Kort politienieuws (2)

1

Den Helder – Een 71-jarige vrouw veroorzaakte met haar scootmobiel een éénzijdig ongeval. Zij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Omdat een ademtest niet lukte is een arts er bij geroepen om bloed van haar af te nemen om de hoeveelheid alcohol in haar lichaam aan te tonen. Een scootmobiel is een motorrijtuig en deze mag men niet onder invloed besturen.

Een 47-jarige man reed zondag op een snorfiets terwijl hij onder invloed van alcohol was. Hij blies op het bureau 685 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 32-jarige man zagen agenten maandagmiddag rijden op de Koningdwarsstraat. Hij had geen rijbewijs, maar reed wel in een personenauto. Dit deed hij ook terwijl er in zijn lichaam vele soorten drugs zaten. Hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor dit gedrag. Overigens reed de 32-jarige vriendin van deze man vorige week in hetzelfde voertuig ook onder invloed van drugs. Ook van haar is bloed afgenomen.

Motor
Verder zagen agenten een 23-jarige man met een scooter rijden. Hij reed 86 kilometer per uur. Bij onderzoek bleek er op de scooter een 125 CC motorblok te zijn gemonteerd, waardoor het nu een motor betrof. Hij had hiervoor geen rijbewijs. Voor de snelheid en het rijden zonder rijbewijs kreeg hij proces-verbaal. De scooter/motor is in beslag genomen en er zal een verzoek bij de rechter worden gedaan om deze te mogen vernietigen.

1 REACTIE

  1. Grappig dit! Ik zie het echt voor, zo een bejaard vrouwtje die nog een slokje lust en dan op haar racemonster klimt met toetertje er op. Het is niet juist en niet goed, maar in mijn fantasie kon ik er zo een leuke cartoon van maken.

Comments are closed.