activiteiten, samen met vrijwilligers van de speeltuin. Tijdens het project worden de vrijwilligers opgeleid om de activiteiten na afloop van het project zelfstandig te kunnen begeleiden. In totaal wil Jantje Beton met de Speelkaravaan 5.000 kinderen bereiken via 50 speeltuinen. De Speelkaravaan komt eraan! wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Vriendenloterij.