KNRM twee keer op rij in actie

0

Den Helder – De vrijwilligers van de Joke Dijkstra (Helderse KNRM) werden woensdag gealarmeerd voor een jacht wat water maakte. Het jacht voer voor de kust van Callantsoog en had dringend hulp nodig. Gelukkig was het betonningsvaartuig Terschelling snel ter plaatse en met behulp van KNRM reddingboot Coen Oberman (Callantsoog) werd het jacht langszij gebracht en kon men het water uit het jacht pompen.

Het lek was inmiddels gedicht. Net toen alles weer onder controle was, kwam er op de marifoon een mayday bericht binnen dat er een man overboord was bij een schip In de buurt. Hierop verlegde de Joke Dijkstra haar koers en ging met hoge vaart richting het schip. De Kustwacht schaalde hoog op en alarmeerde diverse andere KNRM reddingboten en de NHV SAR helikopter.

Gelukkig bleek het vals alarm en konden alle eenheden retour. KNRM reddingboot Coen Oberman begeleide ondertussen het zeiljacht veilig naar de KMJC jachthaven in Den Helder.