DHA-A leader
DHA-A leader

Julianadorper in achtervolging na aanrijding

Breezand – De politie heeft maandagavond een 30-jarige Poolse vrouw aangehouden, nadat zij bij een aanrijding betrokken was geweest op de Balgweg onder Breezand.

Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Balgweg. Een 64-jarige man uit Julianadorp reed in een personenauto. De man reed in de richting van Den Helder. Vanuit tegengestelde richting kwam een kleine personenauto. De man schatte de snelheid van de auto hoog in en omdat ter plaatse een S-bocht in de weg zat, ging de hij deels in de berm rijden. Desondanks ontstond er een aanrijding waarbij de auto van het slachtoffer behoorlijke krasschade aan de linker zijkant opliep. De tegenligger bleef niet staan bij de aanrijding, maar reed door in de richting Breezand.

Het slachtoffer keerde zijn auto en zette de achtervolging in. Uiteindelijk zette de bestuurster van de weggereden auto haar voertuig in de berm en kon het slachtoffer de politie bellen. Uit onderzoek bleek, dat de bestuurster niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook bleek zij alcohol gebruikt te hebben. Bij een ademanalyse blies zij 600 ug/l. Dat is zesenhalf maal het voor haar geldende maximum van 90 ug/l. (Voor personen zonder rijbewijs gelden de regels van beginnend bestuurder.) Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

33 reacties

 1. RB

  en dan zijn er nog mensen die nog meer van dat volk willen binnen halen…..

  1. Monique_K

   Omdat eentje het doet zijn allen zo? Wat een nare manier van redeneren.

   1. e

    Nou .. Monique , èèntje ???? Er zijn wel meer van dit soort incidenten met Polen . Zij staan er om bekend , dat het notiore drankrijders zijn.

    1. Monique_K

     Er zijn ook meerdere oudere Nederlanders in Thailand opgepakt, die onder het mom van toerist hun geaardheid kwamen botvieren, betekent dat nou dat ook jij en RB pedofielen zijn? Of dat Thailand maar alle Nederlandse toeristen moet gaan weigeren omdat een gedeelte zich gruwelijk misdraagt?

     1. RB

      we hebben het niet over Thailand en of pedofielen hier….. uw welbekende goedpraat technieken, andere onderwerpen aansnijden om de focus te verleggen

     2. Monique_K

      Ik zit niets goed te praten als ik een soortgelijke generalisatie ter afwisseling eens op u projecteer. Dat is namelijk wat u doet, generaliseren ipv individueel beoordelen.

     3. Ad

      die linkse plaat begint echt per bericht dikker te worden hé ?
      tis net of je die jetten of klaver hoort/ziet…

  1. Monique_K

   Uit dezelfde nieuwsbron een wat recenter artikel
   https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/939801/data-verkeersongelukken-polen-rijden-vaakst-te-hard
   Een stuk uit dat artikel:
   In totaal zijn voertuigen met een Duits kenteken het vaakst betrokken bij ongelukken: 18.556 keer in 10 jaar, waarvan 2324 keer bij een ongeluk met ten minste één gewonde. Daarna komen de Belgen, met 10.718 voertuigen, waarvan 1758 keer bij een ongeluk met letselschade. Dan komen de 6846 Poolse voertuigen, waarvan er 958 betrokken waren bij een ongeluk met ten minste één gewonde.

   Duitsers dus maar weigeren, en Belgen? Die veroorzaken immers meer ongelukken dan Polen, dronken of niet!

   1. eschotman

    Monique_K De meeste Duitser komen in ons land vakantie vieren en dat gebeuren er ook wat meer ongelukken en trouwens veel Belgen ook. Neem mijn woorden terug i.v.m. weigeren en kan ook gerust zeggen/schrijven dat de Polen harde werkers zijn maar ook wel een beetje te veel drinken c.q. in het glaasje kijken en regelmatig bij dodelijke ongelukken betrokken zijn misschien moet er meer aandacht besteed worden met voorlichting in hun taal dat drank meer kapot maakt dat goed is.

   2. RB

    er staat niets over drank, zoekt u nu eens uit hoeveel drankgerelateerde ongelukken slash overlast de Polen veroorzaken versus de Belgen?

    1. Monique_K

     Klopt RB, er staat verder niets bij over drank, het gaat over ongelukken in het algemeen, dat zijn dus ongelukken met of zonder drank! Voor mijn part was bij alle 6.846 ongelukken met een Pool drank in het spel en bij de Duisters en de Belgen geen een, dat verandert niets aan het feit dat zowel Belgen als Duitsers veel meer ongelukken veroorzaken dan Polen. Dat ziet u ook en daarom voegt u er tussen neus en lippen eventjes ‘slash overlast’ aan toe. En dan mij ervan betichten dat ik probeer de focus te verschuiven.

 2. Ferry

  Voor de mensen die hierboven al hun mening over ,,de Polen,, hebben geventileerd incl een nieuwsprogamma uit 2010 heb een vraag.
  Hoe chaotisch en vol wrakken met kermende verkeer deelnemers zullen er in het land Polen zelf wel niet zijn??
  Er wonen tenslotte zo,n 38500000 mensen daar,dat overleef je daar niet met je Nederlandse rijbewijs,gezien Uw bovenstaande oordelen.

  1. eschotman

   Ferry, Even voor je opgezocht gezien je reactie: “Hoe chaotisch en vol! wrakken en er in Polen wel niet zijn. Het aantal verkeersdoden ligt 7 x keer hoger dan in Nederland en dat de verkeersdeelnemers in Polen het niet zo nauw nemen met hun auto en geen probleem hebben wanneer er schade aan hun auto is en ook veel harder rijden dan in Nederland.

  2. Bodelo

   Ferry, je weet toch dat elke Nederlander met een aureool boven zijn hoofd rijd ……. ;-)?

   1. Ferry

    Ja ik heb div. keren in een voormalig oostblokland gereden.
    Gelukkig altijd goed gegaan,helmaal schadevrij gelukt.

     1. Ferry

      RB,nu vraag je wel heel erg veel van m,n geheugen,moet ook tijdens het rijden op het overige verkeer letten,is mij hier in Nederland geleerd.
      Anticiperen heet dat.
      Maar mocht ik weer richting oosten gaan,zal ik proberen er op te gaan letten

     2. RB

      Ferry, als je die wrakken niet gezien hebt kun je beter niet meer autorijden of eerst langs een goede opticien gaan…..

 3. Ferry

  max snelheid in polen 140km/pu,vorig jaar 3026 Polen/Nederland 678 mensen dodelijk verongelukt.
  38500000:17000000-2,26×678-1532 staat gelijk aan Nederland.
  Is dus plus/minus grof geteld:in polen vallen gemiddeld 2x zoveel doden dan in Nederland.
  Dat is iets anders dan Uw voorstelling van de feiten.
  Hoe de ,,Polen,, verder in het algemeen met autoschade omgaan,is een zaak van hun zelf,eschotman.

 4. Ferry

  RB,wat weer een leuke spontane/sympathieke reactie van je,je iq en eq springt er weer uit.
  Maar ter uwer informatie,ik rijd alle jaren schade vrij,klop het af hoor,een ongeluk kan je zomaar overkomen.
  Lezen gaat mij ook zeer goed af,maar jij hebt al moeite met begrijpend lezen constateer ik.
  Ik heb n.l. geschreven: dat je wel heel erg veel vraagt van m.n geheugen,m.a.w. autowrakken heb tijdens die ritten niet in mijn geheugen opgeslagen blijkbaar.
  Ik heb wel veel positieve herinneringen opgeslagen.
  (tip)Zou jij vandaag ook mee kunnen beginnen,echt waar, zou je een stuk gelukkiger van worden.

  1. RB

   Ferry, u bent nog nooit in het voormalig Oostblok geweest, of u wilt gewoon meepraten met de mannen of u heeft Korsakov (ook vernoemd naar een plaats in het Oosten waar u nog nooit geweest bent….)

 5. Ferry

  RB,ik ben vele keren in oost Europa met de auto geweest vakantie met mijn gezin,het gaat mij te ver om mijn familie evt. met U te associeren en/of d.m.v. van vakantie foto,s U van het tegendeel te bewijzen.
  Het zou te gek van woorden zijn.
  Hoe U erbij komt de stad Korsakov te noemen,dit is tekenend van Uw onvermogen deze stad ligt n.l. in oost azie,ik kan U bevestigen dat ik daar nog nooit ben geweest.
  Indien U de ziekte korsakov bedoelt,kan ik U tevens bevestigen dat niet een tekort aan vitamine B1 heb, tevens ooit gehad.
  Ik moet U tevens ernstig teleurstellen dat ik nooit mijzelf ernstig verwaarloosd heb,en/of overmatig gedurende langere tijd overmatig alcohol heb genuttigd.
  Maar ik hoop nog wel dat U spoedig met positief denken en handelend daaraan begint,het zal U geestelijk ook zeer goed doen.
  Zie hiervoor mijn tip aan U van 19.35.

   1. Ferry

    RB,met bovenstaande,maakt U mij blij,U ziet het begint met positief denken.
    En het werpt gelijk positieve bij U vruchten af,vind ik.

   2. Fred

    Meneer RB ik sta volkomen achter U.Helaas heeft u de bekende reaguurders weer op hun lange teentjes getrapt.Het siert U dat uw commentaar zelfs Ferry een inkijkje in zijn prive leven laat geven.
    Ga zo door zou ik zeggen.mvg

    1. Ferry

     Fred,voel mij totaal niet op mijn teentjes getrapt,en bovendien heb ik prive gezien in mijn doen en laten geen geheimen.
     Dat Uw mening anders is dan de mijne,kan ik alleen maar respecteren.
     Evenals de mening van ieder ander incl van RB.
     Om Uw woorden te gebruiken:ga zo door

 6. Fred

  Om even terug te keren naar het onderwerp.Het is geen geheim dat Polen harde werkers zijn.Helaas lusten ze ook wel een borreltje en dat geeft wel eens problemen.Maar alcohol( en drugs) en verkeer gaan gewoon niet samen en moet keihard worden bestraft .Ongeacht wie.Persoonlijk vind ik de straffen veel te laag.
  Daarbij vraagt Fred zich het volgende af : Stel dat ik in Polen met mijn dronken kop zonder rijbewijs een aanrijding veroorzaak.( alleen met blikschade) en doorrij.
  Dan zie ik vast en zeker de Poolse gevangenis aan de binnenzijde ?

 7. Ferry

  Het trieste van deze story is:geen rijbewijs dus niet verzekerd,borgfonds zal er maanden over doen voor de afwerking,pot leeg,mijnheer vangt niets,indien hij niet allrisk verzekerd is.
  Waarschijnlijk doet justitie hier daarmee ook niets mee,boete uiteraard wel op tijd betalen/ook als zij in dit geval weer in Polen verblijft.
  In het gunstigste geval bij vonnis,zal justitie overgaan om de schade in termijnen te verhalen,ook i.s.m. de Poolse autoriteiten,maar zoals bekend, indien het inkomen aangetast word onder de draagkracht wordt het nada.
  Mijnheer de eigenaar moet wel evengoed op tijd belasting,ect betalen
  Hoeft niet zo te gaan,maar de kans is groot.
  Geld uiteraard voor iedereen die in Nederland dit soort dingen flikt.
  Iedereen die in Nederland onder invloed van alcohol/drugs aan het verkeer deelneemt,neemt daar vrijwillig onverzekerd aan deel.
  Wie zich daar nooit schuldig aan heeft gemaakt werpe de eerste steen.

 8. Henk

  Auto in beslag nemen, schade betalen, gaat er maar voor werken in de gevangenis en na de straf als ongewenst persoon het land uit en er nooit meer in!
  Maar ja dit is Nederland en de daders moeten worden getemperd en beschermd.
  Oja en veroordelen voor poging tot moord met drank op rijden net als in delen va, USA

Reageren is niet meer mogelijk.