Kort politienieuws (1)

0

Den Helder – De politie heeft vrijdag een 37-jarige man aangehouden voor het rijden met sporen van cocaïne en THC in zijn lichaam. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Opvallend is dat agenten later op de dag het voertuig weer zagen rijden. Toen zij deze controleerden, reed iemand anders, alleen deze 33-jarige man was onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en kreeg proces-verbaal.

Dezelfde avond zag de politie twee voertuigen welke kennelijk een race met elkaar hielden op de Waddenzeestraat. Beiden werden aan de kant gezet en kregen een proces-verbaal voor een overschrijding van 25-kilometer per uur. Daarnaast was de 32-jarige bestuurder van één van deze voertuigen onder invloed van cocaïne. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij krijgt proces-verbaal hiervoor als na onderzoek blijkt dat er teveel van deze stof in zijn lichaam zat.

Een 42-jarige man reed 70 binnen de bebouwde kom en kreeg hier proces-verbaal voor. Tevens was hij onder invloed van alcohol en blies 565 ug/l. Hij had geluk, omdat bij 570 zijn rijbewijs was ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod. Nog geen minuut nadat hij vrijgelaten werd zagen agenten hem weer rijden in zijn auto. Dit keer blies hij 485 ug/l. Voor beide keren rijden onder invloed en het rijden met een rijverbod moet hij zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.