DHA-A leader
DHA-A leader

Koning bezoekt mijnendienst en Defensie Duikgroep

Den Helder – Terwijl Maxima zich een ongeluk zweet op werkbezoek in Ethiopië, was Willem-Alexander dinsdag te vinden op een winderig schip van de Koninklijke Marine in Den Helder. Hij bracht hier een bezoek aan de Mijnendienst en de Defensie Duikgroep, waar hij een presentatie kreeg over de Nederlandse en Europese strategische belangen van een vrije doorgang op zee. Daarnaast sprak de koning met deskundigen over mijnendreiging en hoe de marine hier mee omgaat.

Christian Rodrigues van Defensie Duikgroep liep de koning tegen het vorstelijke lijf en is gecharmeerd van zijn bezoek. “We zijn heel enthousiast dat de koning bij de defensie duikgroep is geweest. Met name omdat we heel een specialistische groep zijn bij de marine. We hebben duikerservaringen gedeeld, want hij is fanatiek sportduiker.”

“Hij was heel geïnteresseerd vanuit zijn marineachtergrond. Ik ben erg blij. Het heeft me geraakt dat hij de tijd heeft kunnen vinden om met ons in gesprek te gaan”, aldus Christian. De koning -die gestudeerd heeft in Den Helder- sloot zijn werkbezoek af met een bezoek aan het duikvaartuig Nautilus, waar hij nog een praatje maakte met de duikers en bemanningsleden.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

NH is de provinciale omroep voor Noord-Holland en sinds 2016 mediapartner van Den Helder Actueel.

Lees ook:

4 reacties

 1. Ferry

  Maxima zweet zich een ongeluk tijdens werkbezoek Ethiopie,U heeft wel contacten!!!
  Ze zal toch niet in een 2sterren hotel verblijven,en zich laten rondrijden in een aftandse auto zonder airco??
  Want dan schieten de tranen toch echt wel in mijn ogen.

 2. RB

  jammer dat irma la douce weg is anders had hij vast gebleven voor een pint 🙂

 3. Roan

  Hij heeft vast geen demonstratie gekregen van de IS Mix,dat duikapperaat van interspiro waar die ongelukken mee gebeurd zijn.

Reageren is niet meer mogelijk.